GTA V'de Spor Yapmak Ne Kadar Ayrıntılı Olacak?

Gökhan Yılmaz

Bu hiç bir şey, bir de GTA V'i bekleyin.

 
     Grand Theft Auto V'in duyurusu uzun bir süre önce yapıldı fakat elimizde hala yeterli bilgi bulunmuyor. Gelen açıklamalar doğrultusunda biraz daha bilgi gün ışına çıktı.
 
     GTA serisini yapımcısı Leslie Benzies, San Andreas'ın başarısını oyunda bulunan mini oyunlara bağlıyor: "Serinin San Andreas'daki macerasında en eğlenceli şey aksyion, hikaye ve özgürlük değil, oyunun ana karaktere gösterdiği ilgiydi. Eğer çok fazla yerseniz şişmanlıyordunuz ve kilo vermek için jimnastik salonlarına gitmeniz gerekiyordu ve çok fazla çalışırsanız kaslı bir yapıya sahip oluyordunuz. Bu tip olaylar oyuncuların ilgisini çekti ve oyunun dünyasına inanmalarını sağladı. GTA V ile bunu daha da ilerleteceğiz, adeta açık dünyaya sahip bir kişisel hijyen/sağlık simülasyonu olacak."
 
     GTA V ile San Andreas'daki karakter geliştirme mekanikleri geri dönecek, hem de hiç olmadığı kadar ayrıntıyla. Ayrıca bu eskisi gibi düğmelere seri şekilde basmaktan ibaret olmayacak. Örnek vermek gerekirse artık spor yaparken mola vermeniz gerekecek ve su kaybedeceksiniz. Hatta aletleri kullanmadan önce hijyen için temizlemeniz gerekecek. Yani sadece egzersiz yapmak için bile bir dünya ayrıntıya sahip olacağız.
 
     Örnekler spor yapmakla ilgili olduğu için sahip olduğumuz bilgiler de bu yönde. Yapacağınız sporu kendiniz belirleyeceksiniz ve atlar için kullanılan hormon haplarından koşu egzersizlerine kadar kullanabileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunacak. Bu sporları gerçek hayattaki gibi dengeli yapmanız gerekecek yoksa kaslı bir vücuda ve incecik bacaklara sahip çarpık bir şekle girebilirsiniz. Yani vücudunuzun her yerini geliştirmek için gerekli aletleri kullanmanız gerek.
 
      Spor yaparken bir yandan da karakterin özelliklerini incelemeniz gerekecek. Yani bağırsak aktivitelerini! Evet tuvalet ihtiyacınızı spor yaparken gidermek istemezsiniz. Bunun dışında kan şekeri, saç - sakal uzunluğu, vücut ve ağız kokuları, tansiyon, kolestrol, reçeteli ilaçlarla olan etkileşimler gibi pek çok ayrıntı bizleri bekliyor. 
 
     Bu mini oyunlar karaktere hayat ekleyecek ve duş almak, traş olmak, çeşitli losyonlar kullanmak, diş fırçalamak, tuvalet ihtiyacı gidermek, lensleri değiştirmek gibi rutin işlerimiz olacak. Yani The Sims serisinden ayrıntılı bir karakter geliştirmeye sahip olacağız.