"Yeni Xbox, 2014'ten Önce Çıkmaz"

Ersin Kılıç

Ocak ayında yeni Xbox 360 modeli duyurulabilir.


     Özellikle Battlefield 3 gibi oyunlardan sonra PC ve konsollar arasındaki grafiksel fark tartışmaları artmaya, doğal olarakta yeni nesil beklentisi de yükselmeye başladı. Üstelik sürekli ortaya çıkan dedikodular da bu beklentiyi körüklüyor. Son olarak Xbox 720'nin GPU'sunun AMD tarafından yapılacağı ve Microsoft'un konsolu 2012 Ocak ayında duyuracağına dair dedikodular yayılmıştı.
 
     Tüm bu yeni nesil söylentilerinden sonra ünlü analistçi Michael Pachter'da boş durmadı tabi ki. Bulduğu her fırsatta tahminlerini paylaşan Michael Pachter'a göre yeni nesilin gelmesine daha uzun bir süre var.
 
     "Ortaya çıkan dedikodular ahmakça." diyen Pachter, "Microsoft hala tonla Xbox 360 satıyor ve bu satışlar yavaşlamadıkça da harekete geçmeyeceklerdir. Dedikoduları Xbox 360'a eklenecek olan Windows 8 özelliklerinin alevlendirdiğini düşünüyorum. Yeni model Xbox 360'ın (Win 8 destekli olandan bahsediyor) 2012 yılında çıkacağını ve Microsoft'un yeni nesil konsolunun 2014'ten önce çıkmayacağını düşünüyorum" diyerek yeni nesil beklentisini de açıklamış.