Kojima: "MGS 5 Gerçekçi Gizlilik Simülatörü Gibi"

Alkan Adakaner

At sürecek olmak da güzel bir ayrıntı


    Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in seriyi açık dünya yapıya büründürmesi oyuncuların bir kısmını endişelendirmişti. Buna karşın Hideo Kojima'ya olan güven ise üst düzeydeydi. Oyunun E3 videosuna bakarsak bu güven boşa çıkmamış gibi görünüyor.
 
    Hideo Kojima'nın açıklamalarına göre Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'deki gizlilik unsurları serinin daha önceki oyunlarında olmadığı kadar yüksek olacak. İşte Kojima'nın açıklamalarından bazı bölümler:
 
    "(MGS 5) Artık belirli emirleri izlediğiniz bir oyundan ibaret değil. Hedefinize yürüyerek veya araçla gitme kararını verebilirsiniz. Geceleri nöbetçiler daha az olacak, ama projektörler size yöneldiğinde kolayca görenebileceksiniz. Tabi ki gündüzleri daha fazla nöbetçiyle karşılaşacaksınız."
 
     "Bence gerçek gizlilik simülatörü tanımına uygun. Serinin önceki oyunlarında düz bir yapı olduğundan oyuncu ne olacağını biliyordu; çünkü tasarımcılar yolunuza bir patlama veya yıkılan bir duvar koyuyordu. Öncekiler perili bir ev gibiydi. Şimdi ise hava durumu ve zaman değişecek. Bu oyunu milyonlarca oyuncunun, milyonlarca farklı yoldan oynamasını istiyorum."
 
    "Bence iyi bir iş çıkardık, ama Ubisoft'un The Division adlı oyununu gördükten sonra daha sıkı çalışmam gerektiği hissine kapıldım"
 
    Hideo Kojima'nın böyle alçakgönüllü sözleri de gerçekten oyuncuların beğenisini topluyor. The Division ile MGS V birbirinden oldukça farklı oyunlar olsalar da, anlaşılan The Division'daki özellikle şehir tasarımı ve MMO'ya benzer yapı Kojima'nın dikkatini çekmiş.