Sony, PlayStation 4'ün Fiyatını Kanada'da Arttırıyor

Samet Konuksal


    Sony'nin Kanada ayağı, gün itibariyle oldukça ilginç bir karar aldığını duyurdu. Sony Canada, PlayStation 4'ü, PS Camera'yı ve PS4 oyunlarının fiyatlarını arttırma kararı aldı.
 
    Yapılan açıklamaya göre daha önceden normal satış fiyatı 399.99 dolar olan PlayStation 4'ün fiyatı, yeni haftayla birlikte 449.99 dolara yükselecek. Bunun haricinde PS Camera ve DualShock 4'ün fiyatları 59.99 dolardan 64.99 dolara arttırılırken, inFamous: Second Son gibi yeni çıkan yapımların fiyatları da 69.99 dolara yükseltilecek. 
 
    Bu değişiklik kararının alınmasında etkili olan tek şeyin, "oyun endüstrisindeki değişiklikler" olduğu belirtiliyor. Yani bu, kurla ilgili bir gelişme değil. Sony cephesi bu tip fiyat yükseltme kararları alırken, Microsoft tarafından konuyla ilgili bir plan yapılmadığına dair açıklama gelmiş durumda. Bu haberin geçerliliği diğer bölgelere sıçrayıp sıçramayacağı ayrı bir merak konusu. Ancak en azından oyunlar için çoğu otorite, gelecekte daha pahalı fiyatlandırmalar görebileceğimizi düşünüyor.