IGN: Yeni Nesil Xbox Üretime mi Geçti?

Talha Aynacı

Microsoft, özellikle Kinect'e çok güveniyor.


   IGN'in "sağlam kaynaklara dayandığı"nı iddaa ettiği dedikoduya göre Teksaslı bir elektronik şirketi yeni nesil Xbox'ların üretimine geçmiş.
 
   İsminin Flextronics olduğu iddaa edilen Teksaslı firma, daha önce Xbox 360 ve orjinal Xbox'ın üretiminde de rol almıştı. Flextronics, üretim grubu dışında konsolu test edecek yepyeni bir grup oluşturmuş. Test takımı kapsamlı bir biçimde pazarlama, yazılım ve donanım konularında yeni nesil Xbox'ı sıkı bir maratondan geçirecek. Flextronics donanımı inşaa etmeye başlamış ancak bu, kod adı Durango olacak yeni nesil konsolu yakında göreceğimiz anlamına gelmiyor. İlk üretilen konsollar büyük ihtimalle oyun yapımcıları için kit olarak sunulacak.
 
   Microsoft konu hakkında IGN'e yaptığı açıklamada, şirket olarak Xbox 360'ın ömrünü uzatacak kontrolsüz oyun deneyimi sunan Kinect, yeni dashboard, yeni eğlence uygulamaları gibi pek çok özelliğe sahip olduklarını; her zaman için gelecek nesille ilgili planları olduğunu ama şu aşamada herhangi bir yorum yapmak istemediklerini dile getirdi.
 
Flextronics ise durum hakkında hiçbir yorum yapmadı.