Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon Age The Veilguard'da Keşfedilecek Çok Sayıda Geniş Alan Olacak

 
 
BioWare tarafından biz oyun severlere sunulacak olan aksiyon rol yapma serisinin en yeni oyunu Dragon Age: The Veilguard hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise oyun içerisinde birçok büyük alanın olacağı ve keşfedilecek unsurların bir hayli ön plana çıkacağı vurgulanıyor.
 
Dragon Age The Veilguard için beklentiler yüksek
 
 
 
Geçtiğimiz süreçte gerçekleştirilen Discord Soru-Cevap etkinliğinde (Twitter'da @shinobi602 tarafından özetlenip derlendi) bir geliştirici, ana hikayeye bağlı görevlerin büyük ölçüde doğrusal olacağını ancak görevler dışında oyuncuların birçok bölgeyi keşfedebileceğini aktardı. Bu alanlar arasında Arlathan Ormanı, Hossberg Sulak Alanları ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda bu bölgelerin oldukça geniş ve açık ortamı özgürce keşfedebileceğiniz bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.
 
Ortamların şu ana kadar hangi boyutta ve ne kadar büyüklükte olacağı belli değil ancak oyuncuların burada oldukça fazla vakit harcayacağı kesin. Dikkat çekici ortamlarıyla, atmosferiyle ve karakterleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan Dragon Age: The Veilguard, 31 Ekim tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve bu ortamlarda dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapım içerisinde elinizden geleni yapmaya koyularak burada oyuncuların seveceği bölgeleri atılım sağlayacak ve bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceksiniz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerleyebilecek, ekibinizde yer alan karakterlere emirler verebilecek ve onlarla beraber üst düzey bir maceraya atılabileceksiniz.
 
Serinin en yeni oyunu içerisinde elbette istediğimiz gibi yer alırken aynı zamanda beklentilerin de bir hayli yüksek olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü uzun süredir beklenen seri oyunlarından biri olan bu oyun ana akım olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve ana karakterin adı ise Rook olarak bizlere sunuluyor. Bu karakterle beraber oyunda tek bir karakteri kontrol etmek durumunda kalıyor, yani diğer karakterlerle herhangi bir şekilde ilerleyemiyorsunuz ve ana karakterimizin bu olduğunu aktarabiliyoruz. Aynı zamanda yanımızda arkadaşlarımızın bulunduğu yapının içerisinde müttefiklerimizi seçebiliyor ve onlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber önde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi aksiyonumuzu oyuna dahil edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yaparken buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor, hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve her ortamın burada karanlık atmosferinin, farklı ortamların, manzaraların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde oldukça fazla bölge bulunuyor ve bu bölgeler, aslında bazıları geniş bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunda irili ufaklı böyle haricinde bir de devasa ve geniş alanlara sahip kısımlar karşımıza çıkıyor. Burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Olmak istediğiniz kişi olabileceğiniz ve yapacağınız hamlelerle gidişatı yön verebileceğiniz yapımda arka plan hikayesiyle beraber oyunda tek oyunculu bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve herhangi bir çevrimiçi çok oyunculu yapıyla burada bulunmayacağınızı aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyuncular beklenen seri oyununun bu olduğunu vurguluyor ve uzun süredir gelmesi beklenen bu yapım gerçekten de merakla beklenen projeler arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
 

Yeni kahraman olarak ilerleyebileceğiniz yapımda fragmanlar ve oynanış videolarından da görebileceğiniz üzere oldukça farklı şekillerde aksiyona dalış yapabiliyor ve farklı düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Düşmanlar ortadan kaldırırken hangi becerileri kullanabileceğinizi siz belirleyebiliyor ve olmak istediğiniz kişi olarak dikkatli bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. 7 farklı yoldaştan oluşan takımınıza liderlik edebileceğiniz yapımda elbette liderlik etmek oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü bu yoldaşları en iyi şekilde korumak, onlarla beraber hayatta kalmak ve çok daha fazla detay ile beraber zorlu düşmanlara karşı gelmek gerçekten de ilgi çekici bir deneyimi beraberinde getiriyor ve bununla beraber istediğiniz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Her bölge içerisinde farklı düşmanlar, ortamlar, manzaralar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor ve oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber elbette öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışıyor ve daha sonrasında ise savunma stilimizi ön plana çıkarabiliyor, akabinde saldırıları ezberledikten sonra düşmanların saldırılarından kaçınmak durumunda kalıyoruz.
 
