Black Mesa Yapımcısına Valve'dan Yeni Sürpriz

Samet Konuksal

 
    Valve'ın oyun motoryula, Valve'ın oyununun yeniden yapılmış hali olan Black Mesa'nın DRM'siz sürümü geçtiğimiz sene çıkmıştı. Steam'den Greenlight iznini de alan oyunun Steam çıkışı halen beklenirken, Valve'dan Half Life'ın 15. doğumgününde oyunun yapımcılarına yeni bir sürpriz geldi.

    Black Mesa Source'un Steam çıkışı için geliştiriciler hataları en aza indirmeye çalışacaklar ve oyuna Xen'i ve Death Match modunu ekleyecekler. Bildiğiniz üzere fikri mülkün asıl sahibi Valve olduğu için Black Mesa'nın geliştirici ekibi, oyunu parayla satamayacaklar. Ancak Valve, ekibe bir sürpriz yaptı ve oyun için satış iznini verdi.

Black Mesa'nın resmi forumlarında gelen açıklamalar şöyle;

"Black Mesa'yı geliştirirken hiçbir zaman para amacı gütmedik. İşin içinde para olmayınca, daha özgün işlerin ortaya çıktığını düşünüyoruz. Ekibimizdeki kimse takıma para için katılmadı. Valve'dan gelen haber, bizim için büyük bir onur. Aynı zamanda zor bir seçim.

Ancak para olayının bize iki türlü katkısı olacak. Birisi, kullandığımız oyun motorunun bütün her şeyine erişme fırsatı yakalayacağız. İkincisi, geliştirme aşamasında her türlü finansal destek sağlayacak.

Planımız şu, çok yakında Black Mesa'yı Steam'de çok uygun fiyata satışa sunacağız. Aynı zamanda oyunun ücretsiz sürümüne desteği de sürdüreceğiz. Oyunun Steam sürümünün çıkışından sonra da ücretsiz halini tamamen yenileyeceğiz. Ayrıca mod yapımcılarına da bütün kodlara erişim desteği sunacağız.

Black Mesa'yı satın alırken bize desteklemiş olacaksınız. Yine de oyunun ücretli Steam sürümünde, ücretsiz sürümüne nazaran bazı ekstra içerikler de bulunacak. Bu konuda sizden geribildirimler bekliyor olacağız."