Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Araştımaya Göre 2016'da Playstation 4 Hala En Çok Satılan Konsol Olacak

 
     Bildiğiniz üzere yeni neslin en çok satan konsolu Sony'nin gözbebeği Playstation 4. PS4, 7 milyonu geçen satış rakamıyla 3 milyon satan Xbox One'ı çok geride bırakıyor. Peki bu durum önümüzdeki yıllarda da aynı mı kalacak?  International Data Corporation (IDC) adlı araştırma şirketine göre evet.
 
     Yapılan pazar araştırmasına göre Playstation 4, 2016 yılında Dünya çapında 51 milyon satarak en çok satan konsol unvanını elinde tutacak. Araştırma da Xbox One'ın Kinect'siz sürümü çıkarsa düşen fiyatla birlikte konsolun Kuzey Amerika'da birinci sıraya yerleşebileceği bildiriliyor.
 
     IDC, Nintendo'nun bekleneni veremeyen konsolu Wii U hakkında 2014 sonlarında veya 2015 başlarında konsolda 50$'a yakın indirime gidileceği fakat bu indirimin Wii U'nun diğer konsollarla yarışabilmesi için yeterli olmayacağını söylüyor.
 
     Son olarak IDC, gittikçe büyüyen dijital oyunların 2019 yılında satılan oyunların %50'den fazlasını kapsayacağını belirtiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gameindustry.com PS4 Xbox One Wii U
War Thunder Artık OnLive Üzerinden Oynanabiliyor Nintendo Mario Kart 8 için Mobil Uygulama Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Project Scorpio

8.5.2014 23:42:42

-1
Editör olmuşsun daha konsolun kaç sattığını bilmiyorsun 3 milyonmuş

TheMarjinaLs

8.5.2014 19:23:32

0
Eger Sony'de KİNECT teknolojisi de olsaydı veya bu nesilde daha efektif bir Camera tasarlarsa ( gelecekte ) işte tufan o zaman kopar

mehmedaltair

8.5.2014 09:04:24

0
Microsoft çok sağlam bir atak yapmazsa bu neslin sonunu göremez o konsolla

alemburda34

8.5.2014 00:20:13

0
bunun için araştırma mı yapmaya gerek duymuşlar bana sorsalar ben bile söylerim.

alito

7.5.2014 22:40:51

+1
PS4 dünyada hak ettiği yerde ama Türkiye pazarında en azından kendi Exc. oyunları için, Sony bir fiyat ayarı çekmeli. Bu fiyatlar aşırı anormal.

obantr

7.5.2014 22:34:08

+1
PS4 süper

İdrak İstimlak

7.5.2014 21:54:24

-1
MS E3'de çıktı sahneye ve bizim paradigmamız bu dedi ama oyuncular o kadar büyük tepki koydular ki, MS sözde sağlam paradigmasından vazgeçmek zorunda kalarak oyun çevrelerine deyim yerindeyse rezil oldu, bu açıklamalara ve sonrasında gelişen olaylara rezillikten başka bir ifade de yakışmıyor zaten. Şu anda ellerinde tek kalan şey Kinect, sözde konsol Kinect ile tümleşik, birbirinden ayrılmaz ikili idi. Eğer bundan da vazgeçerlerse dükkana kilidi vurup gitsinler. Çünkü oyun tarihinde başlangıçtaki söyleminin bu kadar tersine bir yola giren ikinci bir oyun konsolu yok. Umarım son XBox bölümü satış haberleri doğru çıkar da, MS oyun piyasasından çekilmek zorunda kalır.

BSC Misafiri

7.5.2014 21:38:01

0
bir pc kullanıcısı olarak bir konsol almayı düşünüyorum tercihim tabiki ps4 olucak donanım olarak iyi olduğu için

crossmatch

7.5.2014 21:08:54

0
Konsolun gücü çıkış zamanı satışlar için çok büyük bir etken. Ama aradan geçen zaman için artık oyunlar konuşur. Ben iki firmanın da aynı seviyede ilerleyeceğini düşünüyorum. Tabi Microsoft düzgün oyun yaparsa. Sony oyun hususunda daha iyi. Ama her iki firmanın oyun fiyatları içler acısı. Turkiye açısından Sony kendi oyunlarında özel fiyatla geliyor. Artı dubaj altyazı vs var. Kişisel bir cihaz satmalarına rağmen Microsoft kurumsal bir firma olmaya devam ediyor.

BSC MISAFIRI 2

7.5.2014 19:52:41

-3
E3 de microsoft iyi bir sunum ve harika oyunlar gözdersinler tık demem alilrim. Tek merak ettiğim Quantum break olmuştu en son o da çıkmadı bir türlü ...

obantr

7.5.2014 19:46:23

+1
Microsoft Konsol piyasasını terk etsin PS2 günleri daha güzeldi. Sony en iyi konsolu ve en iyi konsol oyunlarını üretiyor. Xbox POK gibi zaten XBOX'ta HALO, Gear,Forza başka da bir şey yok. Playstation fanı değilim zaten PC'yim ama konsol alacak alsam PS4 alırım XBOX One alacak kadar saçma bir düşünceye girmem.

Hobits61

7.5.2014 19:42:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR vgchartz a göre 7.4 ps4 4.4 xbox one gözüküyor ancak bunun olacağı belliydi bu satış rakamının sebebi xbox one ın gpu sunun daha güçsüz olmasından kaynaklı bir durum değil e3 politikaları ve kinectsiz bundle bulunmaması üstüne birde 500$ fiyatının bulunması arada 100$ lık bir farkdan bahsediyoruz ve büyük bir fark sonuçta hepimizin bu iki konsoluda alma gibi bir durumu olamayabiliyor her ne kadar alınmasını desteklesemde(bana kalırsa xone alın yeter :D) bana göre kazanan exclusive oyunlarda belli olacak bu konuda ps4 bir adım önde(maalesef) launch title a göre değil ama uzun vadede özellikle sonye bağlı stüdyoların bir iki üste olamasından mütevelli; şuan microsoft un yapabileceği en büyük adım büyük aaa yapımlar çıkarması gerekiyor ancak dediğim gibi microsoft kendi ayağına sıktı özellikle geçen yıl akıllı davransaydı şuan arayı çoktan açmıştı bile yani madem kinecti bize s*kacaksın bari doğru dürüst kinect oyunları duyurda bizde heee 100$ fazla verdik ama deydi diyebilelim lakin microsofta güvenim tam sonuçta bu iki firma günümüz oyun dünyasının iki temel firması konumunda her ne kadar xbox cı olsamda hem sony hem de microsoft un şuan birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
100$ Fark bahane bence insan bir konsola 400 dolar vermeyi göze alacak kadar maddi durumu iyiyse 500 Dolarlık bir makineyi de alabilir. Emin ol PS4 çıktığında Xbox One'dan kötü olsa ve 2 konsolda aynı tarihte Türkiye'ye gelse yine ülkemizde PS4 daha çok satardı..(Fiyatları aynı olsa bile) Sony Türkçe oyunlarıyla bu ülkeyi kendisine sevdirmeyi başarmış,bir daha da bırakmaz..

omris2013

7.5.2014 19:36:25

+1
Ps4 de ex firma avatanjlığı var şuan ama herşeyi e3 de görcez eğer orda da micro fos çıkarsa konsol bitmiştir

OnrGrTR

7.5.2014 19:31:07

-5
vgchartz a göre 7.4 ps4 4.4 xbox one gözüküyor ancak bunun olacağı belliydi bu satış rakamının sebebi xbox one ın gpu sunun daha güçsüz olmasından kaynaklı bir durum değil e3 politikaları ve kinectsiz bundle bulunmaması üstüne birde 500$ fiyatının bulunması arada 100$ lık bir farkdan bahsediyoruz ve büyük bir fark sonuçta hepimizin bu iki konsoluda alma gibi bir durumu olamayabiliyor her ne kadar alınmasını desteklesemde(bana kalırsa xone alın yeter :D) bana göre kazanan exclusive oyunlarda belli olacak bu konuda ps4 bir adım önde(maalesef) launch title a göre değil ama uzun vadede özellikle sonye bağlı stüdyoların bir iki üste olamasından mütevelli; şuan microsoft un yapabileceği en büyük adım büyük aaa yapımlar çıkarması gerekiyor ancak dediğim gibi microsoft kendi ayağına sıktı özellikle geçen yıl akıllı davransaydı şuan arayı çoktan açmıştı bile yani madem kinecti bize s*kacaksın bari doğru dürüst kinect oyunları duyurda bizde heee 100$ fazla verdik ama deydi diyebilelim lakin microsofta güvenim tam sonuçta bu iki firma günümüz oyun dünyasının iki temel firması konumunda her ne kadar xbox cı olsamda hem sony hem de microsoft un şuan birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

ilgazarda

7.5.2014 19:29:33

0
Geceden beridir bir satış haberleri furyasıdır gidiyor hayırlısı bakalım :D
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız