Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış

Mehmet Tandoğan

 
 
CD Projekt Red tarafından biz oyun severlere sunulan bilim kurgu temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 çıkışı ile birlikte oyuncuların eleştirileri altında kaldı. Oyunun piyasaya sürülmesi birçok sorunu beraberinde getirdi ve aslında tamamlanmadığı ortaya çıktı. Ancak geliştirici ekip, tüm bu sorunları düzeltmeyi hedefledi ve oyunu neredeyse baştan sona yeniden düzenledi. Geldiğimiz noktada ise sorunsuz bir şekilde oyuncular tarafından oynanıyor.
 
Cyberpunk 2077 üzerinde artık hiçbir çalışan kalmadı
 
 
 
Oyunun tüm sorunlarının giderilip tam bir oyun haline gelmesiyle beraber yakın zamanda Phantom Liberty adlı ek paket çıkışını gerçekleştirdi. Bu paketin aslında başarılı olması, temel oyunun başarısız bir çıkış yapmasından kaynaklanıyor. Oyundaki hataları ortadan kaldırmaya çalışırken ekip, yıllar boyunca birçok alanda tecrübe kazandı ve oyunu resmen yeniden dokudu. Tüm bu deneyim ek pakete yansıtıldı ve DLC'nin başarılı olmasını sağladı.
 
Kıdemli görev tasarımcısı Pawel Sasko “2020'de piyasaya sürülen orijinal oyun kötü olmasaydı, Phantom Liberty gibi güzel bir paket belki de karşınıza çıkmayabilirdi” ifadelerini kullandı. Ek paket oyuncular tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı ve Steam platformunda çok olumlu eleştiriler aldı. Dikkat çekici bölgeleri ve temel oyun hissi veren içerikleriyle DLC şu anda çok satmaya devam ediyor.
 
Son olarak Cyberpunk 2077, 2020'de çıkışını gerçekleştirdi ve yaklaşık olarak üç buçuk yıl boyunca sürekli olarak güncellemeler aldı. Oyun bu süreç boyunca aslında ilk günde olması gereken sürüme ulaştı. Geçtiğimiz sene ise oyunun DLC paketi piyasaya sürüldü ve artık Cyberpunk 2077 üzerinde herhangi bir çalışanın olmadığı belirtildi.