Until Dawn Remake Çıkışıyla 3 Bine Yakın Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı

Mehmet Tandoğan

 
 
Sinematik odaklı seçim temelli macera oyunu Until Dawn’ın yeniden yapımcı sürümü bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü. Hem PlayStation 5 hem de PC için yayınlanan oyun özellikle PC platformunda kötü bir performans gösteriyor. Oyuncular genellikle oyunun optimizasyon anlamında oldukça kötü olduğunu vurguluyor.
 
Until Dawn Remake karışık etiketine sahip
 
 
 
2015 yılında piyasaya sürülen ve beğenilen korku macera oyununun geliştirilmiş sürümü, yepyeni grafiklerle, modellemelerle ve çok daha fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Ancak oyun piyasaya sürüldüğü anda pek fazla oyuncuyu kendine çekememiş durumda. SteamDB tarafından ortaya çıkan rapora göre, oyun çıkışı ile beraber Steam'de yalnızca 2.607 eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu da PlayStation oyunu için düşük bir sayı.
 
Diğer PlayStation oyunlarına bakacak olursak Ratchet and Clank: Rift Apart çıkışıyla 8.757, Returnal ise 6.691 eş zamanlı oyuncu sayısıyla karşımıza çıktı. Dolayısıyla Until Dawn bu yapımların oldukça gerisinde kaldı.
 
Bununla beraber PlayStation’ın bir diğer oyunları Concord ve Sackboy: A Big Adventure, Until Dawn oyunundan daha da kötü durumda. Çünkü Concord çıkışıyla 697, Sackboy: A Big Adventure ise 610 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.
 
Until Dawn’ın Steam sayfasında şu anda 600'den fazla kullanıcı incelemesi bulunuyor ve bu incelemelerin %69'u olumlu bir şekilde karşımıza çıkıyor.