Battlefield 1 Sunucularında Gecikme Problemi Devam Ediyor

Tunahan Safdır

 
     Sunucularda yaşanan problemler hiçbir zaman için keyifli olmamıştır. Bazen vurduğunuzu iddia ettiğiniz oyuncu tarafından öldürülmek bazen de düşmanlarınızın önünüzden takıla takıla geçmesi sizi çılgına çevirmek için yeter de artar bile.
 
     İşte bu konuda Battlefield 1'de bazı kronik problemler yaşıyor. In The Name of the Tsar isimli genişleme paketinin yayınlanmasından bu yana yaşanan gecikme problemleri bazı oyuncuları isyan ettirmiş durumda. Kimi zaman silah değiştirirken, kimi zaman bir araçla etkileşime geçerken yaşanan gecikmeler bildiğimiz lag problemlerine de pek benzemiyor. Çünkü oyuncu bağlantısından değil sunuculardan kaynaklılar. Bu konuda söylentiler ortalarda dolaşsa da genel itibariyle Avrupa sunucularının İrlanda'da olmasının Avrupalı oyuncuları etkilediği ve Kuzey Amerika'daki oyuncuların bu sorunlarla karşılaşmadığı görülüyor.
 
     Güzel olan gelişmeyse DICE'ın problemlerin nedenini belirlemek için araştırmalara başlamış olması. İlk etapta yapılan yama çalışmaları sorunları çözmüş gibi görünmese de pes etmek söz konusu değil. DICE bu noktada, problem yaşayan oyunculardan kayıt almalarını ve kendilerine göndermelerini talep ediyor. Anlaşılan o ki kendileri de problemin kaynağını tam olarak belirleyememişler.
 
     Sunuculardan kaynaklı bir durum yaşanması halinde Avrupa sunucularının İrlanda'dan Frankfurt'a taşınması da gündemde.