Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Playstation 4, PS2'nin Başarısına Ulaşabilir


      Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde satışa çıkan Playstation 4 için Sony kanadında işler şimdilik gayet iyi gidiyor. İşler böyle olunca Sony tarafı şimdiden gözlerini Playstation 2'nin başarısına dikmiş durumda. Sony Computer Entertainment'ın Japonya ve Asya başkanı Hiroshi Kawano bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kawano,
 
     "Hepimizin bildiği gibi, maalesef PS3 satışları PS2 satışlarının yanına bile yaklaşamadı. Bu zamanlarda bir ev konsolunun PS2'nin başarısını yakalaması zor ancak bence imkansız dememeliyiz. Konsolu yaygınlaştırmak için PS4'ün sağladığı zengin oyun deneyimi ve yüksek performans gibi özellikleri kullanabiliriz. Playstation 4'ün PS2'nin başarısına ulaşması için elimizden geleni yapacağız."
 
     Sony'nin reklam çalışmalarına son sürat devam edeceğini söyleyen Kawano, "Konsolun remote play gibi bazı eşsiz özelliklerini hala bilmeyen insanlar var ve bu gibi özellikleri herkesin bilmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız." cümlelerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Ace Combat: Assault Horizon'a Steamworks Desteği Dead Rising 3: Chaos Rising Yarın Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mementopolis

14.3.2014 23:45:05

0
bu cümleye katilmiyorum;" Konsolu yaygınlaştırmak için PS4'ün sağladığı zengin oyun deneyimi ve yüksek performans gibi özellikleri kullanabiliriz". özellikle,"yüksek performans",yapimcilar özellikle 3 partiler konsollari standart seviyede oyunlari port ediyorlar :/ .

BlackBeasT

25.2.2014 11:52:25

-1
PS2 gibi oyun arşivine sahip olmak kolay değil...Sony PS1 ile yerini sağlama aldı ve PS2 fiyat, görsel kalite, PS kitlesi ve oyun yapımcılardan tam destek gördü... Önce çıkmasına karşın Sega'nın elinde Dreamcast çok yönlü oyun konsolu gibi büyük koz olmasına rağmen fiyatı o döneme göre uçuktu, Sony PS2 ile daha düşük fiyatdan pazara dalınca Sega'yı fena dağıttı.. Şu gerçek ki Dreamcast ile Sega fiyat politikasını dengeleseydi PS2 karşında çok dişli rakip olacaktı, donanım olarak 2 konsolda birbirine benziyordu kötümü oldu hayır bütün oyunlar tek çatı altında PS2'de toplandı. Sony PS4 ile PS2 başarından bahsetmesi PS4 aynı PS2 gibi karşında rakip görmemesi, Donanım ve exc oyun olarak şuan için PS4 karşında direnecek kimse yok...

2K

25.2.2014 04:18:29

-1
Sony PS3'de yaptığı hatalardan ders almış bir şekilde davranıyor Microsoft da tam tersini yapıyor bunlar sayesinde belki o başarıya ulaşabilir gerçekten.

TheDhk

25.2.2014 03:16:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex TheDhk<br>wii u yu yanlış yazmışım pardon :S wii olucaktı. ps2 ile bağlantısını anlayabilmek için biraz daha sakin kafayla güzelce bir düşünmeni tavsiye ediyorum. acaba ortak özelikleri ne olabilir. bir sonraki cümlede ip ucu vermişim bak ne yazıyor ''rekabet sadece donanımla mı oluyor''. acaba neyi kastetmiş olabilirim. ikisi de kendi neslinde en çok satan konsoldu ve en düşük donanıma sahipti. gene anlayamadıysan kusura bakma.<br><br>rakip yok derken biraz daha açayım sana; öncelikle sony denilince o zamanlarda çıkışta olan bir marka ve en ciddi rakibi sega, ps2 duyurulduktan sonra sony nin müthiş çıkışını görüyor ve daha yeni çıkarttığı dreamcast in üretimini durdurarak şok bir karar alıyor, konsol arenasından çekiliyor. microsoft daha kendini konsol arenasında kanıtlayamamış ve soru işaretleriyle dolu bir marka. sony PS2 ile o zamanlar fırtınalar estirirken ve piyasayı resmen domine etmişken xbox çıkışını yapıyor. ne kadar güzel oyunları da olsa, donanımı yüksek de olsa, yinede hem bu arenada yeni olmanın hemde sonradan çıkmanın sıkıntılarını yaşıyor. satış olarak da ps2 nin yarısına bile yaklaşamıyor. gamecube ün o zamanlarda ki durumunu ben şimdi ki wii u ya benzetiyorum. yine yeterince oyun yok, o zamanlarda donanımı daha da güçlü ama genel olarak sonradan çıkmanın verdiği dez avantajla pek kabul görmüyor.<br>sonuç olarak hiç biri PS2 ye ciddi rakip olamıyor. PS3 e örnek verelim. PS3 de 2 ye nazaran daha az mı oyun var? oyunların kalitesi daha mı kötü? değil. peki neden PS2 kadar satamadı? Cevap X360 = Rekabet. umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
öncelikle wii oyuncu olmayan insanlara konsol aldırmak için tasarlandı.video oyun pazarını daha da büyütmek ve çekirdek oyuncu kitlesiyle ulaşılamayacak kadar satışları artırmayı başaran bir cihazdır wii. öte yandan ps2 öncekinden daha güçlü,yeni disk teknojisine sahip ve zamanının güçlü bir konsoludur.diğerler konsollar sonradan çıktı vs yüzünden geri kaldı,yani güçsüz bir cihaz olarak tasarlanmadı... alma ile armut yani. rakipleride son derece dişli idi bana sorarsan,dreamcast-xbox-gamecube bu konsollar pek çok anlamda inovasyonla geldiler hatta xbox ile konsolda fps döneminin başladığını söyleyebilir... sonuç olarak bir şey bilmiyosan konuşmayacaksın,heleki karşındaki adama ergen hiç demeyeceksin.bu arada şu anda masamda wii duruyor,yanında alienware bilgisayarım,masanın altında kutular içinde dreamcast ve ilk xbox var.

BSC Misafiri

25.2.2014 00:51:47

0
PS4 PS2'den daha hızlı satıyor zaten. Fiyat performans program konusunda PS4 konsol tarihinin en iyi konsolu. PS2 ucuzdu ama güçsüzdü. PS4 rakiplerine hertürlü üstünlük sağladı

BSC Misafiri

24.2.2014 23:18:34

-2
PS2 nerede PS4 gibi bir çöp nerede?

Hoid

24.2.2014 22:12:37

-1
XBOX ONE da ciddi fiyat indirimleri olmaz ise ya da çoğu kişinin dediği gibi bir kaç sene sonra yepyeni bir cihaz ile gelmezse PS4 alır başını gider nintendo da zaten kendi kesimini eğlendiriyor ... Zeldadır , mariodur vs vs kaliteli EXC ve sunackları hizmet ile PS3 ün satışlarını çok rahat geçer fakat PS2 seviyesi ve PS2 yi geçmesi gibi bir şey olacağını sanmıyorum .

pcrex

24.2.2014 21:54:53

-3
TheDhk wii u yu yanlış yazmışım pardon :S wii olucaktı. ps2 ile bağlantısını anlayabilmek için biraz daha sakin kafayla güzelce bir düşünmeni tavsiye ediyorum. acaba ortak özelikleri ne olabilir. bir sonraki cümlede ip ucu vermişim bak ne yazıyor ''rekabet sadece donanımla mı oluyor''. acaba neyi kastetmiş olabilirim. ikisi de kendi neslinde en çok satan konsoldu ve en düşük donanıma sahipti. gene anlayamadıysan kusura bakma. rakip yok derken biraz daha açayım sana; öncelikle sony denilince o zamanlarda çıkışta olan bir marka ve en ciddi rakibi sega, ps2 duyurulduktan sonra sony nin müthiş çıkışını görüyor ve daha yeni çıkarttığı dreamcast in üretimini durdurarak şok bir karar alıyor, konsol arenasından çekiliyor. microsoft daha kendini konsol arenasında kanıtlayamamış ve soru işaretleriyle dolu bir marka. sony PS2 ile o zamanlar fırtınalar estirirken ve piyasayı resmen domine etmişken xbox çıkışını yapıyor. ne kadar güzel oyunları da olsa, donanımı yüksek de olsa, yinede hem bu arenada yeni olmanın hemde sonradan çıkmanın sıkıntılarını yaşıyor. satış olarak da ps2 nin yarısına bile yaklaşamıyor. gamecube ün o zamanlarda ki durumunu ben şimdi ki wii u ya benzetiyorum. yine yeterince oyun yok, o zamanlarda donanımı daha da güçlü ama genel olarak sonradan çıkmanın verdiği dez avantajla pek kabul görmüyor. sonuç olarak hiç biri PS2 ye ciddi rakip olamıyor. PS3 e örnek verelim. PS3 de 2 ye nazaran daha az mı oyun var? oyunların kalitesi daha mı kötü? değil. peki neden PS2 kadar satamadı? Cevap X360 = Rekabet. umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

JasonBrody94

24.2.2014 21:38:29

0
Bence her türlü geçicek acayip yoğun talep millet kuduruyor almak için ps2 zamanında bukadar talep yoktu ona rağmen 150 milyondan fazla sattı lakabıda efsane konsol zaten

Master_Evil

24.2.2014 21:27:12

0
ps2 zamanında tr için konuşayım yine bir pc 1000-1500tl ama full crackli ps2yi 200-250tlye alıyorduk, ps4ün o başarıya ulaşması için sony'nin konsolun cracklenmesine izin vermesi lazım, bu hamleyi önce xbox one yapacak gibi görünüyor o zaman ps4 satışları düşer

BSC Misafiri

24.2.2014 21:23:29

0
Ulaşmayı bırakın geçeceğine adım gibi eminim.PS2 ilk çıktığında bu kadar ilgi görmemişti sonradan bir uçuşa geçti ama PS4 baştan işi pişiriyor.

TheDhk

24.2.2014 20:50:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
alıntı:

Orijinalden alıntı: TheDhk

alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.


arkadaşım madem cahilsin bari çaktırma,ps2 döneminin donanım anlamında en güçsüz konsoluydu(siz seversiniz hangisi güçlü falan...).meydan boş falan değildi,nintendo ve xbox son derece güçlü rakiplerdi...


ergen kardeş ben PS2 sahibi olarak gayet iyi biliyorum hangisi ne kadar güçlü olduğunu, wii u nun başarısını hiç mi ders almadınız. rekabet sadece donanımla mı oluyor :) azıcık mantıklı karşıt düşüncelerle gelinde adam gibi muhabbet edelim.
ps2 dönemiyle wii u'nun ne alaksı var,sen önce ne tartıştığımızı anla!!!sen ps2'nin rakibi yok dedin,önce dediğini açıkla.sadece özel oyundan konuşacaksak,diğer konsollarında gayet güzel özel oyunları vardı.eee nasıl rakibi yok???

Mactavish-

24.2.2014 20:43:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.

Aslında Xbox facia değildi hocam, atı alan üsküdarı geçmişti sadece. Yoksa gerçekten çok güzel exc. oyunlarla çıkmıştı Xbox. Exc. oyunlara ek olarak, PS2'ye çıkmayan, zamanına göre şahane grafiklerle Half-Life 2, Doom 3 ve Far Cry da çıkmıştı hatta. Online oyuna yaptığı yatırımları da unutmamak lazım tabii.

Ama satış olarak diyorsan haklısın, atom bombası gibi patlamıştı:) Gamecube de gerek oyunları gerekse grafikleriyle gayet iyi bir konsol olmasına rağmen satmayınca, PS2 satış rekoru kırdı. 3 konsolu da kullandım zamanında. Garip olan şey, PS2 grafik olarak 2 konsoldan gerideydi. Özellikle Xbox bazı oyunlarda nesil farkı atıyordu neredeyse. Şimdi herkes 3-5 pikselin kavgasını yapıyor ya, ondan dolayı söylüyorum bunu....

Konuya gelince, PS2 kadar olmasa da, PS4'ün PS3'den çok daha fazla satacağı kesin. Yeni nesile gerçekten güzel başlangıç yaptı Sony, tebrik etmek lazım.
Aslında gerçekten kimin daha güçlü olduğu çok da önemli bir unsur değil. Nintendo ya bakıyoruz nerdeyse iki konsolun toplamı kadar sattı Wii. PS2 döneminde de öyle oldu aynı anlattığınız gibi oldu olaylar. Oyun çeşitliliği o zamanlar çok önemli bir unsurdu. PS3 ve Xbox 360 zamanında ne oldu Xbox erken çıktı güzel bir gamepad yaptı, live a yatırımlar yaptı multi platform oyunlarda daha başarılı ve yapımcılara rahatlık sağlamış efsanevi bir konsol olarak piyasaya çıktı. Sony de bir ton eksiklik ile çıktı fakat ileride çıkardığı EXC ler Xbox dan her yönden özellikle yani yazılım olarak geri de olan konsol 1 yıl erken çıkmış konsolu satışlar ile geçti. Şimdi ki nesile bakıyoruz Xbox hatalar ile piyasaya çıktı özellikle o kısıtlama haberleri kullanıcıları soğuttu kendinden. PS3 ve Xbox döneminin tersini yaşıyoruz şuan da. Kullanıcılarda diyor konsol daha ucuz ve daha güçlü diyor neden PS4 almayayım ? Artık yeni nesilde bilindiği üzere pikseller FPS ler baya önemli oldu. Eskiden FPS nedir AA nedir bilmeden çok daha zevk alıyorduk oyunlardan. Bide bunların üstüne kullancılar diyor Sony nin önceki nesillerde çıkarttığı oyunlar ortada ona güvenerek alıyorlar. Xbox ın satış rakamlarını Halo ve Geow çok rahat yükseltir özellikle bunların üstüne koyarsa Sony ye yaklaşır mı geçer mi hiç bilemeyiz fakat şahsen ben EXC konusunda yarışacağını sanmıyorum. Önce ki nesilde ki avantajlarını bu nesil de koruyamadı üstüne daha çok eksi ile başlaması Xbox360 gibi bir konsolun üzerine yakışmadı yani.

