Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Harry Potter: Quidditch Champions'tan Yepyeni Oynanış Videosu

 
 
Beklenen büyülü sporlar arasında yer alan Harry Potter: Quidditch Champions oyunundan yepyeni bir tanıtım fragmanı yayınlandı. Video içerisinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağı, hangi karakterlerin yer alacağı, hareket kabiliyetimiz ve çok daha fazlası ortaya çıktı.
 
Harry Potter: Quidditch Champions, PS Plus'a geliyor
 
 
 
WB Games tarafından biz oyun severlere sunulacak olan Harry Potter: Quidditch Champions için yayınlanan video sayesinde oyun hakkında bilmemiz gereken hemen hemen her şeyi öğrenebiliyor ve geriye sadece oyunun çıkışını bekleyebiliyoruz. Oyun çıkışı ile beraber hem tekli hem de yerel veya çevrimiçi modlarla bizlere sunulacak. Bu sayede farklı oyun modlarına geçiş yapabileceğiz.
 
Harry Potter: Quidditch Champions bildiğiniz üzere 3 Eylül tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 ve PC için piyasaya sürülecek. Oyun aynı zamanda Nintendo Switch konsolu için de geliştiriliyor ancak bu konsol için herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ayrıca Eylül ayında PlayStation Plus ile oyunu ücretsiz bir şekilde deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici Harry Potter evreninde geçen ve büyülü sporları bizlere sunmayı hedefleyen yapım içerisinde hem tek oyunculu hem de arkadaşlarla beraber oynayabileceğiniz çevrimiçi modun olduğunu aktarmakta fayda var. Dikkat çekici ortamlarda ve sahalarda Harry Potter evrenine bir bakış sunan, aynı zamanda ikonik karakterleri bizlere aktaran yapımda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, takıma en iyi şekilde koordine olabilecek kapsamda karakteri kontrol edebiliyor ve atladığınız süpürgenizle beraber hızlı bir şekilde uçabiliyorsunuz.
 
Sağ ve sol yapacağınız ve temel hareketler üzerinde ustalaşabileceğiniz yapımda hayatınızın sonraki bölümüne doğru kalkışa hazırlanmaya başlıyor ve büyüleyici bir dünyayı istediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Dilediğiniz gibi farklı pozisyonlarda oynayabileceğiniz ve saha içerisinde aktif ve efektif bir şekilde yer alabileceğiniz oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre herhangi bir mikro ödeme işlemi bulunmuyor. Mikro ödeme işlemleri bildiğiniz üzere oyun içi satın alımlara dayanıyor ve diğer oyunculardan daha üstün bir duruma gelmek için gerçek para ödemek durumunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca birçok oyuncu bu mikro ödeme sistemleri konusunda elbette çekinceli bir şekilde yaklaşır ve bu oyunda çevrimiçi çok oyunculu bir yapıya sahip olduğundan ve aynı zamanda sürekli olarak güncelleneceğinden dolayı elbette çekinceler artış gösteriyor diyebiliriz.
 
Fakat geliştirici ekip burada son noktayı koyuyor ve herhangi bir mikro ödeme işleminin olmayacağını burada doğrulamış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde dilediğiniz şekilde yerinizi alabiliyor ve hızlı bir şekilde sahalara adım atmak durumunda kalıyoruz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Tek başımıza oynarsak elbette yanımıza davet edemeyeceğimiz arkadaşlarımızı mutlaka yanımızda arıyor ve sırtımıza yaslayacak dostlarla beraber elbette kendimize ait strateji ve planlamaları benimseyebiliyor ve burada yerimizi alabiliyoruz. Arkadaşlarla beraber oynarken bir yandan sohbet ederek bir yandan ise kendimize ait bir plan proje ortaya çıkararak sahada hızlı bir şekilde yerimizi almaya çalışıyor ve karşı takıma, yani rakibe skor atmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Keyfimize göre oynayabileceğimiz yapımda aynı zamanda tek oyunculu mod kısmında kariyer modu bulunuyor. Elbette öncelikle çevrimiçi mod kısmına giriş yapmadan önce kariyer modunu baştan sona oynamanız ve bitirmeniz tavsiye ediliyor. Ancak bu şekilde oyunun hem arka plan hikayesini öğrenebilir hem de nasıl bir deneyimi bizlere sunduğunu bizzat görebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun nasıl oynandığını, temel kontrolleri nasıl sağlandığını ve çok daha fazlası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla kariyer modunda farklı takımlara transfer olabilir, burada kendinize en iyi şekilde takımlara kanıtlamak durumunda kalabilir ve daha fazla detay ile beraber büyülü sahanın arka bahçesinde istediğiniz gibi gelişim sağlayabilirsiniz. Karşılaşmalarla beraber Dünya Kupası'nda kozlarınızı paylaşabileceğiniz yapımda elbette risk ne kadar büyük olursa o kadar çok ödülün de sahibi olmak durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi ister tek başınıza etrafı keşfedebilir, isterseniz ailenizle ve arkadaşlarınızla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz ve böylece bu sihirli deneyim içerisinde yerinizi kaptırmamak üzere bulunabiliyorsunuz.
 
