Forbes: "Microsoft Xbox Markasını Satabilir"

Samet Konuksal


    Gelecek nesil dedikodularının alıp başını gittiği şu dönemde dünyanın en ünlü dergilerinden biri Forbes'ten ilginç bir yazı geldi. Forbes yazarı Adam Hartung, yaptığı analizle birlikte Microsoft'un Xbox markasını satabileceğini öne sürdü.
 
    Hartung yazısında, "Microsoft, Kinect ile Xbox kollarında ya büyük çapta bir küçülmeye gidecek, ya da Sony veya Barnes & Noble gibi firmalara satacak. Bir yandan ciddi bir şekilde Windows savaşı veren Microsoft, Xbox cephesine fazla ilgi gösteremeyecek. Zaten Microsoft'un şu zamana kadar çizdiği görüntü, firmanın bu işte nasıl büyüyeceğini bilmediğini gösteriyor." cümlelerine yer verdi.
 
    Durduk yere çıkan bu ilginç yazıyı Hartung, şu bilgilerle de destekledi; "Microsoft, Windows ve Office kollarından %75'ten fazla kar elde ediyor. %25'e yakın bir kar da firmanın sunucu ve diğer araçlarından geliyor. Fakat Microsoft Xbox ile Kinect bölümünden herhangi bir kar elde edemiyor. Hatta online kısımlarında zarara girdiği bile söylenebilir."
 
    "Bu gidişatla birlikte Microsoft'un başarısızlığı kaçınılmaz. Oyun bitti, Ballmer kaybetti. Bu aşamada Microsoft'un bu kolunu yeni bir CEO bile kurtaramaz. Önümüzdeki yıllarda önlem alınmazsa paralarınız da Microsoft ile birlikte kaybolup gider."