Düşmanların saldırılarından kaçındıktan sonra doğrudan karşı saldırıya geçebiliyor ve düşmanların canını yavaş yavaş indirmek durumunda kalıyoruz. Böylece patronlarla beraber savaşırken daha aktif ve daha hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Eğer sabit durursanız ne yazık ki canınızın oldukça fazla gideceğini aktarmakta fayda var. Burada kullanabileceğiniz karakterin farklı becerileri, yetenekleri ve çok daha fazlası ön plana çıkıyor. Durum böyle olunca her bir oyuncu farklı şekillerde aksiyona dalış yapabiliyor ve kullanabileceğiniz beceriler de değişkenlik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra yapım içerisinde doğru zamana doğru hamle yapmak ve aynı zamanda düşmanlara karşı gelmek bir hayli önem arz ediyor. Ek olarak yer alabileceğiniz yapımda her biri kendi hikayesine sahip farklı yoldaşların olduğundan bahsedebiliyor ve bunlarla beraber aralarında sinerji oluşturabiliyor ve arka plan hikayelerini öğrenebiliyoruz. Vahşi doğaya atılabileceğimiz farklı bölgelerden geçebileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz yapım şimdiden beklentileri bir hayli yükseltiyor ve oynanış mekaniklerine ve dinamiklerine bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebileceğiniz yapımda vahşi doğanın, tehlikeli labirentlerin ve göz alıcı şehirlerin yanlarına doğru ilerleyebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde oldukça güzel ortamlar ve atmosferler olduğundan bahsedebiliyor ve her ortam içerisinde farklı temaların olduğunu aktarabiliyoruz. Canlı bir dünyada yer alabileceğiniz yapımda etrafı keşfederek buralarda nasıl bir hikayenin ortaya çıktığını görebiliyor ve aynı zamanda etkileşime girebileceğiniz karakterlerle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Burada etkileşime girdiğiniz karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu, arka plan hikayesinin nasıl olduğunu ve çok daha fazlasını öğrenebiliyor ve bunun yanı sıra onlardan çeşitli görevler alabiliyorsunuz. Ek olarak yan görevlere adım atabileceğiniz veya ana görevlerden ilerleyebileceğiniz yapımda elbette yan görevler karakterlerin ayak işleri gibi bazı görevlerden ibaret olarak karşımıza çıkabiliyor veya tamamen bir hayata dokunma gibi oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Umuyoruz ki oyun içerisinde yer alan yan görevler ve ana görevler oldukça dışa dokunur bir yapıyı bünyesinde barındırır.
 
 
 
Çünkü genel olarak oyun sektöründen bildiğiniz üzere yan görevler oldukça sıkıcı ve aynı şeyleri tekrar tekrar yapabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu da oyuncuları bir yerden sonra sıkıyor ve yan görevlerden değil de sadece ana görevlerden ilerletmek durumunda kalıyor. Böyle olunca oyuncular doğrudan ana görevleri tamamlayıp oyunu rafa kaldırabiliyor ve böylece yan görevlerin herhangi bir şekilde nasıl olduğunu ve hangi karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeden kısa süre içerisinde oyuna tamamlayabiliyoruz. Bu da oyunun elbette arka plan hikayesi konusunda ve evren konusunda oldukça sıkıntılı bir yapıyı temsil ediyor. Çünkü yan görevler eğer iyi bir şekilde olursa oyuncular buraya daha fazla keşfedebilir, hangi karakterlerin nasıl buraya geldiğini ve evren konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilir ve böylece oyunun genel hikayesine kendimizi kaptırabiliriz. Bu doğrultuda oyundaki yan görevlerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Olmak istediğimiz kişi olmaya çalışabileceğimiz ve takımımıza liderlik edebileceğimiz oyunda istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, her bir karakterin arka plan hikayesini öğrenebiliyor ve biz de kendi kaderimizi burada yaşamak için büyük bir mücadeleye atılım sağlayabiliyoruz. Vahşi doğadan, tehlikeli labirentlere, göz alıcı şehirlerden daha farklı bölgelere kadar ilerleyebileceğimiz yapımda canlı bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve buraları keşfederken neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Oyunda farklı bölgeler içerisinde Rivain adlı bir kısım bulunuyor ve burada parıldayan sularla çevrili bir yerin olduğundan bahsedebilir ve pek de etkili olmayan bir ülke olarak karşımıza çıktığını aktarmakta fayda var. Farklı evlere misafirlik eden bu kısım dikkat çekici karakterleri bünyesinde barındırıyor ve oyuncuların ilgisini çekecek bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oldukça dikkat çekici bir bölgeye sahip olan bu bölge içerisinde parıldayan sular hemen hemen her oyuncunun ve insanın dikkatini çekecek türden olarak yer buluyor. Dolayısıyla bu yeri keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça keyifli bir deneyimle beraberinde getiriyor. Ancak oyunda elbette tek bu bölge bulunmuyor, diğer bir bölgeye bakacak olursak Arlathan ormanı diyebiliriz. Bu orman içerisinde bir zamanlar antik bir elf şehrinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu kalıntıların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber elbette kültür bakımından bir hayli zengin bir ormandan bahsedebiliyoruz. Büyüyle dolu ve harabelerle dolu bir ormandan bahsedebileceğimiz yapımda çeşitli sırları açığa çıkarmak için elbette buraları keşfetmeniz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeniz gerekiyor.
 
 
 
Gerçekten de dikkat çekici bir yapıyı bünyesinde barındıran orman içerisinde dilediğiniz gibi gezebiliyor, farklı karakterlerle tanışabiliyor, antik bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve buranın geniş ve ilgi çekici kültürü ile tanışabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan ilgi çekici bölgeler arasında bulunuyor ve muhakkak keşfedilmesi gereken yerler arasında karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Bu bölgelerin dışında diğer taraftan Minratus adlı bir yer bulunuyor. Burası Tevinter İmparatorluğu'nun başkenti olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda Theads’ın eski şehirlerinden biri olarak gün yüzüne geliyor. Zengin ve fakir arasındaki uçurumun çok belirgin olduğu ve fakirlerin ezildiği, zenginlerin ise daha da zengin olduğu bir yerde bulunduğumuz yapım elbette dikkat çekici bir yapıya sahne oluyor ve güçlülerin güçsüzleri ezdiği bir ortamda yer bulduğumuz esnada oldukça kaotik bir ortamda bulunduğumuz aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca burası gerçekten de sıkıntılı bir yer olarak bizlere sunuluyor.

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda bu bölgelerden elbette daha farklı bölgelerin burada olacağını aktarabiliyor ve gerçekten de dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Tanrılara meydan okuyabileceğimiz, daha farklı düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğimiz ve diğer düşmanlara karşı istediğin şekilde aksiyona dalış yapabileceğimiz yapımda tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı rol yapma deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve başkalarının inandığı bir lider olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunun şu anda ön siparişleri açık olduğunu ve muhakkak alınması ve oynanması gereken yapımlar arasında yer aldığını aktarabiliyoruz. Ek olarak serinin bir hayranıysanız veya yepyeni bir maceraya adım atmak istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, serinin en yeni oyunu, dikkat çekici ortamlara ve derin bir hikaye anlatımına sahip bir aksiyon macera oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyuncular, ana karakter Rook'u kontrol ederek oyunun tek oyunculu yapısında ilerliyor ve etkileyici bölgelerde keşif yapıyor.
 
Oyunda, karakterinizi geliştirebilir ve çevrenizle etkileşimde bulunarak gidişatınıza yön verebilirsiniz. Yapım, üst düzey bir macera ve geniş keşif olanakları sunarak oyuncuları uzun süredir bekledikleri bir deneyime davet ediyor. Geniş ve detaylı bölgelerde oyuncular, hem küçük hem de devasa alanlarda neler olup bittiğini öğrenmek için çeşitli maceralara atılacaklar. Müttefikler ile birlikte ilerlerken, oyunda verilen emirlerle ekip arkadaşlarınızı yönlendirebilir, stratejik hamleler yaparak düşmanları alt edebilirsiniz. Her bir bölge, karanlık atmosferi, manzaraları ve detaylı ortamları ile farklı bir deneyim sunarken, oyuncular her keşfettikleri bölgede farklı bir maceraya atılacak. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyna göz atmanıza bir şans vermenizde fayda var. Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun şu anda ön siparişlere açık durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Baldur’s Gate 3 İçin Dev Güncelleme Yolda: İşte Detaylar Bekleneni Veremeyen Concord'un Satış Sayısı Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.9.2024 16:04:16

0
Umarım oyunun Türkiyede neden erişime kapalı olduğuna dair bir haber de görme şerefine nail oluruz.

aykut291

3.9.2024 10:35:10

0
Merakla bekliyorum bende Dragon Age oyunlarını çok seviyorum zamanında 1 in tadı hala damağımdadır 3 de gayet iyiydi içimden bir ses bununda içine etmeyecekler diyor zaten gidişhat iyi belli.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız