Assassin's Creed 5 Serinin Sonu Olmayacak

Talha Aynacı

 
   Assassin's Creed senaryo yazarı Darby McDevitt, Assassin's Creed evreninde anlatılacak sayısız tarihi hikayenin olduğunu belirtti.  Söz konusu, bahsi geçen açık dünya oynanışına sahip macera oyunu olduğunda Ubisoft'un tarihi ince eleyip sık dokuduğunu, farklı zaman dilimlerinde geçecek yapımlarla insanların ilgisini çekmeye devam edeceğini dile getirdi.
 
   Her ne kadar zaman zaman farklı bir yola sapsa da Desmond'un hikayesinin ta başından belirlendiği ancak bu karakterin hikayeden çıkmasının Assassin's Creed serisinin sonu olmayacağını belitti:
 
"Desmond üçlemesinin sonu biraz farklı bitti ancak başından beri böyle bir final aklımızda vardı. 2 yıl önce senaryoyu farklı yöne taşımaya karar verdik. Black Flag oyun yönetmeni Ashraf Ismail, Assassin's Creed'in bir sonu olduğunu dile getirdiğinde bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Evet, senaryonun bu köşesinde bir final var ama tarih önümüzde açık ve biz tıpkı Doctor Who'da olduğu gibi işlemek istiyoruz bunu oyuna. Assassin's Creed'i sonlandırmak istemediğimiz pek çok farklı olasılığa giden hikayeler ve sonlar olacak."
 
   Desmond karakteri olmasa, hikaye bu cephede sonlansa dahi bir başka suikastçı, bir başka hikaye ve evrenle birlikte Assassin's Creed markası daha uzun süre oyun dünyasında yer edecek.