İlgi çekici sahalara ve ortamlara geçiş yapabileceğiniz yapım içerisinde aynı zamanda kapalı kapılar ardında bazı sırların ve hikaye içeriklerinin olduğundan bahsetmekte fayda var. Bunun yanı sıra oyunda evrenin içerisinde yer alan ikonik karakterler karşısına çıkıyor ve Harry Potter ve diğer arkadaşlarıyla beraber buradaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz. Evren içerisinde nasıl bir yapı yer alıyorsa aynı şekilde bu karakterlerin de karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bu sayede oyunda sahaya doğru hızlı bir şekilde adım atabiliyor, kendimize en iyi şekilde oyundaki pozisyonumuzu korumaya hazırlanıyor ve o yönde farklı pozisyonlar üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette hızlı bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve bu sistemlerle beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber hangi pozisyonda oynamak istediğimize biz karar verebiliyor ve farklı pozisyonlarda da oynamak istersek aynı şekilde seçimimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda neler yapabileceğimiz konusunda da fikir sahibi olabiliyor ve kendi planımızı ve stratejimizi ortaya koyabiliyoruz.

Hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda burada yapacaklarımızla beraber gidişata yön verebiliyor ve kariyerimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Tek başımıza ya da üç arkadaşımızla beraber çevrimiçi çok oyunculu maçlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda riskin ne kadar büyük olursa o kadar çok büyülü ödüllerin sahibi olabileceğimizi aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyunda gösteri maçlarına adım atabiliyor, gösteri maçları bildiğiniz üzere diğer spor oyunlarında olduğu gibi herhangi bir rekabeti içermeyen sadece kendinizi geliştirme amaçlı olarak karşımıza çıkıyor. Burada oyunu temel olarak öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Standart bir maç atabileceğiniz gösteri maçıyla beraber istediğiniz gibi hamlelerinizi gerçekleştirebilir, takımlarınızı, haritanızı ve zorluk derecenizi belirleyebilir ve buna göre bir oyun oluşturabilirsiniz. Haritanızı, yani sağlığınızı seçerken istediğiniz şekilde hangi bölgede oynamak istiyorsanız onu seçimini gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra zorluk derecenizi ayarlayabiliyor ve karşınızdaki yapay zekanın nasıl bir dereceye yani zorluğa sahip olacağını aktarabiliyorsunuz. İster yalnız başınıza oynayabileceğiniz gösteri maçı içerisinde, isterseniz de istediğiniz şekilde yine çevrimiçi olarak oyuna katılım sağlayabilirsiniz.
 
 
 
Bu sayede gösteri maçlarını deneyimleyebiliyorsunuz. Ek olarak oyuncuya karşı oyuncu yani PvP oyun modunun burada olduğunu söyleyebiliriz. Bu oyun modu içerisinde rekabetin hat safhaya ulaştığını ve çevrimiçi maçlarda diğer oyunculara karşı gelebileceğinizi aktarabiliyoruz. Burada diğer takımlara karşı yarışabilir, kendi yeteneklerinizi ön plana çıkarabilir ve kendi yeteneklerinizi burada test etmek durumunda kalıyorsunuz. Rekabetin üst seviyede olduğu yapım içerisinde farklı oyun modları ile beraber ön plana çıkabilirsiniz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda Dünya Kupası'nda kozlarınızı paylaşabilirsiniz. Dünya Kupası'nda istediğinizi gerçekleştirebilir ve burada rekabetin ne kadar gerçekçi olduğunu görebilirsiniz. Eşli takımlarla ve modlarla beraber istediğiniz gibi ilerlemeye çalışabilirsiniz. Yakında kariyer modu, gösteri maçları, oyuncuya karşı oyuncu modları ve çok daha fazla sizleri bekliyor. Bununla beraber yeteneklerinizi test edebilir ve diğer oyunculara karşı kullanabilirsiniz.

Kendi oynanışınızı ön plana çıkarabileceğiniz ve yaklaşımınızı özelleştirebileceğiniz yapımda aynı zamanda özelleştirme sistemlerinin olduğundan bahsetmekte fayda var. Bu sayede oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebilir, karakterinizi seviye atlatabilir, yetenek puanlarınızı kullanarak oyun tarzınızı kendi kurallarınıza göre oluşturabilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere özelleştirme ve kişiselleştirme seçeneklerinin bir hali ön plana çıkmaktadır ve diğer oyunculardan farklı olarak burada yer almak oldukça önem arz etmektedir. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu kendine ait bir özelleştirme sistemi içerisinde elbette kozmetikleri ve farklı süpürgeleri deneyimleyebilir ve diğer oyunculardan farklı olmak için büyük bir çaba sarf edebilir. Dolayısıyla oyun içerisinde büyük bir özelleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliriz.
 
Bunun yanı sıra oyunda kendi oyun tarzınızı dahil edebilir ve bu sayede hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi stratejilerinizi ve planlamalarınızı yapabilirsiniz. Bununla beraber oyunda farklı süpürgeler kullanabilir, aynı zamanda bu süpürgelerin seviyesini yükseltebilir ve süpürgeleri değiştirmek uçuş tarzınıza göre bir hava katabilirsiniz. Süpürgelerin farklı şekillerdeki tasarımları ile renkleriyle ve çok daha fazlasıyla beraber istediğinizi gerçekleştirebilir ve diğer oyunculardan farklı olabilirsiniz. İster kendiniz olun, isterseniz de efsanevi Harry Potter evreninden yer alacağınız bir karakteri kontrol edin, bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Yine bir karakteri elinize alsanız bile kozmetik özelleştirme sistemleri ile beraber onu farklı şekillerde havaya katabilirsiniz. Farklı süpürgeleri kullanabileceğiniz, bu süpürgelerin seviyesini yükseltebileceğiniz ve aynı zamanda farklı seçenekleri keşfedebileceğiniz yapımda klasik karakter tasarımlarını kullanarak yine oyunda yer alabiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde kendi karakterinizi yansıtabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebilir, özelleştirme seçeneklerinden en iyi şekilde yararlanabilir ve daha fazla detay ile beraber kozmetik özelleştirme seçeneklerine erişim sağlayabilirsiniz. Bunları elde etmek için de ne kadar çok oyun kazanırsınız ve ne kadar çok büyülü spora geçiş yapabilir ve bununla beraber kendi seviyenizi yükseltirken aynı zamanda farklı süpürge seviyeleri ile karşı karşıya çıkabilir ve istatistiklerinizi bu kapsamda yükseltebilirsiniz. Uçuş tarzınızı en yeni şekilde deneyimleyebileceğiniz ve kendinize ait bir plan belirleyebileceğiniz yapım, her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor.

İlgi çekici ortamlara, sahalara ve ikonik karakterlere adım atabileceğiniz yapım içerisinde bunları istediğiniz gibi kullanabiliyor ve bunları kullandıktan sonra da oldukça keyifli bir maç deneyimi elde edebiliyorsunuz. Geliştirici ekip zaten oyunu geliştirirken ikonik evreni doğrudan bizlere yansıtmayı ve büyülü sporları da oradan bizlere sunmayı hedeflemiş durumda. Umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalır ve kendi deneyimlerimizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliriz.

Genel olarak da paylaşacak olursak, Harry Potter evreninde geçen ve büyülü sporları oyunculara sunmayı hedefleyen bu yeni yapım, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu çevrimiçi modlarıyla dikkat çekiyor. Oyuncular, Harry Potter dünyasındaki büyülü sporların heyecanını yaşayabilecek, süpürgeleriyle sahada hızla uçabilecek ve çeşitli ikonik karakterleri kontrol edebilecekler. Takımla koordinasyon sağlayarak sahada aktif bir rol alabilir, süpürgeyle hızlı manevralar yaparak ustalaşabilirsiniz.
 
 
 
Oyunun büyüleyici dünyasında, çeşitli pozisyonlarda oynama imkanı bulunuyor ve sahada aktif bir şekilde yer alarak taktikler geliştirebiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiği gibi, oyunda mikro ödeme sistemleri yer almayacak. Bu, oyuncuların oyun içi satın alımlar yaparak avantaj elde etme kaygısını ortadan kaldırıyor. Çevrimiçi çok oyunculu bir yapıya sahip olan oyun, sürekli güncellemelerle de desteklenecek ve bu, uzun vadeli bir oyun deneyimi sunacak. Arkadaşlarla oynandığında oyunun eğlencesi daha da artıyor. Stratejiler geliştirerek sahada yerinizi alabilir ve rakip takıma karşı üstünlük sağlamak için birlikte çalışabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda, arkadaşlarınızla sohbet ederek oynamak hem eğlenceli hem de takım stratejilerinin daha etkili olmasını sağlıyor. Tek başınıza oynarken dahi, sahada hızlı hareket ederek ve rakip takıma skor atmaya çalışarak heyecan dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Sonuç olarak, Harry Potter evrenindeki bu büyülü spor oyunu, çekici ortamları, hızlı aksiyon sahneleri ve stratejik oyun tarzıyla oyunculara benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun çıkışa yaklaştıkça elbette beklentilerin de bir hayli yükseldiğini aktarabiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Yeni Fallout New Vegas Modu Karakter Hareketlerine Gerçekçilik Katıyor Alan Wake ve Control Serisi Film Olacak: Annapurna'dan Destek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız