343 Industries: "Master Chief Değişti"

Talha Aynacı

 
 
 
     Halo 3'ün sonunu hatırlıyor musunuz ? Savaşı bitiren Master Chief, Cortana'ya veda ederken şöyle söylemişti: "İhtiyacın olduğunda, beni uyandır.
 
     E3 2011'de Cortana, kahramanımızı gürültülü bir şekilde uyandırmış ve süpriz bir Halo 4 duyurusunu beraberinde getirmişti. Yayınlanan tanıtım videosunda en çok dikkatleri çeken unsur, Master Chief'in Mjolnir zırhında yer alan görsel değişiklikler oldu. Hatta John 117'nin sahip olduğu jetpack epey tartışılmı ve alaya alınmıştı. Zira Halo 3'ün sonunda Master Chief'in böyle bir özelliği yoktu.
 
     Konu hakkında açıklama yapan oyunun yeni yapımcısı 343 Industries ekibi patronu Frank O'Connor, bu görsel değişimin arkasında bir hikayenin yattığını açıkladı: " O'nun neden böyle gözüktüğüne dair çok özel sebepler var. Neden davranışlarının değiştiğine dair önemli sebepler var ve zamanı geldiğinde bunu öğreneceksiniz."
 
     Halo 3'ün ardından ne kadar zaman geçtiği belirsiz kalırken, bu periyodda yaşananlar da Master Chief'i baştan aşağı yenilemişe benziyor. Halo 4'de yabancı bir gezegene doğru sürüklenen Master Chief'in yeni görselliği dışında bakalım hikayede ve oynanışta ne gibi farklılıklar bizi şaşırtacak ?