"Xbox 720 ve PS4 Hareketleri Otomatik Algılayacak"

Levent Polater

http://www.willandbeyond.com/pics/news/october08/new-xbox.jpg
 
    Daha biz Kinect ile Move'u doğru dürüst elimize alamamışken, şimdiden Xbox 720 ve Playstation 4'ün hareket algılama cihazlarının bu konsolların içinde dahili olacağı düşünülmeye başlandı. Bu teoriyi geliştiren ise sıradan bir isim değil, Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, Move veya Kinect'den hangisinin daha iyi olduğunu söylemekten kaçınırken, yeni nesil ev konsolları ile ilgili böyle bir düşünceyi MCV ile paylaştı. 

    "Amerika ve Avrupa'da ne olacağını görmek çok ilginç olacak. Hangisinin kazanacağını söylemek istemiyorum, ama bence biri bir bölgede diğeri başka bir bölgede kazanacak." Buradan Move'un Avrupa'da Kinect'in ise Amerika'da satış lideri olacağını ön gördüğü düşünülüyor.

    "Sadece bu nesile bir yatırım değil bunlar, geleceği de kuruyorlar. Gelecek neslin konsollar bu hareket algılama tekniklerini otomatik görecek ve bu konsolları çok daha fazla insan oynayabilecek."
 
     Sony, Move'un Avrupa'da ilk ayında 1.5 milyon sattığını söylerken, Microsoft, Kinect'in tatil sezonunda 3 milyon satmasını bekliyor.
 
 
CVG