Crytek'in Yeni Oyunu Kore'de Ortaya Çıktı

Ersin Kılıç


 
     Far Cry ve Crysis serisi ile sektörün en önemli firmalarından biri haline gelen Crytek'in yeni projeleri uzun süredir merakla bekleniyor. Firma Crysis sonrasında ilk olarak E3 2010 fuarında Microsoft Game Studios ile ortak olan projeleri Codenamed Kingdom'u duyurmuştu. Firmanın yeni oyununun duyurusu ise bugün, geçtiğimiz dakikalarda yapıldı.
 
     Beklenenin aksine Crytek'in Kore'deki ofisi tarafından yapımına başlanan oyunun adı Warface. Cry Engine 3 ile hazırlanan oyunun türü ise online FPS olacak. Kore'deki bu pazarı düşünecek olur isek yapım ekibinin neden farklı olduğunu da çıkarabiliriz.
 
     Warface'in grafiksel kalitesi için ise oldukça iddialı konuşuluyor. Görselliğin üst seviyede olacağı oyun için fizik unsurlarının da oldukça önemli olduğu vurgulanmış. Crytek başkanı Cevat Yerli ise "Oyunculara yeni ve heyecanlı bir oyun deneyimi sunmak istiyoruz" diyerek oyunun çıkış tarihi hakkında bir bilgi vermedi. Ayrıca oyunun hangi platformlar için hazırlandığı da belli değil.
 
     Warface'in yeni detayları Aralık ayında yapılacak olan VGA töreninde gelebilir. Oyunun yayınlanan ilk iki ekran görüntüsüne aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kaynak