Aksiyon RPG'si Dawnwalker, PS5, Xbox Series ve PC için Yayınlanacak

Umut Tandoğan

 
 
Eski CD Projekt RED geliştiricilerinden oluşan bir stüdyo olan Rebel Wolves, Bandai Namco Entertainment ile hikaye odaklı karanlık fantezi aksiyon RPG'si Dawnwalker'ı hem fiziksel hem de dijital olarak küresel olarak yayınlamak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.
 
Rebel Wolves baş yayın sorumlusu Tomasz Tinc bir basın bülteninde şunları dedi:
 
“Rebel Wolves sağlam temeller üzerine inşa edilmiş yeni bir stüdyo: deneyim ve taze enerjinin birleşimi. Rol yapma türüne olan bağlılığı ve yeni etkileşime girme isteğiyle bilinen bir şirket olan Bandai Namco Entertainment Europe, mükemmel bir eşleşme. Sadece değerlerimizi paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda anlatı odaklı RPG'ler yayınlamadaki geçmişi de kendi adına konuşuyor.”
 
Ayrıca, “Dawnwalker destanının ilk bölümünü dünya çapındaki oyunculara sunmak için onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” diye ekledi.
 
Bandai Namco Entertainment Europe iş geliştirme başkan yardımcısı Alberto Gonzalez şunları ekledi: "Bu, Batı pazarı için içerik geliştirme stratejimizde bir diğer önemli kilometre taşıdır. Güçlerimizi birleştirerek, stüdyonun bu ilk oyununu dünya çapındaki bir kitleye sunacağız. Rebel Wolves'un son derece yetenekli geliştirici ekibi sayesinde yarattığı evrenden heyecan duyuyoruz ve bu da portföyümüze harika bir katkı sağlıyor."
 
Dawnwalker, ortaçağ Avrupa'sında geçen "karanlık fantezi anlatı sandbox, AAA aksiyon RPG" olarak tanımlanıyor. Unreal Engine 5 üzerine inşa edildi. Oyun hakkında daha fazla bilgi "önümüzdeki aylarda" duyurulacak.