"Black Ops, Medal of Honor'dan 3 Kat Fazla Satar"

Talha Aynacı

 
 
     FPS oyunlarının fırtına gibi esmeye başladığı şu günlerde Halo : Reach heyecanı dinmeden Medal of Honor ile tanışacak ve 1 aydan daha kısa bir süre sonrada Treyarch tarafından geliştirilen Call of Duty : Black Ops ile FPS'nin dibine vuracağız.
 
     Tabii bu oyunlar arasında biz oyuncular için muhtemelen en popüleri ve merakla bekleneni Call of Duty : Black Ops. Bu kez yapımın arkasında Infinity Ward değil de Treyarch olması bile bu kült serinin yeni oyununda ki heyecanı azaltmıyor. Bununla kastımız Treyarch'ın başarısız bir geliştirici olması değil ancak bugün modern yüzüyle karşımıza çıkan Call of Duty serisi mimarının Infinity Ward olduğunu kabul etmekte boynumuzun borcu.
 
     New York tabanlı yatırım bankası  Lazard Capital Markets, oyun dünyasının durmayan yükselişinden ve sektörün ekonomik büyümesinden midir bilinmez, yukarıda bahsi geçen  ve çok yakında sonu gelmez bir karşılaştırma döngüsüne girecek olan Medal of Honor ve Call of Duty : Black Ops üzerine bir market araştırmasına girişmiş. Amerikada gerçekleştirilen bu araştırma sonucuna göre müşterilerin % 25'i Call of Duty : Black Ops almaya kararlı. Bu rakam göz önüne alındığında ise EA'nin büyük umutlar beslediği sansasyonel modern Medal of Honor ise hiçte geri kalmıyor ve % 17'lik kitlenin ilgisi alanına giriyor. Zaten Medal of Honor ön siparişleriyle bile EA'yı tatmin etmeyi bilmişti.
 
     Bankanın analisti Colin Sebastian ise bahsi geçen araştırmalar dışında  Call of Duty serisinin Black Ops ile eğlence sektörüne yine büyük bir ses getireceğini ve pek çok rekora daha imza atacağına inandığını dile getirdi: " Sınırları aşan bir ilgi ve doğru zamanlarda verilecek hediyelerle birlikte Call of Duty : Black Ops'un Medal of Honor'dan en az 3 kat fazla satmasını bekliyoruz. Oyuncu kitle için en önemli olan şey ise çıkış puanları gibi gözüküyor."
 
     Activision'ın da sürekli olarak hakkında büyük konuştuğu Black Ops serisi, yatırımcı bankanın da ilgisini bir hayli çekmiş görünüyor. Artık "Call of Duty" adının dahi heyecana yol açtığı ve sattığı oyun sektöründe bu kadar iddaa aslında pek boş sayılmaz. Umarım Treyarch çuvallamaz...
 
 
 
Kaynak