Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Araştırma: Oyunlar Çocuklara Zarar Vermiyor


    Kimi zaman bazı haberlerde oyunlar suçlu olarak gösterilse de, bazı haberlerde de yapılan araştırmalarda oyunların bazı faydaları ortaya çıkıyor. Yeni yayınlanan bir araştırma sonuçlarına göre yıllardan beri suçlanan oyunların, çocuklara zarar vermediği ortaya çıktı.
 
    İngiltere'de 10 yıldan beri devamlı olarak sürdürülen, 11.000'den fazla çocuk üzerinde yapılan araştırmada oyunlar ve televizyon incelendi. 5 yaşındaki çocukların katıldığı araştırmaların sonucunda oyunların ve televizyonun, küçük çocuklardaki davranış bozukluğuna etki etmediği ortaya çıktı. British Medical Journal'in yayınladığı raporlara göre bu durum hem kız, hem de erkek çocuklar için aynı.
 
    Ancak yayınlanan raporlarda belirtilenlere göre günde üç saatten fazla televizyon izleyen çocuklarda bazı davranış bozuklukları gözlemlenmiş. Yine de, daha çok 5 ve 7 yaş arasındaki çocuklarda görülen bu davranış bozukluğunun seviyesi fazla değilmiş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN araştırma oyun çocuk oyun oynamak zararlı mı oyunların zararları oyunların faydaları
Ouya 2.0 Duyuruldu VGX Ödüllerinde Oylama Süreci Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

20.11.2013 00:37:51

0
oyunların ınsana sagladıgı olanaklar sınırsız. ben dunyada yasıyorum ama oyunlar benım bambaska bır zamana ve fantastık bır dunyaya goturebılır. ınsanın ufkunu açtıgına ınanıyorum. beyni özgürleştiriyor.

Psychotechnic

19.11.2013 15:09:22

0
LOL'de 0-2-55 oynarsanız görürsünüz oyunların zararlarını :D

adam olun

19.11.2013 15:08:36

0
günde en fazla 1-2 saat eğitici oyun oynatırsan zarar vermez tabi

luganoguz

19.11.2013 14:56:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez Oyunlar zarar vermiyor, asıl zarar veren call of duty
Efsane yoruma 5 eksi verilmiş pehhhh.

aykut291

19.11.2013 09:10:30

0
Çok doğru herşeyi PC oyunlarına atmak çok matıksız onun dışın da ben size bir örnek veriyim Kahveye gidipte sabahtan akşama kadar okey batak oynayanlar çokmu farklılar. Veya gidipte TV sadece dizi seyredenler. İnsanların problemi sadece Pc oyunlarıyla alakalı değildir.

EmuMaster

19.11.2013 08:31:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: HASAN_CRAZY_TURK çok büyük bir yalan bilgisayar oyunları gençleri köreltiyor mallaştırıyor salaklaştırıyor top lumdan soyutlaştırıyor.....gençlerimize sahip çıkalım bilgisayar oyunlarından uzak tutalım lütfen..arada bir oynamalarının tabikide hiç bir sakıncası yok ama olmaz.....YAPMAYIN ALLAH AŞKINA...çocuklarınızın oyunlarla değil dünya gerçekleri ile büyümelerini istiyoruz...siyonist araştırmacı şirketlerinin toplumu kötü yöne yönlendirmek için yaptıkları bu açıklamaları kaale almayalım lütfen...........................

NOT:bende bir oyun bağımlısıyım
Adam doğru söylemiş basmışlar eksiyi :D. Hakikaten öyle.80-90 kuşağını yaşayanlar bilir.O yıllarki muhabbet diyalog ile 2000'den sonrası bir değil.Bu sadece oyun olarak değil genel olarak insan oğlunun teknolojiden mutluluk alacağına inanması.Hiç bir sosyal aktivite insanların kendi arasında yaptığı etkinlikler kadar mutluluk vermez. Neyse orası ayrı konuda , asıl konuya değinecek olursak.Evet malesef oyunların az biraz ingilizce öğretiminden başka bir yararı olmadı bana şu 20 senelik "oyun" hayatımda.Kısacası arkadaşında dediği gibi siyonistlerin oyununa geldik.Aksine bir sürü zamanımı daha güzel şeylerle değerlendirecekken çoğu zamanımı 1'den fazla konsol bulundurarak oyun oynayıp harcadım.Ha şimdi oynamıyormuyum.Tabi oynuyorum ama 1 saati geçmez oynadığım oyun günlük.Diğer sosyal aktivitelere daha çok vakit ayırıyorum. Bu arada konu çocuklarla ilgili ama kendimin çocukluğu ile yazmayıda uygun buldum çünkü tüm oyuncuları ilgilendiren bir konu. Bu arada araştırmayı yapan ingiltereymiş.Yav bu amerikalı bilim adamları ve ingiltereli bilim adamları olmasa kimse bir istatistik tablosu çıkaramayacak.Sanki bir bunlar akıllı tüm dünya mal anasını satıyım. Bir haber çıkar "ingiltereli bilim adamları şöyle dedi" bir haber çıkar "amerikadaki falan üniversitenin falanca öğrencilerinin yaptığı araştırma sonucu şu oldu". Yersen. 3 saat oyun oynadıktan sonra davranış bozukluğu göstermesine gerek yok.Yarım saat ninja gaiden 3 oynat oda çocuk bile değil yaşı kemale ermiş birisine bak gör sinir seviyesi nerelerde geziyor. Sonuç olarak oyun olayı biraz eğlendirsede getirisinin yanı sıra götürüsü daha fazladır.Sosyallik gider konuşma bozuklukları belirir unutkanlığa sebep olur. Amacım tartışma çıkarmak değil hemen saldırı moduna geçmeyin istediğiniz kadar eksi atabilirsiniz ben sizin görüşünüze, düşünüp sorguladığınız sürece saygı duyarım. İyi oyunlar.

BSC Misafiri

19.11.2013 07:24:43

0
Ya abi adamlarin cocuklari zelda oynuyor animal crossing oynuyor mario oynuyor. Bizimkiler 5 yasinda basliyor knighta metin2ye lole. Fark bu. Olayi TR acisindan degerlendirmeyin, elinizde kalir.

by.nexus

19.11.2013 07:06:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: HASAN_CRAZY_TURK çok büyük bir yalan bilgisayar oyunları gençleri köreltiyor mallaştırıyor salaklaştırıyor top lumdan soyutlaştırıyor.....gençlerimize sahip çıkalım bilgisayar oyunlarından uzak tutalım lütfen..arada bir oynamalarının tabikide hiç bir sakıncası yok ama olmaz.....YAPMAYIN ALLAH AŞKINA...çocuklarınızın oyunlarla değil dünya gerçekleri ile büyümelerini istiyoruz...siyonist araştırmacı şirketlerinin toplumu kötü yöne yönlendirmek için yaptıkları bu açıklamaları kaale almayalım lütfen...........................

NOT:bende bir oyun bağımlısıyım
ya git kafan mı güzel yoksa kafa mı yapmaya çalışıyon millete bende oyunlar ile büyüdüm ama pc siz büyüyen birinden daha normalim ve genelde de oyunlar ile büyüyenler normal zaten ama sen anormal sen sorunu kendinde ara dostum ota poka sarma burda. bilgisayarın olmayan oyun yoktur ama gelmişin burda yok böle zararlı yok öle zararlı aman yapmayın etmeyin vs. vs... seçime girecek millet vekili azıyla konuşma insanlara ;) bence senin sorunun psikolojik, toplumun huzuru için doktora bi görün.

HASAN_CRAZY_TURK

19.11.2013 02:56:42

0
çok büyük bir yalan bilgisayar oyunları gençleri köreltiyor mallaştırıyor salaklaştırıyor top lumdan soyutlaştırıyor.....gençlerimize sahip çıkalım bilgisayar oyunlarından uzak tutalım lütfen..arada bir oynamalarının tabikide hiç bir sakıncası yok ama olmaz.....YAPMAYIN ALLAH AŞKINA...çocuklarınızın oyunlarla değil dünya gerçekleri ile büyümelerini istiyoruz...siyonist araştırmacı şirketlerinin toplumu kötü yöne yönlendirmek için yaptıkları bu açıklamaları kaale almayalım lütfen........................... NOT:bende bir oyun bağımlısıyım

Noctis_Strife

19.11.2013 02:28:49

0
Ben de çocukken başlamıştım. Bugün ingilizcem iyiyse oyunlar sayesinde, hayâl gücüm güçlüyse oyunlar sayesinde, (çok iyi resim çizerim) mantıklı düşünebiliyorsam oyunlar sayesinde... Tabii bu hangi oyunlarla büyüdüğünüzle alakalı, sırf GTA, COD veya futbol oyunlarıysa ekmek çıkmaz oradan.

bkaakco

19.11.2013 00:39:54

+7
Mario da bir oyun, Manhunt da bir oyun. Oyun var, oyun var.

ankara

19.11.2013 00:28:58

-4
Oyun zarar vermiyor ama Monitor zarar veriyor.

rambocuk

18.11.2013 23:53:04

0
oyunun oyun olduğu belli bu yüzden beyin onu orda bırakabiliyor ama tvde başında izlenen orada kalmıyabiliyor ve tvden çocuklar aşırı derecede etkilenebiliyor 6 yaşında çocuğumdan biliyorum

BSC Misafiri

18.11.2013 23:51:00

0
Sırf çocuklar için değil herkes için fazlası zarar . Obezite , hareketsiz yaşam , göz gibi rahatsızlıkları tetikliyor TV ve bilgisayar o yüzden aşırıya kaçmamak gerek .

hasretbitmez

18.11.2013 23:44:21

-2
quote:

Orijinalden alıntı: onur3161
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez

Oyunlar zarar vermiyor, asıl zarar veren call of duty


Ne alaka yemin ediyorum sen bu yorumu yazmakla 15- olduğunu gösterdin
yav hehe . Sen kaç yaşındasın yaşım 20 bu arada.

DeepImpact.

18.11.2013 23:41:58

-6
quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez Oyunlar zarar vermiyor, asıl zarar veren call of duty
Ne alaka yemin ediyorum sen bu yorumu yazmakla 15- olduğunu gösterdin

hysteria_

18.11.2013 23:34:00

0
hemen gta ya bok atın hemen hayvanlara da zarar veriyor bu oyun :((((((

hasretbitmez

18.11.2013 23:31:14

-5
Oyunlar zarar vermiyor, asıl zarar veren call of duty
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız