Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rio: The Video Game

1 | Toplanın Çocuklar

 
    İşte yine başlıyoruz, Vizyonlara giren bir filmin, oyun olarak da sömürülme çalışmasında yeni bir perde daha. O kadar alıştık ki bu tarz hareketlere, sonucunu görmeden "facia" diyebiliyoruz. Son zamanlarda yayınladığımız Rango: The Video Game veya Thor'un incelemelerini okuyanlar, bu incelemede de bunlarda yazan şeylere benzer şeyler okuyacaksınız, o yüzden "De-ja-vu" yaşayabileceğiniz şimdiden hatırlatırken incelemeye hızlı bir giriş yapmak ve bu işkenceyi bir an önce sonlandırmak istiyorum.
 
    Geçtiğimiz günlerde beyaz perdeye giren Rio için de video oyun yapma telaşına girildi. Rio'nun tek ilgi çekici yanı, saçma tek kişilik oyun performansı yerine parti oyunlarına yönelerek kendini kurtarması oluyor. Çoğu, 'Teen' klansmanındaki film oyunu gibi platform öğeleri yerine bir çok parti oyununu bünyesinde bulunduran Rio, en azından farklı bir şeyler yapma çabası içinde olduğundan az da olsa takdiri toplayabiliyor. Rio'nun dışında filmdeki diğer karakterler olan Diego, Nico ve Jewel'dan birini seçip veriyorsunuz kendinizi bir mini-oyun turnuvasına... Sizin dışınızdaki karakterleri arkadaşlarınızın kontrol edebileceği gibi eğer tek başınıza oynamak istiyorsanuz, bunları otomatikman CPU yönetiyor ve her zaman oyunlar 4 kişi oynanıyor.
 

Emrinizde Filmdeki 6 karakter var. Oyunlar için bunlardan 4'ünü seçiyorsunuz.

 
    Rio'daki parti oyunları ise genel olarak yetişkinlere pek hitap etmeyen basit şeyler. Kuralları basit ve uyulması kolay olan oyundaki minioyunlar genel olarak kapalı ve ufak alanlarda oynanıyor. Bir kaç örnek vermek gerekirse; birinde yerdeki kar toplarını toplayıp diğer kuşlara fırlatmaya çalışıyorsunuz, bir diğerinde 4 tarafı kale olan bir alanda siz ve diğer kuşların koruduğu kaleler arasında hokey oynamaya çalışıyorsunuz. Bu tarz oyunlar genelde puan toplamaya yönelik iken belirli bir yere önce ulaşanın kazandığı minioyunlar da bulunuyor. Örneğin yukarıdan dev kar toplarının fırlatılıldığı bir bayırda gelen kar toplarından sakınarak zirveye ulaşmaya çalışıyorsunuz, galip gelen doğal olarak oyunu kazanıyor. Bir diğer oyunda ise sağa doğru side-scrolling tarzında devamlı uçan kuşlarımız bu sonsuza dek ilerleyen parkurda engellerden sakınmaya çalışıyorlar, engele takılmayan kuşumuz oyunu kazanıyor. Çok uzun sürmeyen bu oyunların yetişkinlere hitap etmediğini söylemiştim, yineliyorum, çocuk değilseniz Rio'yu açıp kapamanız da çok vakit almayacaktır. Ancak oyunun ufak yaştakileri kullanıcı dostu arayüzüyle ve kolay oynanabilirliğiyle uzunca bir süre oyalayabileceğini söyleyebilirim. Çocuğu olan bir ebeveynseniz, onunla oynayarak eğlenceli saatler geçirmesini sağlayabilirsiniz. Rio'nun diğer film oyunlarıyla arasındaki en büyük fark bu. Parti oyunları sayesinde kendini kesinlikle dipsiz kuyudan kurtarıyor.

Rio'daki parti oyunları ise genel olarak yetişkinlere pek hitap etmeyen basit şeyler. Kuralları basit ve uyulması kolay olan oyundaki minioyunlar genel olarak kapalı ve ufak alanlarda oynanıyor.

     Diyelim ki çocuk değilsiniz ve oyun deneyiminiz yeterince var. O zaman size tek tavsiyem, "Rio'dan uzak durun" demek olur. Gerçekten, bu oyunu uzunca bir süre oynamak neredeyse imkansız. Rio'da bir Story Mod yani hikaye modu bulunuyor. Fakat buna hikaye modu demek yersiz, karşınızda filmden bir karakter çıkıyor ve geveleyip duruyor sonra sizi mini-oyun serisine yolluyor. Yeterli puanı toplayamadığınız ve rakiplerinizi geçemediğiniz zaman ise hikaye modunda ilerleme kaydedemiyorsunuz, başa sarıyorsunuz. Zaten oynamak isteyen de yok, var mı?
 

43 minioyundan yalnızca biri


    Bir de Party Modu var. Oyunu çocuklarına oynatacak ebeveynlerin veya kendi iradesiyle bu zevkli (!) yapımı oynayabilen kerataların en çok burada vakit harcayacağı söylenebilir. Burada her şey custom'lanmış yani size özgürce bırakılmış. Kendi mini oyun serinizi seçebilir ve rakiplerinizle ister CPU, ister arkadaş eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Çok aman aman oyunlar değiller belki ama parti oyunlarının yarattığı rekabet sayesinde eğlendirdikleri kesin. Artı olarak katabileceğim bir diğer şey ise bu mini-oyunlar tam sıkmaya başladıklarında sona eriyorlar, THQ mini-oyun sürelerinde ortayı bulmayı başarmış.
 

Rio: the video game parti THQ ps3 xbox 360 ds wii entertainment eğlence inceleme
MX vs. ATV Alive Terraria
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Rio: The Video Game Levent Polater 6 / 10 oy
KÜNYE
Rio: The Video Game ÇOKLU PLATFORM
Artılar
* Başarılı grafikler
* Hepsi olmasa da zevkli mini oyunlar
* Basit kontroller
Eksiler
* Müzikler
* Seslendirme
* Kendini tekrar eden oynanış
* Bazı oyunlar birbirine benziyor

Editör Notu: Kötünün iyisi.
6,0
2.0
2
OY
3
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
İNCELEME VE ÖN İNCELEMELER
22 Eylül 2014 Pazartesi 7,0
Pixel Piracy Piksel piksel açık dünya korsan oyunu Pixel Piracy'i inceliyoruz. Samet Konuksal
18 Eylül 2014 Perşembe
World of Warships Ön İnceleme World of Tanks ve World of Warplanes'in ardından, World of Warships ile savaş denizlere taşınıyor! Tunahan Başol
2 Aralık 2013 Pazartesi
World of Tanks Xbox 360 Edition: Beta İnceleme Xbox 360'ta tank istilası başladı. Savaş alanında durumlar nasıl? Samet Konuksal
7 Kasım 2013 Perşembe 7,5
Football Manager 2014 Rekabetsiz ortam Football Manager serisini kötü yönde etkiliyor. Samet Konuksal
13 Ağustos 2013 Salı 8,8
Dragon's Crown Vanillaware, bir 2D aksiyon-rpg oyununun nasıl olacağının güzel bir örneğini sunuyor. Alkan Adakaner
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız