Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: PS4, 4K Çözünürlükle Geliyor

 
    Playstation 4 için ortaya atılan bu iddia çok konuşulacağa benziyor. Şu aralar Sony'nin Full HD yani 1080p'nin de ötesinde daha da gelişmiş çözünürlük seviyesine ulaştığı 4K teknolojisine sahip XBR LED televizyon setini piyasaya sürme aşamasındayken Playstation 4'ün de bu desteğe sahip olarak geliştirildiği öne sürüldü.
 
    İddiaya göre, Sony, böylece Playstation 4 alacakları 4K destekli televizyon setlerini satın aldırmaya teşvik etmek istiyor. Sony, bu stratejisini daha önce 3D teknolojisi için gerçekleştirmişti. 3D'den beklediği verimi alamayan Sony, şimdi 4K'nın tüketicilerin ev eğlence sistemlerini güncellemek isteyecekleri yeni odak noktası olabileceğini düşünüyor.
 
    Blu-ray'de olduğu gibi Sony'nin ayrıca 4K çözünürlüğe sahip yeni bir medya çeşidi çıkaracağı da kulislerde konuşulan bir diğer detay. 4K medyalar oyunlar ve filmler için kullanılacak. Bu da tüketiciler için yeni bir medya oynatıcısı sistemi satın almak demek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Yahoo playstation 3 PS3 ps3 slim Sony 4k çözünürlük
Modern Warfare 3'e Demo Geliyor Meat Boy ve Isaac Yapımcısının Steam Paketi Bu Ay
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

rambocuk

27.8.2012 15:40:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

''çünkü konsol zaten bir araba parası değerinde'' ''çünkü konsol zaten bir araba parası değerinde'' ''çünkü konsol zaten bir araba parası değerinde'' Araba derken, akülü arabadan bahsediyorsun galiba
4 bin tlye gayet iyi arabalar var 88 reno aldık 3.5 gua o aracla türkiye turu yaptım sapa sağlam :D tık demedi öksürmedi :))

BSC Misafiri

27.8.2012 14:44:19

0
4k gerçekten güzel teknoloji olacak gereksiz bir teknolojı değil yani tamam dev bir tv almıyacaksız belki ona paran yetmiyecek okey dostum ama sony çıkardığı şu sony kişisel gözlük yokmu kardeşim dev bir görüntü sağlayan şu müthiş cıhaz :) bu cıhaza tam uygun bir teknoloji 4k . 4k tv alacağıma o dev tv evime sokacağıma sığmaz tabi :) bu sony kişisel gözlük alırım hem 4k teknolojısıne hem dev bir görüntüye sayip olurum yerde kaplamaz.tabi sony 4k yı sony kişisel gözlüğe getirirse çok iyi olacak. birde tabi 4k tvden daha ucuz olur sanırım :) hatta 4k değil 8k getirsin ne kadar K o kadar buyuk ekran :) düşünsenize : ps4 + 4K sony kişisel gözlük + xbox 720 bu 3 cıhaza sahip olsam başka ne isterim ama olacağım zaten :) başka bişede istemiyorum .. hadi gelin gelecek nesil konsollar

BSC Misafiri

27.8.2012 03:14:04

0
Güzel kardesim şimdi aynı şeyi konuşmaya basladık iste. Tabiii ki 4k önemli ama seninde söyledigim gibi asil kullanim yeri bizler için projeksiyondur. Sebebi ekran boyutları ilgili, yoksa 55 inch, 4 metre mesafe ve 4k bu kombinasyonn anlamsız ötesi anlamsız. Teknoloji düşmani değilim öyle olsa burda ne isim var. Teknoljiyi severim ama mantıksız işleri sevmem. Gözümüzün piksel çözünürlük adına bi kapasitesi var ve bunun ötesi için para harcamak saçma. Gözün kapasitesi için aklInda soru isareti olanrın şu örneği düşünmelerini isterim. Neden uzaktaki bi arabayı gördüğümüz halde plakasını o araç yakınlaşana kadar okuyamıyoruz. Üstelik buradaki gerçek obje retinanın tüm kapasitesini kullandı halde. Cevap: çünkü insan gözünün pikselleri ayrıştırabilme kabiliyeti imajın büyüklüğü ve uzaklığına bağımlıdır, gözü yapan yüce Allah ne yazık ki bu organı o kadar da yüce yaratmamıştır. Siz siz olun kardeşlerim sakın size katkısı minör olan şeylere majör paralar ödemeyin. Paranız var ve 200inch 4K tv yi 60.000tl ye alıyorsanız bi şey demem, ama sakın 4 metreden izleyeceğiniz 42 inch 4K tv ye gidipte 6-7.000 tl gibi ücretler ödemeyin. İnanın o boyutta o

BSC Misafiri

27.8.2012 03:13:58

0
Güzel kardesim şimdi aynı şeyi konuşmaya basladık iste. Tabiii ki 4k önemli ama seninde söyledigim gibi asil kullanim yeri bizler için projeksiyondur. Sebebi ekran boyutları ilgili, yoksa 55 inch, 4 metre mesafe ve 4k bu kombinasyonn anlamsız ötesi anlamsız. Teknoloji düşmani değilim öyle olsa burda ne isim var. Teknoljiyi severim ama mantıksız işleri sevmem. Gözümüzün piksel çözünürlük adına bi kapasitesi var ve bunun ötesi için para harcamak saçma. Gözün kapasitesi için aklInda soru isareti olanrın şu örneği düşünmelerini isterim. Neden uzaktaki bi arabayı gördüğümüz halde plakasını o araç yakınlaşana kadar okuyamıyoruz. Üstelik buradaki gerçek obje retinanın tüm kapasitesini kullandığı halde. Cevap: çünkü insan gözünün pikselleri ayrıştırabilme kabiliyeti imajın büyüklüğü ve uzaklığına bağımlıdır, gözü yapan yüce Allah ne yazık ki bu organı o kadar da yüce yaratmamıştır. Siz siz olun kardeşlerim sakın size katkısı minör olan şeylere majör paralar ödemeyin. Paranız var ve 200inch 4K tv yi 60.000tl ye alıyorsanız bi şey demem, ama sakın 4 metreden izleyeceğiniz 42 inch tv ye gidipte sırf 4k diye 6-7.000 tl gibi ücretler ödemeyin. İnanın o boyutta o çözünürlüğün farkını ilmen anlayabilmeniz mümkün değildir. Buda siz değerli forum kullanıcılarına konuyla ilgili son mesajım olsun. Artık kim söylediklerimi ciddiye alır kim almaz o sizlere kalmış.

