PS4'ün Türkiye Çıkışından Daha Fazla Bilgi

Samet Konuksal


    Geçtiğimiz saatlerde Sony Türkiye, PlayStation 4'ün Türkiye için çıkış fiyatını ve çıkış tarihini açıklamıştı. Ürün müdürü Mustafa Yiğit, Twitter üzerinden merak edilen sorulara açıklık getirdi.
 
    Yiğit'in belirtilenlere göre 1.399 TL'lik fiyat 1.100 TL üzerinden %20'lik ÖTV ve Sony Türkiye'nin maliyet masrafları eklenerek hesaplandı. Konsolun 1.399 TL'lik fiyatı, Sony tarafından tavsiye edilen satış fiyatı olacak.
 
    Yapılan açıklamalara göre 13 Aralık tarihinde PlayStation 4'ün çıkışına ülkemizde DualShock 4, PS Eye kamerası, şarj istasyonu, dikey stand eşlik edecek. Oyun konusunda ise PS4'ün çıkışında Sony Türkiye tarafından Knack ile Killzone: Shadow Fall sunulacak.
 
    PlayStation 4'ün ekstra içerikle sunulan bundle paketlerinin Türkiye'ye gelmesi biraz uzun sürecek. Konsolun ekstra oyun veya aksesuarlı paketleri Şubat ayında Türkiye'de satışa çıkacak. Aynı ay içerisinde renkli DualShock 4'ler de piyasaya çıkacak ve InFamous: Second Son'ın da Türkiye lansmanı düzenlenecek.
 
    Son olarak Mustafa Yiğit, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda PS4'ün ön sipariş kampanyasının olmayacağını açıkladı. Ancak yine de konsol için gece satış etkinliği düzenlenebileceği belirtildi. Tüm bunlara ek olarak, önümüzdeki hafta PS4 için Türkçe oyunların duyurulacağı da söylendi. Yiğit, konsolun oyunları için şimdilik herhangi bir fiyat vermedi.