Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Bir İzometrik Rol Yapma Deneyimi Geliyor: Svarog's Dream

 
 
VI Game Forge tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan açık dünya, rol yapma, aksiyon oyunu Svarog's Dream, 4 Aralık tarihinde geliyor.
 
Üstten görünümlü bir yapı ile beraber atılacağımız bu yeni macera içerisinde yeraltı dünyasına adım atmaya hazırlanıyoruz ve burada kim olduğumuzu keşfetmek için büyük bir maceraya çıkmayı bekliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre sürekli olarak değişen bir dünya yer alıyor ve bu dünya ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı şekilde, yaptığımız hamlelerin bu dünya içerisindeki karşılığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Farklı yaratıklarla ve canavarlarla savaşabileceğimiz bu yapım içerisinde, istediğimiz şekilde karakterimizi güçlendirebiliyor ve rol yapma öğeleri ile beraber de elbette burada sürekli olarak ölebiliyor ve yeniden doğmaya çalışabiliyoruz. Burada sürekli olarak kendimizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda karar verme seçenekleri ile beraber de kendimizi istediğimiz şekilde farklı sonuçlara doğru itebiliyoruz. Oyunda canavarların haricinde aynı şekilde dünya içerisinde yer alan Tanrılar bulunuyor ve bunlarla beraber savaşıp istediğim şekilde de onlarla müttefik olabiliyoruz. Dolayısıyla bu yapım içerisinde farklı farklı seçimler yapabiliyor ve burada yaptığımız seçimlerin sonucunu doğrudan hissedip görebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız dünyada gerçekten de ilgi çekici bir içerik bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda burada sürekli olarak etrafı keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda eylemlerimiz yani yapacaklarımız, dünyaya iyi ya da kötü şekilde etki ediyor. Bunun sonuçlarına da bu oyun içerisinde katlanabiliyoruz. Dolayısıyla, yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz seçeneği seçebiliyor, yaptığımız hamlelerin sonucunu doğrudan görebiliyor ve kendi seçimlerimizi kendimiz verebiliyoruz. Bu kapsamda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendi oynadığı oyunu özelleştirebiliyor diyebiliriz.
 
Geliştirici ekibin belirlediğine göre oyun içerisinde sürekli olarak ölüp yeniden doğabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu sistemle beraber, oyun içerisinde zorlu bir yapının olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber, oyundaki yerimizi almaya koyulabiliriz. Oyunda farklı farklı düşmanlarla beraber kapışabilir ve farklı bölgelere doğru istediğimiz şekilde ilerleyebiliriz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber farklı bölgelerin atmosferine ve manzaralarını keşfedebiliriz. Aynı şekilde burada farklı düşmanların karşımıza çıktığını görebiliriz. Nitekim burada farklı bölgelerde yeni içeriklerle beraber karşılaşabilir ve etrafı keşfederek de yeni kaynakların ve ekipmanların sahibi olabiliriz.
 
Oyun içerisinde bir yetenek ağacımız bulunuyor. Bu yetenek ağacı, diğer oyunlarda da olduğu gibi genel anlamda bizlerin karşısına çıkıyor. Bu yapım içerisinde de aynı şekilde yetenek ağacı yer alıyor ve burada karakter odaklı bir yapının yer aldığını söyleyebiliyoruz. Nitekim bu yetenek ağacı ile beraber istediğiniz şekilde karakterimizin becerileri artırabiliyoruz. Burada yeni becerilerin kilidi açabiliyor ve aynı şekilde bu becerileri de güçlendirebiliyoruz. Dolayısıyla burada istediğimiz şekilde özgürlüğü elde ediyor ve yaptığımız hamlelerle beraber karakterimizi yeni yeteneklerle beraber geri döndürüyoruz. Yeraltı dünyasına adım attığımız ve bu yeraltı dünyasından sağ çıkmaya çalıştığımız bu yapım içerisinde, herkesin kaderinin aslında pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyleyebiliyoruz. Tanrıların ve yaratıkların savaştığı bu yapımda, biz de bu savaşın bir parçası oluyoruz ve aynı şekilde burada hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Nitekim bu yapımda sürekli olarak bizlere çeşitli görevler veriliyor ve bu görevlerle beraber de yeni kaynaklara ve becerilere sahip olabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzden fazla benzersiz yetenek bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla, bu kadar fazla yetenek gerçekten de fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de istediğimiz şekilde strateji ve planlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla, bu oyun özellikle her bir oyuncu için farklı bir deneyim elde etme imkanı sağlıyor. Çünkü burada gerçekten de oldukça fazla yetenek yer alıyor. Bu yetenekleri harmanlamak, bir araya getirmek ve bunlarla kombo yapmak elbette her bir oyuncu için farklı bir deneyimi getiren unsurlar arasında yer alıyor. Kısacası, bu yetenekler gerçekten de oldukça fazla olarak karşımıza çıkıyor ve bu yetenekleri istediğimiz şekilde açabiliyor ve istediğiniz kapsamda da bu yetenekleri elde edebiliyoruz. Böylece, her bir boyunca farklı bir yeteneğe yönelebiliyor ve burada oyuncular farklı bir deneyimle karşılaşabiliyor diyebiliriz.
 
Yeraltı dünyasında farklı düşmanlarla karşılaştığımız bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi benzersiz yetenekleri açmak için öncelikle bu yaratıkları avlamak ve karakterimize seviye atlatmak gerekiyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda rol yapma unsurlarını da burada derinlemesine deneyimleyebiliyoruz. Nitekim, karakter odaklı bir yapı olduğundan bahsettik. Bu karakter odaklı yapı içerisinde elbette karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan, yemek yemek, yemek pişirmek, uyumak, iksir üretmek ve teçhizatımızı yükseltmek gibi çeşitli oyun mekaniklerinin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda yemek pişirmek ve yemek yemek, elbette karakterinizin canını ve sağlığını arttırıyor. Bu da oyunda yapmamız gereken aslında en temel işlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan, karakterimizin bir yorgunluk barı bulunuyor. Bu yorgunluk barı ile beraber uyumak gerekiyor. Yorgunluğumuzu ancak uyuyarak ve yemek yiyerek atabiliyoruz. Bunun dışında, yine karakterimizin farklı avantajlara sahip olması için iksir üretebiliyoruz. Bu iksirlerle beraber hem canımızı tazeleyebiliyor hem de teçhizatlarımızı farklı avantajlarla harmanlayabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi teçhizatları yükseltebileceğimiz bir mekanik yer alıyor. Zaten bu tarz oyunlarda, teçhizat yükseltme ve ekipman güçlendirme olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Elimizdeki silahları yükselterek, burada daha güçlü konuma gelebiliyor ve silahlarımızın potansiyelini daha da yukarılara çekebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda elimize aldığımız silahların muhakkak yükseltmemiz gerekiyor. Böylece daha güçlü düşmanlara karşı bu silahlarımızı kullanabiliyoruz. Teçhizatları yükseltmek için de elbette sağdan soldan çeşitli kaynaklar bulmamız gerekiyor. Bu kaynakları da burada kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde simülasyon unsurlarının olduğunu da söyleyebiliriz. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda ev satın alabileceğimiz ve kredi limitimizi arttırabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla, oyunda borç tahsildarlarının olduğundan bahsedebiliriz. Bununla beraber, kendi evimizi ve bölgemizde satın alabiliriz. Böylece kendimize ait bir evimiz olabilir. Dolayısıyla burada istediğimiz şekilde dinlenebilir ve uyuyabiliriz. Aynı şekilde, mutfak içerisinde dilediğimiz gibi yemeğimizi pişirebilir ve sağlığımızı artırabiliriz. Bunun yanı sıra, bu evler elbette güvenli olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yaratıklardan ve canavarlardan saklanmak için en iyi mekanların bu evler olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Oyunda yine etrafı keşfettiğimiz sürece elde ettiğimiz kaynakların yüzlerce olduğundan bahsedebiliriz. Geliştirici ekibinin belirttiğine göre gerçekten de burada benzersiz öğeler sürekli olarak karşımıza çıkıyor. Benzersiz öğelerle beraber de farklı güçleri elde edebiliyoruz. Burada karakterimizi istediğimiz şekilde donatabiliyor, silahtan kıyafetlere kadar farklı tasarımları ve özelleştirmeleri seçebiliyoruz. Elimizdeki benzersiz öğelerle beraber de düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde bulunduğumuz sürece etrafı keşfetmek ve düşmanları ortadan kaldırmak oldukça önem arz ediyor. Bunları ortadan kaldırarak ve etrafı keşfederek de farklı ekipmanların ve teçhizatların sahibi olabiliyoruz. Bu teçhizatlarla ve ekipmanlarla beraber de kendimizi daha da güçlü konuma getirebiliyoruz.
 
