Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Oyunu Slitterhead İçin Hikaye Fragmanı Yayınladı

 
 
Bokeh Game Studio tarafından biz oyun severlere sunulacak olan hayatta kalma korku macera oyunu Slitterhead için resmi hikaye fragmanı yayınlandı. Haberimizin en altından izleyeceğiniz video ile beraber hikayenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.
 
Slitterhead hayatta kalma korku deneyimi sunuyor
 
 
 
Uzak Doğu korku temasıyla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde neon ışıklar, tuhaf yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. İblisleri yok edebileceğimiz, yakın dövüş silahları ile ön plana çıkabileceğimiz ve şehir içerisinde farklı bölgelere doğru gidebileceğimiz oyunda, hızlı aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve çeşitli görevleri yaparak hikayenin bizlere neler sunduğunu görebiliyoruz.
 
Oyunda yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılırken, tek oyunculu hayatta kalma korku deneyimine adım atmaya hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici içeriği ile beraber Slitterhead, PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve PC için 8 Kasım'da çıkacak. Oyunun PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden yayınlanacak.
 
 
 
Korku oyununda neler var?
 
Korku dolu unsurlarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz ve üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber tuhaf ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım, Uzak Doğu korku temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca bu unsurların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve neon ışıklı sokaklarda dolanabileceğimiz yapımda neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Canlı şehir sokaklarında ilerlemeye çalıştığımız, aynı zamanda sokaklarda ilerlerken bir yandan gece karanlığında yer aldığımız yapımda tuhaf yaratıkların, canavarların ve unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve onları oradan kaldırmak için elimizdeki silahlara güvenmek durumunda kalıyoruz. Elimizdeki sopayı, kılıcı veya diğer unsurları kullanarak elbette en iyi şekilde bunları değerlendirebiliyor ve neon ışıkta şehrin sokaklarında gizlenen ve beyin yiyen tuhaf kafalarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Yoğun bir şekilde kalabalık sokaklarda geçerken elbette kendimizi o belirsizliğin ve kaosun olduğu ortamlarda bulabiliyor ve tek amacımız şehirde dolaşan ve kendilerine bir insan kılığına sokan yaratıkları avlamak. İşte bu yaratıkları avlamak için de gözümüzün dört açılması gerekiyor ve onları avlamak için de dikkat çekici içeriklerle ve strateji unsurlarıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. İnsan kılığına giren bu yaratıklar oyunun başında da anlaşılacağı üzere Slitterheads olarak adlandırılıyor ve bunları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda onların nasıl gizlendiğini belirlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda ilerlerken bir anda karşımıza çıkan bir insanın aslında arka planda bir yaratık olduğunu görebiliyor, dolayısıyla burada her bir kimseye güvenip güvenmemek tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak sürekli olarak karşımıza çıkan bu yaratıkları avlamak için elbette tenha kısımlarda doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve bunların ortaya çıkışının gizemini açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Yani oyundaki temel amacımız bunları avlarken aynı zamanda bunun kaynağını nereden geldiğini ve neden sürekli olarak bu yaratıkların dünyayı istila ettiğini anlamak durumda kalıyoruz. Arka planda yer alan hikaye bu tarz bir detay etrafında dönüyor ve bir yandan bilim kurgu temasıyla yer aldığımız yapımda diğer yandan ise tüm bu yaratıkları ortadan kaldırmakla beraber oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Benzersiz ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve bu ortamlar içerisinde kendimizi bulabileceğimiz yapımda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda tüm anılarımızdan yoksun bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve bir yandan eski anıları geri getirmek, diğer yandan ise gizlenen bu yaratıkları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yani oyun içerisinde aslında bir nevi karakterimizin geçmiş dünyasına doğru adım atabiliyor ve karakterimizin yaşadığı dünya içerisinde yer aldığı zorlukları da burada görebiliyoruz.
 
 
 
Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz ve tuhaf ortamlar içerisinde bulabileceğimiz yapımda etrafta dolanan bu yaratıkları avlamak için farklı stratejiler benimseyebilir ve onları ortadan kaldırmak için türlü eylemler gerçekleştirebilirsiniz. Oyunda sokak ortasında çıkan kaosla beraber elbette kendinizi hayatta tutmaya çalışabilir ve tüm bu şehirleri temizlemek tamamen sizin işiniz diyebiliriz. Fiziksel formdan yoksun farklı düşmanlarla beraber de karşılaşabileceğiniz yapımda elbette yukarıda bahsettiğimiz insan kılıklı düşmanların haricinde bir de burada farklı yaratıkların olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bunlar da tamamen formsuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve onları ortadan kaldırmak için türlü eylemler gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Arka planda yukarıda bahsettiğimiz gibi gerilim dolu drama hikayesi bizlere sunuluyor ve bu hikaye boyunca elbette neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda ilerlerken bir yandan etrafa keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için etraftaki unsurlarla etkileşime girebiliyor ve tuhaf düşmanların ortaya çıkmasıyla beraber elimizdeki silahları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aksiyon-macera deneyimiyle beraber ön plana çıkarken aynı zamanda gerilim ve korku unsurlarının da bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Bu, oyuncuların hafızası ve fiziksel forma olmayan düşman çeşitleri ile karşı karşıya gelebileceği ve onları ortadan kaldırmak için de elinizden geleni yapmak durumunda kalacağınız bir yapım. Bunun yanı sıra oyunda beyin yiyen yaratıkların olduğundan bahsedebilir ve onları ortadan kaldırarak buraları temize çıkarabilirsiniz. Hepsini yok etmeye çalışabileceğiniz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda bunların neden geldiğini bulabileceğiniz yapımda yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyor ve bu sayede oyundan nasıl bir repliğe sahip olduğunu görebiliyorsunuz.
 
Bilinmeyenlerle dolu ortamlarda gezip tozmaya devam ederken yüksek hızlı aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebilir ve bu aksiyon sisteminde şehrin hangi yapı ile karşımıza çıktığına göre biliyoruz. İnsan bedenlerinin oldukça kırılgan olduğu yapım içerisinde yaratıklar bu insanların içerisine girdiği zaman onları doğrudan kontrol edebiliyor. Bu kontrollerle beraber diğer insanların ortadan kaldırılmasını sağlayabilir ve biz de bunu engellemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Kritik eylemler düzenleyebileceğimiz ve aksiyon sistemleri ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda karakterimiz burada yara alabiliyor ve bu yaralardan bir şekilde kurtulmak durumunda kalıyoruz. Burada bildiğimiz üzere aslında film serisinden ilham olan yapılarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Burada bulunan düşmanları yani yaratıkları konakçı olarak karşımıza çıkıyor ve bu yaratıklar elbette bir tane insan konak arıyor ve bu konakla beraber elbette konacağı bir kişi bularak insanı kontrol etmeye çalışıyor.
 
 
 
Bir yandan beyni ele geçiren bu yaratık, insan beyni ile beraber etkileşime girerek türlü hamleler yapabiliyor. Sürekli olarak farklı konakçılar ile ilerlemek durumunda kalıyor ve bu konakçı durumunda kaldığı zaman elbette insanların belli kısımlarının dayandığını söyleyebiliyoruz. Kritik durumlarla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda elbette sürekli olarak savaşmak durumunda kalıyor ve zaten burada hayatta kalmanın oldukça kritik olduğuna vurgulamak gerekiyor. Güçlü saldırılar yapabileceğimiz ve aynı zamanda farklı yeteneklerle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda türlü kombolar gerçekleştirebiliyor, yüksek aksiyonla beraber senkronize edebileceğimiz kısımlarla karşı karşıya kalabiliyor ve sürekli olarak farklı saldırılar ortaya çıkarabiliyoruz. Kısa ve hızlı saldırıların yanında elbette burada ağır saldırıların olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu ağır saldırılarla beraber dilediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda hayatta kalmanın ne demek olduğunu burada anlayabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi korku unsurlarla beraber harmanlanmış bir gerilim aksiyon-macera sistemi bizlere sunuluyor. Bu sistemle beraber dilediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda oyundaki yerimizi alabiliyor ve hızlı bir şekilde ilerlemeye koyulurken buraları keşfetmeye hazırlanabiliyoruz. Neon ışıklı sokaklardan ilerlemeye çalışırken dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, onları ortadan kaldırırken hangi hamleleri yapmamız gerektiğine karar verebiliyor ve farklı komboları ortaya çıkararak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber dilediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda oyunda hızlı bir şekilde yer alabilir ve daha fazla detay ile beraber oyunun bizlere neler sunduğunu görebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunu Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İlgi çekici detaylarla yer alabileceğiniz yapım temel olarak bu tarz bir deneyimi bizlere sunacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
World of Warcraft, Gamescom 2024'te The War Within'in Lansmanını Kutluyor Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Cyrax İçin Oynanış Fragmanı Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

17.8.2024 14:56:09

0
Silent Hill ve Gravity Rush yapımcısı Keiichiro Toyama'nın yeni kurduğu stüdyonun oyunu bu. Gameplay trailer'ını izlemiştim.İnanılmaz kötü görünüyor.

BSC Misafiri

16.8.2024 22:34:33

0
Abartılı Çin ya da Güney Kore yapımlarına benziyor. Şu geleneksel kıyafetli ve uzun Beyaz Saçlı adamı görünce zaten oyunda havada yürümeler, tek sopa hamlesi ile 1000 adamı yenme ya da geri püskürtme tarzı şeyler olacağı belli oluyor. Ki tutarlılık da yok pek. Konu Parazit serisindeki gibi insanlarda konaklayan bir parazit ile ilgili. Tema Cyberpun- Steampunk tarzı karanlık tema . Geleneksel Asya temalı abi ne arıyor anlayabilmiş değilim. Black Myth Wu-Kong'da hiç yadırgamam. Oyunun teması o zaten Geleneksel asya kültürü de bunda zorla konuya enjekte edelim de bizim buralarda da bu tarz şeyleri sevenler belki alır diyerek enjekte edilmiş gibi.

BSC Misafiri

16.8.2024 16:49:19

+1
patlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız