RTS Severler! Planetary Annihilation'a Az Kaldı

Gökhan Yılmaz

Umarız tanıtım videosundaki akıcı oyun mekaniği hayal kırıklığına uğratmaz.

 
     Total Annihilation'ın manevi devam oyunu Planetary Annihilation hatırlarsanız geçtiğimiz sene içerisinde 2 Milyon Dolar'dan fazla (Tam olarak kuruşu kuruşuna 2.229.344$) para toplamıştı Kickstarter kampanyası ile. Çünkü strateji yapımlarında bolca tecrübe kazanmış kaliteli isimlerin oluşturduğu Uber Entertainment tarafından geliştiriliyordu ve vadettikleri gerçekten de strateji meraklılarını heyecanlandırmıştı.
 
     Planetary Annihilation'ın, 40 kişiye kadar dev oyun alanlarında gezegenleri ele geçirmeye, savaşlar yapmaya, meteorları ele geçirip amacınıza göre kullanmaya ve koloniler kurmaya el veren bir yapısı bulunuyor. Bir yandan güneş sistemlerine yayılırken ekonominizi geliştirmeye çalışıp diğer yandan üslerinizi korumaya ve gezegenleri yok edecek derecede teknolojiler üretip düşmanlarınıza korku salmaya çalışacaksınız. Tanıtım videosu bir nebze daha iyi fikir verecektir.
 
     Kickstarter kampanyasında vadedilen erken erişim hakkı yaklaşık bir hafta sonra başlıyor ve 7 Haziran'da oyunun Alpha sürümü açılıyor. Oyunun Beta sürümünün Eylül - Kasım ayları arasında, tam sürümünün ise Aralık ayında çıkması bekleniyor. Diğer yandan oyun Steam'e girer girmez kodları satın almış oyunculara iletilecek.