Oyunda yine gerçekten de ilgi çekici bir mekanikle karşılaşıyor ve bu form mekaniği ile beraber de farklı farklı formlara ve tiplemelere geçiş yapabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde yuvarlak bir ışığın formuna geçebiliyor ve aynı şekilde buradaki farklı bir hayvanat formuna da dönüşebiliyoruz. Burada öldükten sonra farklı formlarla beraber tekrardan gün yüzüne çıkabiliyor ve bu da gerçekten ilgi çekici bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu form değişikliğinin bizlere farklı avantajları sunuluyor ve bu form değişikliği ile beraber farklı güçlerin ve yeteneklerin sahibi olabiliyoruz aynı şekilde bizim üzerimize gelen düşmanlara karşı da bu form değişikliği ile beraber mücadele edebiliyor ve bu da oyuna çeşitlilik katan unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
 
 
Oyunda aynı şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki sulak alanları da geçebiliyoruz. Nitekim, karakterimizle beraber göllerde, nehirlerde ve diğer sularda yüzebiliyor ve karakterimizle beraber buralardan geçebiliyoruz. Diğer taraftan, yaşayan insanların bölgelerine, yani köylere doğru geçiş yapabiliyor ve buraları istediğimiz gibi araştırabiliyoruz. Bunun dışında yine binaların içerisine girebiliyor ve binaların içerisine girdiğimiz esnada da elbette kamera açısı değişiyor ve bizi doğrudan buradaki iç mekana aktarıyor. Dolayısıyla burada bulunduğumuz süre boyunca binaların içini istediğimiz şekilde araştırabiliyor ve yeni ekipmanların ve teçhizatların da burada sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de etkileşimli bir dünyanın yer aldığından bahsetmemiz gerekiyor.
 
Nitekim bunun dışında irili ufaklı düşmanların haricinde bir de karşımıza boss savaşları çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu boss savaşları gerçekten de bizlere zorlu bir yapıyı aktarıyor ve bunları alt ederek oyundaki düşman çeşitliliğini azaltmayı hedefliyoruz. Bu savaşlarda elbette uzun süreler geçirebiliyor ve düşmanların üzerine ok ve yay ile beraber ilerleyebiliyor veya diğer taraftan yakın dövüş silahları ile beraber de düşmanların üzerine yürüyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz yüzlerce ekipmandan bahsedebiliyor ve istediğiniz şekilde isterseniz yakın isterseniz de menzilli silahlar arasından seçim yapabiliyor ve bunları istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Burada da kendinize özgü bir aksiyon şeması da belirleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Canlı bir dünyanın yer aldığı ve seçimlerimizle beraber bu canlı dünyaya şekil verdiğimiz oyun, yukarıda da bahsettiğim gibi 4 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursak, izometrik aksiyon rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. Bununla beraber de geniş bir maceraya atılabiliyoruz. Yaptığımız seçimlerin değişiklik gösterdiği ve her bir oyuncunun burada farklı bir deneyim elde ettiği yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunu Steam üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de ilgi çekici yapısı ile ve üstten görünümlü kamera bakış açısı ile beraber gelmeye hazırlanıyor.
 
İzometrik aksiyon rol yapma deneyimini seven oyunculara doğrudan hitap ediyor diyebiliriz.
Son olarak, oyunun Türk Lirası ile beraber çıkış yapmayacağını söyleyebiliriz. 20 Kasım tarihi ile beraber Steam platformundan Türk Lirası kaldırıldığını doğrulayabiliyoruz. Zaten Steam platformuna giriş yaptığınız zaman bu doğrulamayı bizzat platform içerisinde görebiliyor ve bununla beraber de artık bu oyunu dolarla beraber almaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisindeki bakiyenizi hazır tutmanız ve bununla beraber de oyunun kütüphanenize eklemeniz gerekiyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Svarog's Dream
Winning Post 10 2024 Duyuruldu The Thaumaturge, 20 Şubat'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız