Call of Duty, Guitar Hero Serisi Gibi Ölmeyecek !

Talha Aynacı

"Biz hiç sıkılmadık! Evet arkadaşlar atışa devam." Dıkşın dıkşın dıkşıııınnn !

 
     Guitar Hero serisi sonlandırılmadan önce şubat ayında Activision içinde yapılan bir tartışma internete sızarak haber konusu oldu. "Bugün Call of Duty bulunduğu konumla bir kaç yıl öncesinin Guitar Hero'suna benzemiyor mu?" sorusuna cevap veren Activision'ın dağıtım kolundan sorumlu CEO'su Eric Hirshberg düşüncelerini, gerçekleştirilen tartışmada şu şekilde dile getirmiş:
 
"Bu bizim de üzerinde bir süredir düşündüğümüz harika bir soru.  Ancak bu iki seri arasında onları başarılı kılan farklı anahtar noktalar mevcut. Guitar Hero ani bir yükselişle tepelere tırmandı ve bir süre sonra duraksayarak zayıflamaya başladı. Diğer tarafta ise Call of Duty serisi, varolduğu 7 yıllık dönemin her bir senesinde bir basamak daha yukarıya tırmandı. Guitar Hero olağanüstü derecede ilgi çeken yeni bir türe ait oyundu. Ancak zamanın testi karşısında duramadı. Call of Duty ise zaten mevcut olan FPS türünde bir oyun -ki bu tür kendisinin ayakta kalma gücünü ve geniş kitlelere hitap etmesindeki başarısını kanıtlamıştır. Buna ek olarak Call of Duty, oyuncuların devasa ve sürekliliği olan online iletişiminden etkilenerek belki de tüm zamanların en bağımlılık yapıcı oyunu oldu.
 
Eğer bir adım geriye gider, tarafsız bir şekilde herhangi satış ölçümününe, oyuncu ile bağına, online oynanış saatlerine ve DLC performansına bakarsanız, bu serinin şu anda sahip olduğu potansiyelin daha ileri taşınamayacağı sonucunu çıkarabilirsiniz.
 
Mevcut potansiyeli daha ileriye taşımak adına; yapılan oyunların kalite seviyesini yükseltmek, yenilikçi virajlar almak ve fanlarımızın asla bırakmak istemeyeceği online servislerimiz üzerine odaklanmamız gerek. Eğlence sektöründeki serilerin kalıcı bir güç göstermesi ender görülen birşeydir. Ancak Call of Duty, bunlardan birisi olabildiğini gösterdiği başarılarla kanıtlıyor. Bu tamamiyle bize bağlı."
 
     Çıkan her oyunuyla eğlence sektöründe yeni bir rekora imza atan Call  of Duty serisi, bizce de pek öleceğe benzemiyor. Gayet diri!