Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kickstarter'a Alternatif Geliyor

Gambitious Android'den Nintendo eShop'a pek çok platformu kapsıyor.
 
      Geçtiğimiz haftalarda Kickstarter'ın adını sık sık duymaya başladık. Oyuncuların bağış yaparak yapımcılara ortak olduğu oyun projeleri yeni bir dönem açacak gibi görünüyor. Böylece satış kaygısı yaşayan dağıtımcılar işin içerisinde çıkarılıyor ve yapımcılar tam olarak yapmak istedikleri gibi bir oyun geliştirme fırsatı buluyor çünkü parasını dağıtımcılar değil oyuncular ödemiş oluyor. Oyun çıktıktan sonra da bağış yapmış oyuncular yapımlarına ücretsiz olarak sahip oluyorlar (Yaptıkları bağışla orantılı olarak).
 
     Kickstarter sadece oyunlar için değil, müzik albümleri, amatör filmler veya yeni bir kitap gibi projeler için de kaynak sağlamak amacıyla kullanılıyor. Haziran'da düzenlenecek E3'te Kickstarter'a alternatif olacak ve sadece oyunlara odaklanmış yeni bir web sitesi tanıtılarak açılacak. Gambitious ismindeki site aynı Kickstarter'da olduğu gibi işliyor.
 
     Gambitious'da elbette bazı farklar bulunuyor. Mesela yapımcı bu bağış kampanyasını başlattığında projenin yüzde kaçının oyuncular tarafından finanse edileceğini belirleyebiliyor. Parasını yatıran oyuncular da isimsiz bağışçı yerine direkt kendini projeye ortak olmuş olarak buluyor. Önümüzdeki senelerde oyun piyasası çok daha farklı bir yapıda olacak gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kickstarter Gambitious Bağış Oyun Yapımı Kampanya Proje
The Walking Dead'e Çıkış Tarihi Geldi Gibi Steam'e Gelen Güncellemenin Odağında "Hack" Var

RISC64

23.4.2012 00:52:19

0
acaba bu avrupada olucakmı kickstarter sadece abd içinde geçerli
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız