Hellblade'teki Ana Karakterimizin Yüzü Sektörün En Gerçekçi Modellemelerinden

Ömür Gencer


      Ninja Theory'nin bağımsız olarak geliştirdiği yeni oyunu Hellblade, İskandinav mitolojisinden ilham alan temasıyla pek çok oyuncunun ilgisini çekti. Firma bu kez de oyunun ana karakteri Senua'nın yüzünün nasıl tasarlandığını gözler önüne seren bir geliştirici günlüğü paylaştı.
 
      Videodan gördüğümüz kadarıyla Ninja Theory ekibi Senua'nın yüzünü dijital ortama aktarmak için insanların yüzünü yüksek çözünürlüklerde tarayan 3 Lateral adlı firma ile anlaşmış ve Sırbistan'a yolculuk etmiş.
 
      Geliştirici ekip Senua'nın yüzünün ve mimiklerinin yanında karakterin yüzündeki boyaların da detaylı bir şekilde dijital ortama aktarıldığını dile getiriyor. Karşılaştıkları sonuçtan oldukça memnun kalan Ninja Theory ekibi, önceki oyunlarında böyle bir şey yapamadıklarını ve Senua'nın yüzünün önceki karakterlerin yüzüne nazaran çok daha gerçekçi olduğunu belirtiyor.
 
      Yayınlanan videoda Senua'nın yüzünün ne kadar gerçekçi olduğunu görebilirsiniz. Özellikle karakterimizin gözlerindeki parlamalar veya yüzündeki savaş boyaların dokuları oldukça etkileyici duruyor. Bahsettiğimiz videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.