Steam'de Daha Fazla İndirim Görmeye Hazır mısınız?

Samet Konuksal


    Steam ile birlikte PC platformunun önemini arttıran Valve, yapımcılara sunduğu kolaylıklara bir yenisini daha ekliyor. Zaten indirmilerle birlikte epey dikkat çekici bir platform olan Steam'e yeni bir indirim sistemi geliyor
 
    Valve, yapımcılara yönelik yeni bir Steam sistemini tanıttı. Bu sistemle birlikte oyun yapımcıları, sahip oldukları oyunu istediği zaman, istediği orandan indirimle sunabilecekler. Bildiğiniz gibi Steam'de günlük, hafta içi, hafta sonu ve tüm haftayı kapsayan indirim çeşitleri bulunuyordu. Bir yapımcının bu kampanyalara dahil olması için de Valve ile önceden anlaşması gerekiyordu. Şimdi ise gelen yeni sistemle birlikte bir oyun yapımcısı, sahip olduğu oyunun fiyatını istediği zaman Valve ile iletişime geçmeye gerek kalmadan indirebilecek.
 
    Tabi bu sistemde de bazı mini kurallar yer alıyor. Yapımcıların yaptığı indirimler en fazla iki hafta sürecek. Ayrıca yeni sistemle yapılan bir indirimden sonra o yapımcının ikinci bir kampanya düzenlemesi için iki ay beklemesi gerekecek. En önemlisi de, bu sistemden sadece Steamworks kullanan yapımcılar faydalanabilecek.
 
    Peki Steamworks nedir? Steamworks, Valve'ın oyun yapımcılarına ücretsiz sunduğu altyapıya denir. Burada Steam, o oyunla ilgili istatistikleri tutar, multiplayer servisinin sağlayıcılığını üstlenir, oyunları VAC ile korur ve otomatik olarak güncellemelerini sağlar. Son dönemde çıkan bağımsız yapımcı oyunlarının çoğu bu sistemi kullanır. Bağımsızlara ek olarak Bethesda, 2K Games, Paradox Interactive, Deep Silver, Square Enix, Codemasters ve Sega gibi firmalar da bu sistemde karşımıza çıkmakta. Ayrıca Activision'un Call of Duty serisi de Steamworks tabanıyla çalışmakta.
 
Özetlemek gerekirse, gelecek dönemde yepyeni indirimler Steam'de biz oyuncuları bekliyor olacak.