Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Nesil Konsollara OnLive Gelebilir mi?

 
 
      OnLive gibi Cloud-gaming (internet bağlantısı üzerinden oyun hizmeti) konusunda oldukça iddialı olan bir sistem oyun dünyasında geçen yıldan beri adından söz ettiriyor. TV, PC ve Mac gibi platformlarda internet üzerinden yüksek kalitedeki oyunları bu sistem sayesinde oynayabiliyoruz.
 
     Peki bu sistem konsollara da gelir mi? Gaikai'nin kurucusu Dave Perry'nin GDC Online'daki konuşmasına göre sonraki nesilde cloud-gaming içermeyen konsolları düşünmek delilik: İşte Perry'nin sözleri:
 
     "Cloud-gaming sistemine sahip olmayan bir konsol istemiyorsunuz. Bana güvenin, gelecek yaklaşıyor. İyi finanse edildik, bu mutlaka gerçekleşecek. Onlive bunu hali hazırda gerçekleştiriyor. Bu duruma hazır olmalısınız."
 
      Açıkçası OnLive konusundaki sözler bize çok iddialı geldi. Belki bu sistem daha popüler olacak, ama kutulu oyunlar ne olursa olsun daha uzun süre etkisini sürdürecek gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Onlive Dave Perry Konsol PC
Sony: Yeni Saldırının Nisan'daki ile İlgisi Yok Daytona USA PSN ve Xbox Live'a Geliyor (Video)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Doughnut

21.11.2011 20:50:30

0
Bu sisteme laf atanların çoğu Ps3, Xbox360 veya Pc'ye çok para verip de bunu görünce üzüldüğünden laf atıyordur kesin :) Not: Ps3 sahibiyim ama bu teknolojiyi sonuna kadar destekliyorum

aydogdu1453

13.10.2011 17:43:07

0
Bize bu ülkede bu net altyapısı ile 100000 sene sonra gelir herhalde.Adam fiber diye neleri yutturmaya çalışıyo.Bir de adil kullanım zırtlığı çıktı ki offffffff hiç kullanamayık biz bunları.

BSC Misafiri

13.10.2011 15:14:13

0
MAZBUT SEN HAYAL KURUYORSUN HAAA

ogiwan

13.10.2011 14:30:21

0
quote:

bırı gelecek sıze ben gelısmıs tv uzerınden oyunları onlıne oynatacam dıyecek bızım amcalarımız sony mıcrosoft vay hosgeldın mı dıyecek oylemı bunu yaparlarsa uzun vadede bıterler benden soylemesı sony ekmege afyon kaymagı surerse mıcrosoft anzavur balı surerse nıntendo da cıftlık sutu verırse gaıko amcaya bunu yeyıp ıcmek kalır
çok doğru söylemişsin sonuna kadar katılıyorum.

BSC Misafiri

13.10.2011 13:48:42

+2
ne olacak yanı sony ıle mocrosoft kendı eklmeklerını buna verecek gecın abıcım gecın bunları sony-mıcrosoft aptal mı gormedımı bunu sanıyorsunuz bunun ıcın adamlar ortaklasa ınternet sıtesı almadılarmı bu sayade ps4 ve xbox720 de oyncuları ortaklasa oynatıp bunun tekelını oylemı sızın mantıgınız alıyormu ustlerıne almak ıstıyorlar ve dogru yapıyorlar bu ıse fasulye doken sony mıcrosoft dur eeee hastanın bırı gelecek sıze ben gelısmıs tv uzerınden oyunları onlıne oynatacam dıyecek bızım amcalarımız sony mıcrosoft vay hosgeldın mı dıyecek oylemı bunu yaparlarsa uzun vadede bıterler benden soylemesı sony ekmege afyon kaymagı surerse mıcrosoft anzavur balı surerse nıntendo da cıftlık sutu verırse gaıko amcaya bunu yeyıp ıcmek kalır

ultra_storm

13.10.2011 12:55:19

0
Bana pc'de ki zevki veremiyor sanki video izliyorsunda o anda videoyu yönetiyormuşsun gibi oluyor.

mazbut

13.10.2011 10:25:36

0
Bu teknolojiyi uzun zamandır bekliyorum, küresel krizin etkilerinden birinin yeni yatırımlar olduğu düşünülürse fiber teknoloji üzerinden gerçekleştirilecek bu hizmetin bu yüzden geç kaldığını düşünenlerdenim. Dave gerçekten çok doğru söylüyor. Özellikle onbinlerce megabyte tutacak oyunları indirme zahmetinden kurtulup, bilgisayarın en pahalı parçası olan GPU'suz oynamasına imkan tanıyacak bir hizmet.. Elbetteki bu teknoloji bu hizmetle sınırlı kalmayacaktır.. İnteraktif özellikler taşıması bulunmaz bir nimet..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız