Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wii U Gamepad'i "Nine-axis" Bir Cihaz!

 
    Wii U’nun GamePad'i için daha önce duymadığımız ayrıntıları yeni yeni duymamız ne kadar enterasan. Geçtiğimiz günlerde tabletin 3D fonksiyonuna sahip olduğunu öğrenip şaşırmıştık, ancak şimdi sıkı durun. Dahası da var: Wii U GamePad'i "nine-axis" bir cihazmış!
 
    Gamepad'in içindeki geomanyetik algılayıcı sayesinde Nintendo'nun yeni el ve ev konsolu PS3'ün Sixaxis kontrollerından ve hatta Playstation Move'dan bile daha iyi seviyede bir kontrol sağlıyor.
 
    Gamepad'in iç mimarını inceleyen bazı mühendislerin açıklamaları sayesinde şu bilgileri alıyoruz: "Bundan önce PS3 kontroller'ı, Move veya çeşitli akıllı telefonlar, içlerindeki dahili gyroscope ve acceleometer sensörleri sayesinde nereye doğru hareket ettirdiğinizi ölçmeye çalışıyorlardı. Bu cihazlar kayda değer hareket değişimlerini algılamada yeterliler ancak tam olarak nereyi doğrulttuğunuzu kesin olarak gösteremezler.
 
    Wii U'da bulunan manyetik sensör Dünya'nın manyetik alanından baz alarak size pozisyonunuzu geri referans verme konusunda kesin sonuç verebiliyorlar.

    Buradan anlıyoruz ki Wii U GamePad'i iPhone 5'teki gibi, gyrosensor, acceloremeter ve son olarak geomanyetik algılayıcıyı kombine ederek nine-axis üçgenini oluşturuyor ve hareket algılama konusunda Kinect'in dışındaki cihazlardan çok daha net bir sonuç veriyor. Yani buna geometriden örnek vermek gerekirse X,Y ve son olarak Z değerinin işin içine katılması diyebiliriz.
    
    Nintendo, hareket algılama teknolojisini ilk çıkaranlardan biri olmasının yanısıra bu teknolojiyi Wii Motion Plus eklentisiyle devamlı geliştirmeye gayret göstermiş, kendisinden ilham alan diğer firmaların daha sonra biraz gölgesinde kalmıştı. Fakat Wii U Gamepad'i ile Nintendo, bizlere daha kesin bir sonuç sunmayı başarıyor diyebiliriz.
 
   Bu teknoloji ile ilgili güzel bir tanıtım videosu:

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Venturebeat Nintendo Wii U Konsol Console nine-axis
MGS 4: 25.Yıl Özel Sürümü PS 3'e Özel! Medal Of Honor'ın En Büyük Topluluk Sitesi Kapandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CaSsErDoDo

28.11.2012 18:54:30

+1
adamlar yememiş içmemiş gamepad e çalışmış

Bowser Zeki

28.11.2012 17:31:11

0
Easter egg olayına döndü buda. Bakalım daha neler görüzcez. Bir video görmüştüm adam wiimote'u wiiupad'e doğru yönlendirip COD BO2 oynuyor. ._. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KTLRdP9oOfw

Guest-C9BB11035

28.11.2012 15:00:17

-1
başlığı okuyunca türkçemden şüphe ettim
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız