PC'nize Ücretsiz Hareket Algılayıcı

Gökhan Yılmaz

Hareket algılayıcı kontrollerin FPS oyunlarında en başarılı kullanım yollarından biri.

 
     FaceOff Paintball ismindeki oyun, evinizde kendi hareket algılayıcı sisteminizi kurmanıza imkan sağlıyor (Ufak da olsa). Bu oyunla birlikte sahip olacağınız yazılım sayesinde Source SDK kullanan tüm oyunlarda kafa izleme özelliğini kullanabilirsiniz. Hem de tek bir kuruş bile ödemeden.
 
     Bu sistemin ücretsiz olmasının nedeni kendi kameranızı kullanıyor olmanız. Ek bir donanıma ihtiyaç duymadan standart web cam'ler ile iyi bir performans alabilirsiniz.
 
     FaceOff Paintball'da duvarların arkasından ve köşelerden kafanızı sağa / sola hareket ettirerek bakabiliyorsunuz. Yazılımı ücretsiz indirebileceğiniz ve Source SDK oyunlarında (Half-Life 2, CS:S vs) hemen denemeye başlayabileceğiniz resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça hızlı şekilde tepki vermesi ve kullanışlı olması sebebiyle etkilendiğimi söyleyebilirim. Fakat resmi sitesinde bir kaç saatlik oyun süresinden sonra nasıl bir boyun ağrısına neden olduğundan bahsedilmemiş. Half-Life 2 oynanış görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
[DHVIDEO=2673]