einhander

24.2.2014 20:40:30

0
ps3 ü geçerde ps2 bilinmez

alito

24.2.2014 20:37:03

-2
Eğer kaliteli içerik sunarsa PS2 'yi sollayabilirde. Bence bütün herşey Exc. oyunlarda bitiyor.

pcrex

24.2.2014 20:22:52

-2
bluelabel evet xbox donanım anlamında daha güçlüydü ama oyun çeşitliliği ve sayısı olarak PS2 daha ağır basıyordu, gamecube de öle. microsoft iyi bir başlangıç yaptı diyemeyiz ama baya ders almış ki x360 şaşırtıcı derecede başarı yakaladılar.

pcrex

24.2.2014 20:16:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheDhk
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.


arkadaşım madem cahilsin bari çaktırma,ps2 döneminin donanım anlamında en güçsüz konsoluydu(siz seversiniz hangisi güçlü falan...).meydan boş falan değildi,nintendo ve xbox son derece güçlü rakiplerdi...
ergen kardeş ben PS2 sahibi olarak gayet iyi biliyorum hangisi ne kadar güçlü olduğunu, wii u nun başarısını hiç mi ders almadınız. rekabet sadece donanımla mı oluyor :) azıcık mantıklı karşıt düşüncelerle gelinde adam gibi muhabbet edelim.

bluelabel

24.2.2014 20:14:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.
Aslında Xbox facia değildi hocam, atı alan üsküdarı geçmişti sadece. Yoksa gerçekten çok güzel exc. oyunlarla çıkmıştı Xbox. Exc. oyunlara ek olarak, PS2'ye çıkmayan, zamanına göre şahane grafiklerle Half-Life 2, Doom 3 ve Far Cry da çıkmıştı hatta. Online oyuna yaptığı yatırımları da unutmamak lazım tabii. Ama satış olarak diyorsan haklısın, atom bombası gibi patlamıştı:) Gamecube de gerek oyunları gerekse grafikleriyle gayet iyi bir konsol olmasına rağmen satmayınca, PS2 satış rekoru kırdı. 3 konsolu da kullandım zamanında. Garip olan şey, PS2 grafik olarak 2 konsoldan gerideydi. Özellikle Xbox bazı oyunlarda nesil farkı atıyordu neredeyse. Şimdi herkes 3-5 pikselin kavgasını yapıyor ya, ondan dolayı söylüyorum bunu.... Konuya gelince, PS2 kadar olmasa da, PS4'ün PS3'den çok daha fazla satacağı kesin. Yeni nesile gerçekten güzel başlangıç yaptı Sony, tebrik etmek lazım.

TheDhk

24.2.2014 20:03:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.
arkadaşım madem cahilsin bari çaktırma,ps2 döneminin donanım anlamında en güçsüz konsoluydu(siz seversiniz hangisi güçlü falan...).meydan boş falan değildi,nintendo ve xbox son derece güçlü rakiplerdi...

pcrex

24.2.2014 19:49:39

0
PS2 nin başarılı olması rakibinin olmamasında geliyor, Sega battı Xbox tam bir facia oldu ve meydan boş kalınca PS2 göklere çıkarıldı. Zamanının en iyi konsoluydu ve PS4 PS2 kadar olabilir mi? Görünen köy kılavuz istemez.

kaplan3461

24.2.2014 19:46:14

0
geçermi bilemem ama daha çok satarlar xbox one sayesinde .

Nightmare_00

24.2.2014 19:44:40

0
PS2'nin bu kadar başarılı olmasının nedeni her türden oyunun bir platformda buluşmasıydı.Ayrıca çıkan yapımların çoğu da kaliteliydi.Eğer Sony bu yolu izlerse bence başarılı olur.Sürekli FPS kamera açılı oyunlarla bu iş yürümez..
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız