Eski Nesle Çıkacak Olan Assassin's Creed: Comet, Antik Roma'da Geçebilir

Ömür Gencer


    Bu sene Pc, Xbox 360 ve Ps3 için çıkacağı söylenen Assassin's Creed: Comet, Ubisoft Toronto'nun başkanı Jade Raymond'ın dediğine göre Antik Roma'da geçebilir.
 
     Raymond: "Tarihte belli zamanları iyi yansıtmak çok önemli. Fransız İhtilâli ve Antik Roma dönemlerinin toplumunu iyi yansıtmak için tarihçilerle birlikte çalışıyoruz." Dedi.
 
    Fransız İhtilâl, bildiğiniz üzere Assassin's Creed'in Pc ve yeni nesle gelecek olan oyunu Assassin's Creed: Unity için kesinleşmişti. Fakat Comet'in nerede geçeceği hakkında bir şey söylenmemişti.
 
     Roma'yı daha önce Assassin's Creed II ve Assassin's Creed: Brotherhood oyunlarında görsek de Raymond'un bahsettiği "Roma" farklı bir devirde geçebilir.
 
     Ubisoft'un 2011'de oyunculara yaptığı bir ankette sonraki "Assassin's Creed oyununun nerede geçmesini istersiniz? " sorusunu yöneltmişti ve seçenekler arasında "Antik Roma'da Sezar'ın Yükseliş Dönemi" de vardı.
 
     Bu teoriyi destekleyen bir başka dayanak ise, kelime anlamı "kuyruklu yıldız" olan Comet'in Sezar tam ölürken görülen ve şu ana kadar görülmüş en parlak kuyruklu yıldız olduğu söylenen "Ceaser's Comet" yani Sezar'ın Kuyruklu Yıldızı denilen efsaneye bir gönderme olduğunun düşünülmesi.
 
     Fakat durum Kotaku için böyle değil. Assassin's Creed: Unity'nin Frasız İhtilali'nde geçeceğini doğru bilen Kotaku'ya göre Assassin's Creed: Comet, 1758 civarında Kuzey Amerika ve Atlas Okyanusu'nda geçecek. Biz de kaptanına ihanet eden Shay adında bir karakteri yöneteceğiz.
 
     Bizim de tüm bu söylentilere karşı elimizden gelen tek şey her zaman olduğu gibi bekleyip görmek oluyor.