zero2900

26.8.2012 16:31:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 1: Okumak değerlidir, sana para kazandırsa da kazandırmasa da değerlidir, sen oku o yeter bırak marketçi senden fazla kazansın, biri senden fazla kazanıyor diye senden değerli olmaz, sadece cahiller onu senden değerli zanneder, oda zaten cahil. 2: İşe ihtiyacım yok (34 yaşındayım ve aylık gelirim 19.000 lira,) 3: Konuyu şahsi hakaretlere dönüştürmen üzücü, ve litfen artık hakaret etmeyi bırak. hakaret ederek konuştuklarına değer katamazsın , karşındakinin söylediklerini de değersiz kılamazssın. 4: O boyutta ki plazma emin ol ki ucuza satılacak (ucuz ne demekse) ama beiki 5-10 yıl sonra (65 inch vt30 bile hala dünya para) ilk çıkışı lüks araba fiyatına olacak, hatta bu boyutta tv ler bir ara elektromarketlerde satıldı ve fiyatlar 100.000 liralara yaklaşıyordu. Ama hayal etmek iyidir kur bakalım 200 inh plazmayı 4.000 liraya alacağın günlerin hayalini, bunun kimseye zararı olmaz. 5: o boyuttaki tv yi nereye koyacaksın 6 o boyutta ki plazma tv öyle projeksiyona benzemez adamda göz sağlığı bırakmaz episklerit olursun kuru göz olursun. Ve son olarak anladığım kadarıyla sana yardımcı olamadım ama olsun illaki söylediklerimi anlayanlar ve akla yakın bulanalar olacaktır, bu da benim için yeterli. Sana şimdiden 20k 42 inch televizyonun hayırlı olsun Ama diğer arkadaşlara söylüyorum dikkat edin paranızı tek amaçları sizi söğüşlemek ve kar etmek olan kapitalist düzenin içindeki şirketlere gaza gelipte kaptırmayın.
Valla geliri 19.000 tl olan kişinin eğer ki banka soymuyorsa kapitalist düzenden şikayet etmesi saçma veya hayal ürünü. Ve dediğim gibi sonuç olarak bir Trk sün ve teknolojiyi gereksiz buluyorsun bu kanında var. Ayrıca o büyüklükte tv ye ulaşmak sandığın kadar zor değil. Kaldıki 4k yayınd esteğini projektörlede izleye bilirsin.

BSC Misafiri

26.8.2012 12:34:19

0
zero2900 1: Okumak değerlidir, sana para kazandırsa da kazandırmasa da değerlidir, sen oku o yeter bırak marketçi senden fazla kazansın, biri senden fazla kazanıyor diye senden değerli olmaz, sadece cahiller onu senden değerli zanneder, oda zaten cahil. 2: İşe ihtiyacım yok (34 yaşındayım ve aylık gelirim 19.000 lira,) 3: Konuyu şahsi hakaretlere dönüştürmen üzücü, ve litfen artık hakaret etmeyi bırak. hakaret ederek konuştuklarına değer katamazsın , karşındakinin söylediklerini de değersiz kılamazssın. 4: O boyutta ki plazma emin ol ki ucuza satılacak (ucuz ne demekse) ama beiki 5-10 yıl sonra (65 inch vt30 bile hala dünya para) ilk çıkışı lüks araba fiyatına olacak, hatta bu boyutta tv ler bir ara elektromarketlerde satıldı ve fiyatlar 100.000 liralara yaklaşıyordu. Ama hayal etmek iyidir kur bakalım 200 inh plazmayı 4.000 liraya alacağın günlerin hayalini, bunun kimseye zararı olmaz. 5: o boyuttaki tv yi nereye koyacaksın 6 o boyutta ki plazma tv öyle projeksiyona benzemez adamda göz sağlığı bırakmaz episklerit olursun kuru göz olursun. Ve son olarak anladığım kadarıyla sana yardımcı olamadım ama olsun illaki söylediklerimi anlayanlar ve akla yakın bulanalar olacaktır, bu da benim için yeterli. Sana şimdiden 20k 42 inch televizyonun hayırlı olsun Ama diğer arkadaşlara söylüyorum dikkat edin paranızı tek amaçları sizi söğüşlemek ve kar etmek olan kapitalist düzenin içindeki şirketlere gaza gelipte kaptırmayın.

BSC Misafiri

26.8.2012 12:33:50

0
Bu arada eklemeyi unutmuşum eğer zenginsen ve o boyutta bir tv alabiliyorsan işte o zaman 4k önem arzeder. Ama bir bak bakalım ülkemizde satılan tv lerin kahir ekseriyeti kaç inch, ortalama evlerinin büyüklüğü ne kadar, milli geliri kişi başı kaç lira.....bu liste uzar da gider, Biri yazmıştı önceki mesajlarda sabancının torunumuyuz diye şimdi yeri geldi cevap vermek istiyorum çünkü bu kişi haklıydı: HAYIR DEĞİLİZ

zero2900

26.8.2012 03:15:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 Öncelikle ikimizde dolu konuşuyoruz, (üniversite eğitimim sonrası yaptığım ve 5 yıl süren yüksek lisans eğitimim oküler elektro fizyolojiyide kapsar ve retinal gangliyon hücrelerinin deşarj eşik sürelerine kadar sorduğunuz konu ile ilgili tüm sorulara cevap verebilirim ama ben size hiç bir zaman boş konuşuyorsunuz demedim yada internetten okumuşta atıp tutuyor da demedim ve sizden de aynı saygıyı beklemek hakkım). Hiç adetim olmadığı halde buradaki yazma amacımda sizlerle polemik yapmak değil sadece ve sadece siz değerli forum kullanıcılarını yaklaşan para tuzağı tehlikesine karşı uyarmaktır. Yeni teknolojilere geçiş devam edecek 4k da çıkacak, 8k da çıkacak, ama gidipte illa 4k alacam diye 32-55 inch arası tv lere dünya para verenler yanlış yapacak. Ben şahsen değerli forum kullanıcılarının bu oyunlara gelmesini istemem. bunlar ürün satmak için yapılan hareketler. Ben şahsen yeni ps4 ü çıkar çıkmaz alacağım ama 4k tv almam paramda var ama yinede almam neden çünkü 5 metreden 55 inch tv kullanıyorum ve 1080p ile 720p yi bile ayırt etmek neredeyse imkansız. Yeni nesil konsollar ile grafikler bir üst seviyeye geçecek ama bu seviye artışı 4k olacakları için değil başka bir sürü görüntü elemanını iyileştirecekleri için olacak. Bakın şöyle yapalım maden piksel çözünürlüğünün bu kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz gidin bir tekno markete yeni ipadle ipad2 yi yan yana koyun ve geçin 2 metre mesafeye (30 cm değil) ve bakın görüntülere pikselleşme adına bir fark varmı kendiniz bakın. Unutmayın piksel çözünürlük imajın uzaysal algısını oluşturan 3 çözünürlükten sadece biridir, ve bu konu bu 3 öğeden gözümüzün en kısıtlı olduğu parametredir. 4k tvler daha kaliteli görüntü oluşturacaklar ama buradaki fark piksel sayısının değil işlemci, görüntüye müdahale eden onlarca etmenin iyileştirilmesi nedeniyle olacak, ve firmalar bizleri bu ürünleri almaya zorlayacak. Ama hemen değil sakın almayın, öncelikle bekleyin diğer görüntü elemanları gelişsin fiyatları ucuzlasın sonra alın. 4k bu tv lerde görüntüde ki fark edilebilir iyileştirmedeki belkide etki edecek son kalem olacak. saygılarımla
Kimse zaten 55 inch de sunacağız demedi dostum ;) (Soldaki hobit değil erişkin bi kadın.) Not: Bu boyutta bir plazma tv sandığından aha ucuz. Para kısmına gelince Vita'da OLED ile tanışan Dünya şimdi kana susamış vampirler gibi OLED TV arıyor. Yani aşılamayı yaptılar ve çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlayacak. Kaldıki Üniversite Yüksek lisans gibi özelliklede günümüzde hiçbir değeri olmayan etmenlerden söz etmişsin. Üzgünüm dostum belki sana harika bir iş imkanı sunuyor olabilir. Ancak bugünlerde kimse özelliklede bir fotum sitesinde kimin hangi okulda ne okuduğuna bakmıyor. Bunu şuna benzetebilirsin. Kim milyoner olmak ister yarışmasına çıkan sözüm ona DAHİLERİN Üniversite birincilerinin oxfordda okuyup Türkiyeye kesin dönüş yapan beyin gremlinlerinin ilk soruda elenip Buna dönüşmeleri gibi: Özetle evet okumuş olabilirsin. Ama bilgi diplmayla ölçülemiyor malesef :) O yüzden bence para tuzağı vs demek yerine i alışveriş ve yaşam merkezine gidip sözüm ona 12 boyutlu sinema kuyruğuna ve bu basit özel efekt deneyiminin 15 liraya (5 dk için) satıldığını görmen ve bunun nasıl olduğu konusunda düşünmen en iyisi. İnsanlar teknolojiyi seviyor. Ve senin para tuzağı dediğin şeyin asıl adı LÜKS... Lüksüne düşkün olan bir insan istediğini alır kullanır. Teknofobikmisin bilmiyorum öyle olsan burada olmazdın heralde ama eğer senin düşüncenle gitseydik TV hala böyle birşey olucaktı Şimdi sana şunu soruyorum sen yukarıdaki televizyondanmı yayın izliyorsun?

BSC Misafiri

26.8.2012 02:54:24

0
zero2900 Öncelikle ikimizde dolu konuşuyoruz, (üniversite eğitimim sonrası yaptığım ve 5 yıl süren yüksek lisans eğitimim oküler elektro fizyolojiyide kapsar ve retinal gangliyon hücrelerinin deşarj eşik sürelerine kadar sorduğunuz konu ile ilgili tüm sorulara cevap verebilirim ama ben size hiç bir zaman boş konuşuyorsunuz demedim yada internetten okumuşta atıp tutuyor da demedim ve sizden de aynı saygıyı beklemek hakkım). Hiç adetim olmadığı halde buradaki yazma amacımda sizlerle polemik yapmak değil sadece ve sadece siz değerli forum kullanıcılarını yaklaşan para tuzağı tehlikesine karşı uyarmaktır. Yeni teknolojilere geçiş devam edecek 4k da çıkacak, 8k da çıkacak, ama gidipte illa 4k alacam diye 32-55 inch arası tv lere dünya para verenler yanlış yapacak. Ben şahsen değerli forum kullanıcılarının bu oyunlara gelmesini istemem. bunlar ürün satmak için yapılan hareketler. Ben şahsen yeni ps4 ü çıkar çıkmaz alacağım ama 4k tv almam paramda var ama yinede almam neden çünkü 5 metreden 55 inch tv kullanıyorum ve 1080p ile 720p yi bile ayırt etmek neredeyse imkansız. Yeni nesil konsollar ile grafikler bir üst seviyeye geçecek ama bu seviye artışı 4k olacakları için değil başka bir sürü görüntü elemanını iyileştirecekleri için olacak. Bakın şöyle yapalım maden piksel çözünürlüğünün bu kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz gidin bir tekno markete yeni ipadle ipad2 yi yan yana koyun ve geçin 2 metre mesafeye (30 cm değil) ve bakın görüntülere pikselleşme adına bir fark varmı kendiniz bakın. Unutmayın piksel çözünürlük imajın uzaysal algısını oluşturan 3 çözünürlükten sadece biridir, ve bu konu bu 3 öğeden gözümüzün en kısıtlı olduğu parametredir. 4k tvler daha kaliteli görüntü oluşturacaklar ama buradaki fark piksel sayısının değil işlemci, görüntüye müdahale eden onlarca etmenin iyileştirilmesi nedeniyle olacak, ve firmalar bizleri bu ürünleri almaya zorlayacak. Ama hemen değil sakın almayın, öncelikle bekleyin diğer görüntü elemanları gelişsin fiyatları ucuzlasın sonra alın. 4k bu tv lerde görüntüde ki fark edilebilir iyileştirmedeki belkide etki edecek son kalem olacak. saygılarımla

zero2900

26.8.2012 01:15:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Deerhunter1980 Burada birden fazla misafir var, ben size karşı uslubumu hiç bozmadım, lütfen aynı saygıyı sizde gösterin, kimse kimseyi saçma sapan konuşturmaz, herkes konuşursa kendisi saçma sapan konuşur, şimdi konuya dönersek Yüve Allah insan gözünü öylebir yapmış ki....o gözün sınırlılıkları var, senin 2k ipadde bile fark ediyor savın çok doğru bir söz bende zaten onu söylüyorum, nasıl mı hemen söyliyeyim....çünkü ipade 50 santimden bakıyorsun da ondan, sen şimdi ipad2 ve 2k olan yeni ipadi yanyana koy sonra geç 2 metre mesafeye ve bak bakalım 2k dediğin şeyin önemi kalıyormu....kalmaz değerli kardeşim sonra birde 30 santimden bak çoook fark eder. Neden çünkü insan gözünün sınırlılıklarından var. Tıpkı bu örmekte olduğu gibi 40 inch ekrana bakarkende 1080p mi 4k mı önemini kaybeder, ama sen 40 inch ekrana 1 metreden bakarsan 4k önem kazanır. Benim yazdıklarım standart türk ailesinin yaşadığı 3+1 evler için 4k nın ehemmiyetinin olmadığıdır ve bu 4k bizler için para tuzağıdır. 4-5 metreden tv seyrederken Çoook büyük ekranlara bakanlar dışında herkes için para tuzağıdır. Şahsi fikrim bu 4k yakın mesafeden projeksiyon seyredenler için daha fazla önem arzeder. zero2900 aynı şeyi söylüyoruz ama siz bir nokyatı gözden kaçırıyorsunuz (tıpkı deerhunter gibi) 2k olan ipade 50 santimden, sinemada ise çok büyük ekrana çok yüksek çözünürlükte çok uzaktan bakıyorsunuz. İşte önemli olan nokta bu... mesafe... Şimdi 2k görüntüyü alalım önce 1 metreden ipad ekranında bakalım... sonuç çok net...sonra aynı 2k görüntüyü alalım 500 inck ekrana koyalım ve yine bir metreden bakalım... sonuç... piksel piksel gözükür...işte 500 inch ekranda 1 metreden net görmek için (atıyorum) belkide 2 değil 20k rezolüsyona ihtiyaç duyulur. Yani önemli olan ne kadar büyüklükte ki ekrana ne kadar uzaklıktan baktığımızdır. Bu uzaklık ve ekran boyutu oranı içinse optimum bir piksel rezolüsyon algısı vardır. Bu algının ötesinde ekrana piksel eklemenin pratik getirisi olmaz. Şimdi türk ailelerinin geneline baklarsak tahminim genelde 32-55 ich aralığına 2-5 metre civarından bakarlar. Bu oranlar içinse 4k anlamasızlaşır. 4k yalan olur dolan olur. Adam 5 metreden 32 inch tz izliyor gidiyor fullhd diye ekstra para veriyor...sonuç ziyan olmuş paralar
Dünyanın en küçk evleri Japon evleridir hatta kinnect le baya sorun yaşayan olmuştu. Adamlar 8 k yayına geçmeye hazırlanıyor. Kısacası sen birşeyler söylüyorsun ama destreğin yok. Yani boş konuşuyorsun. Ayrıca verdiğim linke bakacak kadar zahmet edersen zaten bu teknolojinin çoktan yayılmaya başladığını görürsün. Türkiyede olmama sebebi ise henüz hd yayın bile yapamayan gerizekalı medya kuruluşları :) Japonlar karasal yayına 50 yıl önce geçti. Bizde hala şehir efsanesi halinde. Ve adamlar 4K yayına geçiş yapmıyor 4K yı izliyorlar 8K ya geçiş yapıyorlar. Bu cümleme karşı söyleyeceğin birşeyin yoksa birdaha bu konuda mesaj yazıp kendini aşşalama.

BSC Misafiri

26.8.2012 01:07:40

0
Deerhunter1980 Burada birden fazla misafir var, ben size karşı uslubumu hiç bozmadım, lütfen aynı saygıyı sizde gösterin, kimse kimseyi saçma sapan konuşturmaz, herkes konuşursa kendisi saçma sapan konuşur, şimdi konuya dönersek Yüve Allah insan gözünü öylebir yapmış ki....o gözün sınırlılıkları var, senin 2k ipadde bile fark ediyor savın çok doğru bir söz bende zaten onu söylüyorum, nasıl mı hemen söyliyeyim....çünkü ipade 50 santimden bakıyorsun da ondan, sen şimdi ipad2 ve 2k olan yeni ipadi yanyana koy sonra geç 2 metre mesafeye ve bak bakalım 2k dediğin şeyin önemi kalıyormu....kalmaz değerli kardeşim sonra birde 30 santimden bak çoook fark eder. Neden çünkü insan gözünün sınırlılıklarından var. Tıpkı bu örmekte olduğu gibi 40 inch ekrana bakarkende 1080p mi 4k mı önemini kaybeder, ama sen 40 inch ekrana 1 metreden bakarsan 4k önem kazanır. Benim yazdıklarım standart türk ailesinin yaşadığı 3+1 evler için 4k nın ehemmiyetinin olmadığıdır ve bu 4k bizler için para tuzağıdır. 4-5 metreden tv seyrederken Çoook büyük ekranlara bakanlar dışında herkes için para tuzağıdır. Şahsi fikrim bu 4k yakın mesafeden projeksiyon seyredenler için daha fazla önem arzeder. zero2900 aynı şeyi söylüyoruz ama siz bir nokyatı gözden kaçırıyorsunuz (tıpkı deerhunter gibi) 2k olan ipade 50 santimden, sinemada ise çok büyük ekrana çok yüksek çözünürlükte çok uzaktan bakıyorsunuz. İşte önemli olan nokta bu... mesafe... Şimdi 2k görüntüyü alalım önce 1 metreden ipad ekranında bakalım... sonuç çok net...sonra aynı 2k görüntüyü alalım 500 inck ekrana koyalım ve yine bir metreden bakalım... sonuç... piksel piksel gözükür...işte 500 inch ekranda 1 metreden net görmek için (atıyorum) belkide 2 değil 20k rezolüsyona ihtiyaç duyulur. Yani önemli olan ne kadar büyüklükte ki ekrana ne kadar uzaklıktan baktığımızdır. Bu uzaklık ve ekran boyutu oranı içinse optimum bir piksel rezolüsyon algısı vardır. Bu algının ötesinde ekrana piksel eklemenin pratik getirisi olmaz. Şimdi türk ailelerinin geneline baklarsak tahminim genelde 32-55 ich aralığına 2-5 metre civarından bakarlar. Bu oranlar içinse 4k anlamasızlaşır. 4k yalan olur dolan olur. Adam 5 metreden 32 inch tz izliyor gidiyor fullhd diye ekstra para veriyor...sonuç ziyan olmuş paralar

deerhunter1980

25.8.2012 13:29:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 4k ile 1080p arasında fark yok diyen oldumu? hatta 4kp ise söz konusu olan fark 4 katıdır dedik neden hala olayı saptırmak amacındasınız anlayamıyorum...8 değil 8000k yayın yapsalar ne olacak? işte sizin anlamak istemediğiniz ve saptırdığınız konu bu. sanki elinizde 4k tv var ve farkı görmüşsünüz gibi anlatıyorsunuz komik oluyorsunuz. 720p ile 1080p arasındaki fark bile 4 metre mesafeden 42inc bir 1080p tv de anlaşılamazken hangi boyutta bir tv de hangi izleme mesafesinde olacaksınızda 4k ile 1080p farkını anlayabileceksiniz? ufka bakmakla konunun alakası ne? saçmalıyorsunuz sonrada çok bilmiş gibi konuşup 4k nın gereksizliği ve kullanışsızlığından bahsedenleri teknolojinin gelişmesini istemeyen ilkel varlıklar yakıştırmasını yapıyorsunuz.konu basit ortalama bir evin salonunda 42inc bir tv kullanırsınız ve bu tv izleme mesafeniz ortalama 3-4 metre olur bu şartlarda çıktığında çok pahalı olacak 4k tv yerine 1500 tl ye 1080p tv almak daha mantıklıdır çünki 42inc 4k tv 3-4 metre mesafeden izlendiğinde 1080p ile arasındaki fark çok az olacaktır ha 200inc 4k tv alacam ve 3 metre mesafeden izleyecem derseniz o ayrı konu uçmayalım...son olarak 1080p çözünürlük gayet yeterli bir çözünürlüktür sony 4k çözünürlük hayalleri kurdurtacağına ışık,kaplama vs gibi teknikleri geliştirsin oyunlar görsel olarak çok daha iyi olacaktır ki bence yapacaklarıda bu olacak yeni nesil için çözünürlük falan değil...
bak guzel kardesim hala kusura bakma bu terimi kullanacagim icin atip tutmaya devam ediyosun.65 inch ve 32 inch tv nin piksel oranlari aynidir neden diyecek olursan iki buyuklukteki resim boyutunun cozunurluk ve piksel gibi etmenleri ekranin ebatlarina gore sikistirilir boylece her iki tv boyutunda hic bir kayip olmadan ayni goruntu kalitesi yakalanmis olur.Bu islemler bilgisayarlarda elli kere test edildikden sonra piyasaya cikartilir urun.Degil 32 inch 20-22 inch de 1080p nin cok ustu yani "true hd" dedigin monitorler piyasada mevcut varsa imkanin monitorun resim ebatina gore,cozunurluk ve piksel oranlarini kontrol ettir.Insan gozu arkadasin da dedigi gibi en buyuk objenin cozunurluk ve piksel oranlarinin cok daha fazlasini gormesi icin tasarlanmis yani 4k cok basit bi cozunurluk olarak kaliyo nereden biliyosun diyecek olursa 4k ve 8k yi insan gozunun nasil algiladigina dair testler yapildi firmada ve canli canli her iki cozunurlugude gordum sormussun cunki ve yuzde yuz her cozunurlugu gozlerimizin algilayabildigi ortaya cikti.Yani burda inch,uzaklik muhabetine girme bos yere bunlar cok ama cook ince detaylar ve bu detaylar goruntunun cozunurlugu ve piksel orani degil,resim kalitesi ile alakali bi olay yani kontrast,renk,netlik ve pikselizasyon(goruntu karelenmesi) gibi.

BSC Misafiri

25.8.2012 05:55:00

0
4k ile 1080p arasında fark yok diyen oldumu? hatta 4kp ise söz konusu olan fark 4 katıdır dedik neden hala olayı saptırmak amacındasınız anlayamıyorum...8 değil 8000k yayın yapsalar ne olacak? işte sizin anlamak istemediğiniz ve saptırdığınız konu bu. sanki elinizde 4k tv var ve farkı görmüşsünüz gibi anlatıyorsunuz komik oluyorsunuz. 720p ile 1080p arasındaki fark bile 4 metre mesafeden 42inc bir 1080p tv de anlaşılamazken hangi boyutta bir tv de hangi izleme mesafesinde olacaksınızda 4k ile 1080p farkını anlayabileceksiniz? ufka bakmakla konunun alakası ne? saçmalıyorsunuz sonrada çok bilmiş gibi konuşup 4k nın gereksizliği ve kullanışsızlığından bahsedenleri teknolojinin gelişmesini istemeyen ilkel varlıklar yakıştırmasını yapıyorsunuz.konu basit ortalama bir evin salonunda 42inc bir tv kullanırsınız ve bu tv izleme mesafeniz ortalama 3-4 metre olur bu şartlarda çıktığında çok pahalı olacak 4k tv yerine 1500 tl ye 1080p tv almak daha mantıklıdır çünki 42inc 4k tv 3-4 metre mesafeden izlendiğinde 1080p ile arasındaki fark çok az olacaktır ha 200inc 4k tv alacam ve 3 metre mesafeden izleyecem derseniz o ayrı konu uçmayalım...son olarak 1080p çözünürlük gayet yeterli bir çözünürlüktür sony 4k çözünürlük hayalleri kurdurtacağına ışık,kaplama vs gibi teknikleri geliştirsin oyunlar görsel olarak çok daha iyi olacaktır ki bence yapacaklarıda bu olacak yeni nesil için çözünürlük falan değil...

deerhunter1980

24.8.2012 23:08:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900 Orijinalden alıntı: deerhunter1980 Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 24.08.2012 13:17:11bana üyelik almanın cesaretle ne alakası olduğunu açıklarsan söz alıcam üyelik.açıklayamazsanda abuk subuk konuşmayı bırak ve meseleleri saptırmaktan vazgeç. adamlar sana tv ekranı ve çözünürlükleri hakkında bişeyler anlatıyorlar sen kalkmış demişsinki dışarı çıkın ufka bakın bilmemne ne alakası var? bence sen dışarıya çık bir hava al belki iyi gelir? cesaretin varsa çık yada öyle söyliyeyim sanırım sen böyle konuşuyorsun herkesle? adamin yazdigi hersey konuyla baglantili bi yere cektigini dusunmuyorum beni atip tutmakla suclayan ayni sahismisin bilmiyorum ama once konusma uslubunuzu degistirin, Burda yazilanlara inaamiyosaniz bi profesyonele gidin size durumu anlatsin Hocam bırak şu dengesizi yahu. Ben adama Japonlar 8k ya geçti diyorum bu hala 4k nın saçma felan olduğundan söz ediyor. D-smart 720 p için 50 lirayı dayaması hoşuna gidiyor. Hiçde demiyorki bu 4k olayı bizim geriliğimiz. Ancak kendini haklı çıkarmak için zırvalıyor işte.
assagida yazdigin yorum icin ellerine saglik ben yazicaktim ama pesinden muhalefet olacak bi yorum geleceginden emin oldugum icin yazmadim ki goruyosun yorumlari.Bisilere karsi cikmak elestiri yapmak sanirim sadce bizim insanimiza mahsus bi olay hemde hic bi bilgi sahibi olmadan.NHK ve BBC 8k canli yayin gerceklestirdiler.Neyse daha fazla kendimi yormuycam 4k ile full hd arasinda fark olmadigina inana dursunlar mutlu bi sekilde yasasinlar

zero2900

24.8.2012 22:55:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980

adamin yazdigi hersey konuyla baglantili bi yere cektigini dusunmuyorum beni atip tutmakla suclayan ayni sahismisin bilmiyorum ama once konusma uslubunuzu degistirin, Burda yazilanlara inaamiyosaniz bi profesyonele gidin size durumu anlatsin
Hocam bırak şu dengesizi yahu. Ben adama Japonlar 8k ya geçti diyorum bu hala 4k nın saçma felan olduğundan söz ediyor. D-smart 720 p için 50 lirayı dayaması hoşuna gidiyor. Hiçde demiyorki bu 4k olayı bizim geriliğimiz. Ancak kendini haklı çıkarmak için zırvalıyor işte.

deerhunter1980

24.8.2012 22:53:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 24.08.2012 13:17:11bana üyelik almanın cesaretle ne alakası olduğunu açıklarsan söz alıcam üyelik.açıklayamazsanda abuk subuk konuşmayı bırak ve meseleleri saptırmaktan vazgeç. adamlar sana tv ekranı ve çözünürlükleri hakkında bişeyler anlatıyorlar sen kalkmış demişsinki dışarı çıkın ufka bakın bilmemne ne alakası var? bence sen dışarıya çık bir hava al belki iyi gelir? cesaretin varsa çık yada öyle söyliyeyim sanırım sen böyle konuşuyorsun herkesle?
adamin yazdigi hersey konuyla baglantili bi yere cektigini dusunmuyorum beni atip tutmakla suclayan ayni sahismisin bilmiyorum ama once konusma uslubunuzu degistirin, Burda yazilanlara inaamiyosaniz bi profesyonele gidin size durumu anlatsin

zero2900

24.8.2012 22:52:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 senin kafan fena halde karışmış... biz ufuğa bakmaktan değil bir tv ekranına bakmaktan bahsediyoruz burada...sapla samanı, elma ile armutu karıştırmaya gerek yok...demogoji yapmayalım lütfen...
Ayrıca on tane mesaj yazınca farklı bir üyeymiş gibi bi algı oluşmuyor dostum kafan nato kafa nato mermer :) 8K yayın ile ilgili vikipedia maddesine merak edenler [link]http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra_High_Definition_Television[/link] ulaşabilir.

zero2900

24.8.2012 22:49:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero2900 senin kafan fena halde karışmış... biz ufuğa bakmaktan değil bir tv ekranına bakmaktan bahsediyoruz burada...sapla samanı, elma ile armutu karıştırmaya gerek yok...demogoji yapmayalım lütfen...
En basit örnek le sonuçlandırıyım o saçma fikrini. Sinemada film izlerken 4 k nın üzerindeki bir çözünürlüğü izliyorsun. En basitinden bugün ipad in yeni modeli bile 2k nın üzerinde çözünürlüğe sahip ekranla geliyorki ekranı toplamda kaç inch söylememe gerek yok sanırım... Yani dostum sen kafanı yorma ipadde 2k çözünüürlük verilebiliyorsa 106 ekran tvde babalar gibi izleriz 4k ı algın felanda bozulmaz merak etme. Ayrıca şuan zaten 4k yayın yapan Japon kanalları var yani bu teknoloji zaten şuanda uygulanıyor. Hatta Japon kanalı NHK 8K ya geçiş yapmış durumda... YANLIŞ OKUMADIN 8K [link=http://www.ercangulcay.com/genel/8k-super-hi-vision-tv-yayini.html]8K Super H-Vision TV Yayını[/link] Tabi biz Türkler hala 720 p ye 50 Tl ödeyince doğal olarak 4k yı gözümüz algılamaz diye düşünüyorsun ama herifler 2012 de testlerine başladı 8K TV YAYINI yapmaya :)

BSC Misafiri

24.8.2012 22:42:45

0
zero2900 senin kafan fena halde karışmış... biz ufuğa bakmaktan değil bir tv ekranına bakmaktan bahsediyoruz burada...sapla samanı, elma ile armutu karıştırmaya gerek yok...demogoji yapmayalım lütfen...

BSC Misafiri

24.8.2012 22:42:32

0
zero2900 24.08.2012 13:17:11 bana üyelik almanın cesaretle ne alakası olduğunu açıklarsan söz alıcam üyelik.açıklayamazsanda abuk subuk konuşmayı bırak ve meseleleri saptırmaktan vazgeç. adamlar sana tv ekranı ve çözünürlükleri hakkında bişeyler anlatıyorlar sen kalkmış demişsinki dışarı çıkın ufka bakın bilmemne ne alakası var? bence sen dışarıya çık bir hava al belki iyi gelir? cesaretin varsa çık yada öyle söyliyeyim sanırım sen böyle konuşuyorsun herkesle?

deerhunter1980

24.8.2012 22:07:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri zero 2900 eyfel kulesini ölçekleyip evinde izlerken kaç inch imaj büyüklüğü kullanacaksın ki o görüntü milyarlarca piksele sahip olsun. 4 metreden otur aç 42 inch televizyonunu ve o eyfel kulesine bak bırak 4k yı geçtim zaten...hd ve fullhd ayırımını yapabiliyormusun bir bak... ama aynı yaw bunlar diyeceğini görür gibiyim. Ötesi fiziksel kısıtlılıklarımız nedeniyle mümkün değil. şöyle düşün bir pirinç tanesinin üzerine 4k rezolüsyonunda bir fotoğraf yağıştırsam bu fotoğrafın 4k olmasının anlamı olurmu .... olmaz...uç bir örnek oldu ama aynı mantık burada da geçerli, bu örnek umarım konunun zihninizde aydınlanmasına katkıda bulunur.İnsan gözü milyarlarca uzaklıktaki objeleri algılayabilir ama nasıl.......birer nokta olarak...belirli uzaklıktan seçebileceğimiz uzaysal düzlemdeki nokta sayısı (bu burada piksel sayısı oluyor) bellidir...bununda matemetiksel karşılığı çoook basittir, bu hesaplara ulşamanız da bir o kadar kolaydır. asıl önemli olan 4k değil, görüntüyü oluşturan diğer etmenlerin kalitesidir.(evlerimizin fiziksel şartları için konuşuyorum) Ama bir düşünün sony deseki kapalama kalitesini arttırdık... dikkat çeke rmi... hayır ne yapması lazım dikkat çekmek için basit...sansosayonel birşey... işte burada o sansasyonel şey = 4k 4K = pazarlama stratejisi = dalga dalavere Aman genç kardeşlerim dikkat edin o paralar ne zorluklarla kazanılıyor, minör getiriler için majör harcamalar yapılmaz.
guzel kardesim fiyatinadan dolayi sahip olmak istemeyebilirsin eyvallah kimse kafana silah dayamayacak almazsan eger ama internetten bisiler ezberleyip teknik bilgin varmis gibi hadi olsun konusuyosun ve kusura bakma konustugun her kelime sacmalikdan ibaret yuce Allah oyle bi yaratmis ki seni 4k cozunurluk citir cerez ulan pc lerle olcum yapiliyo ve cozunurluk farklarini insan gozu direk fark edebiliyo kardesim neyin pesindesin anlamadim.Cok degil bu tv ler piyasaya ciktikdan tas catlisin 5 sene sonra full hd geldikden sonra tuplu tv ne ise full hd de o olacak yani kabullensende kabullenmesende durum bu ,o zaman firmalara boyle bi teknolojiyi cikarmayin diye dilekce yaz gonder yani benide sacma sapan konusturttun

Türkuaz

24.8.2012 19:45:39

0
Sabancının torunu muyuz bu ne?

BSC Misafiri

24.8.2012 19:27:46

0
zero 2900 eyfel kulesini ölçekleyip evinde izlerken kaç inch imaj büyüklüğü kullanacaksın ki o görüntü milyarlarca piksele sahip olsun. 4 metreden otur aç 42 inch televizyonunu ve o eyfel kulesine bak bırak 4k yı geçtim zaten...hd ve fullhd ayırımını yapabiliyormusun bir bak... ama aynı yaw bunlar diyeceğini görür gibiyim. Ötesi fiziksel kısıtlılıklarımız nedeniyle mümkün değil. şöyle düşün bir pirinç tanesinin üzerine 4k rezolüsyonunda bir fotoğraf yağıştırsam bu fotoğrafın 4k olmasının anlamı olurmu .... olmaz...uç bir örnek oldu ama aynı mantık burada da geçerli, bu örnek umarım konunun zihninizde aydınlanmasına katkıda bulunur. İnsan gözü milyarlarca uzaklıktaki objeleri algılayabilir ama nasıl.......birer nokta olarak...belirli uzaklıktan seçebileceğimiz uzaysal düzlemdeki nokta sayısı (bu burada piksel sayısı oluyor) bellidir...bununda matemetiksel karşılığı çoook basittir, bu hesaplara ulşamanız da bir o kadar kolaydır. asıl önemli olan 4k değil, görüntüyü oluşturan diğer etmenlerin kalitesidir.(evlerimizin fiziksel şartları için konuşuyorum) Ama bir düşünün sony deseki kapalama kalitesini arttırdık... dikkat çeke rmi... hayır ne yapması lazım dikkat çekmek için basit...sansosayonel birşey... işte burada o sansasyonel şey = 4k 4K = pazarlama stratejisi = dalga dalavere Aman genç kardeşlerim dikkat edin o paralar ne zorluklarla kazanılıyor, minör getiriler için majör harcamalar yapılmaz.

a_e_b

24.8.2012 19:15:53

+1
bir pc kullanıcısı olarak konsolların grafik olarak gelişmesini en az konsol kullananlar kadar istiyorum çünkü eğer konsollar üstün grafik sunmaya başlarlarsa nvidia ve amd'de işi biraz daha ciddiye alırlar

Dentrassi

24.8.2012 14:42:56

0
Peki bu sony sadece 4k çözünürlük seçeneği verecek kadar aptalmı?Bu firma neden sadece 4k çıkarsınki.Senin 1080p tv varsa 1080p de oynarsın.Oyunlarda mutlaka çözünürlük seçeneği olur.Gereksiz buluyorsan boşver takma kendi tv de oyna.Zaten 1-2 yıl sonra alma gereksinimi hissetceksin.Adamlar yeni nesillerinde bir 3 yılın sonraki teknolojisini koyuyorlar ki zamanı geldiğininde işe yarasın.Sen şimdilik rahatına bak emin ol çıktığında 'Oh bee' diyeceksin.

zero2900

24.8.2012 13:17:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri deerhunter1980 palavra sıkıp durma...
Dostum bence sen önce cesaretini toplayıp bi üyelik al ve palavralarına son ver. Araştırmalara göre insan gözü 324,000,000 pixels çözünürlüğe sahiptir. Ki bu Dünya üzerindeki en büyük objeden bile milyonlarca kat fazladır. 4K gibi insan gözü için saçma sapan bir çözünrlüğe gelip insan gözü zaten bunu kaldırmaz demen tamamen bir palavra ve saçmalıktır. sana şöyle örnekliyim Eyfel kulesini 1e1 ölçekli bir kağıda basmak için hazırlayacağın resim dosyası milyon pixel büyükleğe çıkar. (pixel Santim veya metre hesab bölümüyle) yani demekki biz sadece 4k hatta senin deyiminle 4k yı bile göremeyecek kadar aciz varlıklar olsa bu pixel hesabına göre eyfel kulesinin bacaklarını görmemiz bile imkansız olacakmış. Bence önce çık dışarı ve ufuğa bi bak sonra aç photoshop u o ufuğun 1e1 ölçeğini pixele dök bakalım insan gözü ne kadar muhteşem bi görüş gücüne sahipmiş. DN: İnsan gözünün gördüğü çözünürlük veya maksimum görüş değeri kişiden kişiye değişmekle birlikte en düşüğü 0 (körlük) 0 dan sonraki en düşük değer ise bulanıklık değeri olan (yarı körlük) 175 milyon pixel dir. her halikarda körlük dışında 4k (4 bin pixel) den milyonlarca kat daha büyük görüş açısına sahibiz. 2DN: Gözün algı kapasitesi dediğimiz olay gözün maksimum ışık farkındalığıdır. Şayet görme işini göz değil beyin gerçekleştirir. Göz sadece içindeki ışık hasatcılarıyla (Fovea hücreleri) retinaya çarpan ışığı beyine yorumlaması için gönderir. Bu mesefade 20 metre değil. Milyarlarca kilometredir. Şayet insan gözü milyonlarca ışık yılı ötedeki yıldız parlamalrını dahi görebilecek kadar yeteneklidir. Işık değişirse anlık algı değişe bilir (karanlıkda burnumuzun dibini görememek gibi) ancak öte yandan kesin algıya bakıcak olursak 20 metre gibi komik bir mesafa saçmalıktan ibarettir. Hee eğer sen 100 metre ötedeki Dünyayı göremiyecek kadar körsen onu bilemiycem. 3DN: Kafa karışıklığı olmasın diye yazıyorum. İnsan gözü her görüntüde net 324 milyon pixellik görüntü oluşturmaz. Bu olağan maksimum sayıdır. Aslında gördüğümüz görüntünün %35 i beyin tarafından sanal olarak oluşturulur. Yani aslında gözlerimiz bir dürbünden bakar gibi bakar ancak çevremizdeki göz ucuyla görünen görüntü birebir beyin tarafından oluşturulur. Şayet televizyonu yan yatıp izlemeye başladığımızda algı olarak herşey düzdür. Yani kamera görüntüsü gibi yan değildir. Beyin bu oranı kendi ayarlar çünki görme işi gözde değil beyinde gerçekleşir.

deerhunter1980

24.8.2012 12:30:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri deerhunter1980 palavra sıkıp durma...
lan bi git kendi gozlerimle gordugume test ettigi aletlere mi inanicam senin gibi internetten ezbere konusup,atip tutan dengesize mi inanicam

BSC Misafiri

24.8.2012 12:21:57

0
deerhunter1980 palavra sıkıp durma...

deerhunter1980

24.8.2012 01:32:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri biz burada kendimizce belli bir mantık içerisinde doğru düşünmeye, yönlendirmeye uğraşırken birileri çıkıp hala dayanaksız birşeyler anlatıyor kusura bakmasınlar...20 metreden 4k tv nin farkını görebildiğini iddia eden arkadaş bu denemeyi nerede ve nasıl yaptı merak ediyorum?coşmayın dedikçe coşuyorsunuz:))) ama tartışmayı gereksiz yere uzatmamak için daha fazla yazmayacağım çünki en basit söylemleri bile anlayamayan bağzı arkadaşlar olduğunu görüyorum... en basiti 4k tv çıkar ve 1000 tl fiyata satılırsa alınır tabi söylemine mağdem gereksiz neden alıyorsun diye cevap vermek ne kadar mantıklıdır? neyse tekrar ediyorum 4k gereksiz,pahalı ve ölü doğacak bir teknoloji olacaktır bunu şuanda anlayamayanlarda görecekler...
arkadasim evet 20 metreden de 4k tv ile 1080p yi ayird edebilirsin nerdenmi biliyorum cunku tv ureten bi firmada calisiyorum ve testleride gayet degerlendiriyorum.Assagida arkadas internetten ezbere bisileri yazmisda yazmis dedigi kosullari ancak ve ancak bilgisayarlarla ve ust seviye kalibrasyon cihazlariyla olculebilir olaylar ama insan gozu direk 4k cozunurlugu algilayabiliyor evet madem adam gereksiz buluyor neden alsin diye soru sordum dokundumu.4k belli bi zaman sonra olu degil firtina gibi esecek olan bi teknoloji olacaktir ve sende goreceksin

BSC Misafiri

23.8.2012 23:50:07

0
biz burada kendimizce belli bir mantık içerisinde doğru düşünmeye, yönlendirmeye uğraşırken birileri çıkıp hala dayanaksız birşeyler anlatıyor kusura bakmasınlar...20 metreden 4k tv nin farkını görebildiğini iddia eden arkadaş bu denemeyi nerede ve nasıl yaptı merak ediyorum?coşmayın dedikçe coşuyorsunuz:))) ama tartışmayı gereksiz yere uzatmamak için daha fazla yazmayacağım çünki en basit söylemleri bile anlayamayan bağzı arkadaşlar olduğunu görüyorum... en basiti 4k tv çıkar ve 1000 tl fiyata satılırsa alınır tabi söylemine mağdem gereksiz neden alıyorsun diye cevap vermek ne kadar mantıklıdır? neyse tekrar ediyorum 4k gereksiz,pahalı ve ölü doğacak bir teknoloji olacaktır bunu şuanda anlayamayanlarda görecekler...

alito

23.8.2012 21:42:04

0
pek inanasım gelmedi açıkcası ama umarım öyle olur.

BSC Misafiri

23.8.2012 20:27:11

0
hiç kimse demiyor ki bunun fiyatı kaç olcak + oyunlarının fiyatı ne olcak ps 3 de gördük 3 oyun 1 ps 3 e bedel. ps4 de nolcak acaba 1 oyun 1 ps4 seviyesine girmesinde . Fiyatları türkiye ortalamasında kimse 3 milyar vermez bir konsola yani kimse demiyimde benim durumumda olanlar vermez yani geliri 1.5 olan adam 3.0 paramı vericek + böyle şeyler zengin işine kaçıyor. o yüzden korsancıyız o yüzden isyan ediyoruz ve o yüzden protesto amaçlı korsanları destekliyoruz. insan gibi fiyat yapsınlar insan gibi oynayalım.

BSC Misafiri

23.8.2012 19:36:21

0
Şimdi konu ile ilgili 3. mesajımda 4k ya neden dalavere dediğimi söylemek istiyorum Şimdi görüntüyü fotoğraf gibi düşünelim (bir an için öyle düşünelim), kaliteli görünmesi için en önemli öğe ışık tır. Işık doğru ise birçok sorun başta çözülmüş olur. Fotoğrafın piksel rezolüsyonun artması bir noktadan sonra şunu sağlar o fotoğrafın daha büyük ebatlarda kalitesini korumasını... yani 4k bir fotoğraf ile duvarınızı kalite kaybı olmadan poster olarak kaplayabilirsiniz. 720p bir fotoğraf ise çok daha küçükken piksellenme sorunu yaşar. Piksel rezolüsyonunun katkısı işte budur....imajı aynı mesafeden aynı kalite ile daha büyük görebilmek. Bu konuda ise evlerimizin fiziksel şartları düşünüldüğünde fullhd yeter de artar. (bakınız rezolüsyon, gözün algı kapasitesi, imaj büyüklüğü ve imajın size olan uzaklığı arasındaki algoritmalar) Oyunlara gelirsek önemli olan görüntülerde ki kaplamalar, çevre detayları, partikül işlem gücü......doğru ve güçlü ışık kullanımı.... tüm bunlar fullhd den sonra piksel rezolüsyonundan fersah fersah daha önemlidir. ps4 te asıl beklentim görüntü adına bunlardır... yapay zeka vs bunlar başka bir konu. 4k = pazarlama stratejisi = dalga dalavere

zero2900

23.8.2012 19:07:40

0
sony'nin zaten halihazırda piyasaya hiçbir şekilde sunmadığı 200 Gb lık Blu-Ray leri var bence çok daha önceden atmışlardı bu işin temelini. Çünki bildiğim kadarıyla bu 200 Gb lık blu-ray in yapılabilitesi daha ps3 ün ilk çıkışında vardı. Umarım günün birinde bu 4k yı tv yayınlarındada görürüz. Japonlar başladı bile ama bizim dingiller hala 720 p yi aylık 50 tl den satıyor...

deerhunter1980

23.8.2012 18:19:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel Orijinalden alıntı: deerhunter1980 guzel arkadasim benim daha once ben yukarda yazilanlari soyledigimde aynen soyle bi laf kullandin "bu arada deerhunter1980 i kale almayin adam 4k tv leri konsollarin yayginlastiracagini dusunecek kadar agir cahil" ne oldu da simdi farkli goruslere sahip oldun??? Görüşlerim hala aynı. Sen 7970'ten çok daha uçuk özellikler sıralanan PS4 haberine "olabilir" gibi şeyler diyordun, 4K desteklemek var 4K desteklemek var. Dediğim gibi 7990 bile yetmeyebilir. Ha, "sözde" 4K destekler, orası ayrı. Yapsınlar görelim, fiyat ve donanım ikilisini nasıl ayarlayacaklarını çok merak ediyorum.
o halde cikar cikmaz bilmem ama o sistemdeki hic bisey ucuk fln degildi ortalama 2014 de cikacak olan YENI NESIL KONSOL icin.Yil 2014 Modifiye edilmis gunumuz Kepler mimarisi bi gpu mu hayal yoksa 20gb ram mi ki Square in bi haberi vardi "yeni nesiler teknolojimizi kullanmasi icin yuksek ram miktarlarina sahip olmalilar"" bu adamlarda desteklenmeyen teknolojiler icin para harcayip proje uretmeyeceklerine gore mesele yok ve ayni haberin alttindaki yorumlarda senin o ucuk dedgin sisteme olamaz,imkansiz diyen arkadaslarin hepsi birden bire bu konsolda EN AZ 10 gb ram olmali diye yorum yaptilar buyuk celiski degilmi??? Yuksek cozunurlukde fps oranlarinin dengelenmesindeki en buyuk pay ram miktari ve hizidir.

S.P.E.C.I.A.L.

23.8.2012 17:19:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 guzel arkadasim benim daha once ben yukarda yazilanlari soyledigimde aynen soyle bi laf kullandin "bu arada deerhunter1980 i kale almayin adam 4k tv leri konsollarin yayginlastiracagini dusunecek kadar agir cahil" ne oldu da simdi farkli goruslere sahip oldun???
Görüşlerim hala aynı. Sen 7970'ten çok daha uçuk özellikler sıralanan PS4 haberine "olabilir" gibi şeyler diyordun, 4K desteklemek var 4K desteklemek var. Dediğim gibi 7990 bile yetmeyebilir. Ha, "sözde" 4K destekler, orası ayrı. Yapsınlar görelim, fiyat ve donanım ikilisini nasıl ayarlayacaklarını çok merak ediyorum.

deerhunter1980

23.8.2012 17:12:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel 52" TV'de 3 metreden 720p 1080p farkını göremiyorum ama 2 - 2.5 metrede görüyorum. 4K'yı da 2 metrede tam olur mu bilmem ama faydasını göreceğimi düşünüyorum. 2 metre de OYUNLARDA bu boyutta ekrana bakmak için oynanmayacak yakınlıkta değil. Filmlerde yakın geliyor ama oyunlarda 3 metre bu ekran boyutunda bile bende kontrolün elimde olmadığı hissini yaratıyor.Ölü doğacak teknoloji falan değil. Bir kere "alternatif" bir teknoloji olması lazım ki ölü doğsun. Oysa piksellerin artması yıllardır olan birşey ve er geç olacak. Er geç 4K kullanacaksınız. "Şimdi" olmasın diyorsanız da, fiyatlar konusunda katılırım ama ben o kadar 5-10bin TL gibi abartı fiyatlarda olacağını düşünmüyorum, birkaç model olur tabii ama uygun fiyatlarda pek çok seçenek olacağını düşünüyorum. Kaldı ki fiyatlara takılmayın, bakarsınız bütçenize göreyse alırsınız, değilse almazsınız, 4K'nın çıkıp da kullanmamanızla 4K'nın çıkmayıp da kullanmamanız arasında ne gibi bir fark var? Bırakın da teknoloji ilerlesin, kullanmasak da ilerlesin. Çok geniş kıvrılan ekranlar satıyorlar mesela, ben alamıyorum diye almayın para tuzağı diyor muyum? Demiyorum çünkü birşeyler öncü olmalı ki fiyatlar da herkesin alabileceği duruma insin. Bıkmadınız mı DH'de zırt pırt birbirine benzeyen 1080p ürünlerin çıktığının haberinin yapılmasından? En kötü uygun fiyatlara 4K bir monitör alır orada oynarız. İyidir kötüdür ayrı 200TL'ye inmiş 1080p monitörler varken 4K monitörler en fazla 1000TL olur, o da kısa zamanda 500-800TL aralığına iner, TVlerde de aynısı geçerli aslında, 1000TL'ye iyi-kötü 1080p TV var, 4K tabii ilk çıktı diye faydalanılmak istenecek ama "HD" geçişi öncesine göre şu an biraz daha geniş bir ilgi var o yüzden uygun fiyatlara inmeler aşırı vakit almaz. Çıkış ne kadar gecikirse ucuzlamanın da o kadar geç olacağını da hatırlamakta fayda var. Bu arada 2K 1080p'nin dengidir, 4K da 2160p'nin dengidir. ("Eşit" demiyorum, itiraz etmeyin.) 2K ve 4K daha teknik/genel bir ifade olduğu için kullanılıyor ama asıl kullanacağımız ürünler yine HD adlı 16:9 oranına denk gelen 2160p, bir başka deyişle QFHD olacaktır. Bu da 3840x2160 çözünürlüğü ediyor, piksel sayısı olarak 1080p'yi 4'e katlamış oluyor.PS4'e gelince, PS4, 4K'yı "destekleyebilir", bu zor birşey değil ama oyunlar 4K desteğiyle gelir ve birileri bunları 4K ekranlarda oynatmaya çalışırsa iş orada değişir. 7970 bile 4K çözünürlükte zorlanacaktır. Hatta kısa bir arama sonucu şu:http://technewspedia.com/wp-content/uploads/2012/06/5142_4K-BF3-bench.jpgsonuca ulaştım ki tahmin ettiğim gibi BF3'te 4K'da akıcı görüntüye ulaşılamamış bile ortalama 21-22 fps vermiş, en düşükte de 13-14 fps'ye inmiş. Üstüne "yeni nesil"den BF3'ten daha iyi grafikler de bekleniyor, açıkçası donanım konusu zorlu. 7990 falan koyarlarsa iş değişir ama onun bile "yeni nesil" grafikler BF3'ün çok üzerinde olursa 4K'da zorlanacağını düşünmek mümkün. Üstelik böyle bir kart koyarlarsa, fiyatın ne olacağı ve sıcaklığın o ufak alanda nasıl dizginleneceği soru işareti.Olmasını isterim ama 4K'yı süs olsun diye değil oynatmak için çıkaracaklarsa böyle gerçekler var. Intel'in iddia ettiği 2013'teki çözünürlük devrimi gerçekten olacaksa Sony de bunu yapabilir, ama bu sorunları nasıl aşacaklarını merak ediyorum, masaüstünde dahi "4K oyun" başarması çok zor bir hedef.
guzel arkadasim benim daha once ben yukarda yazilanlari soyledigimde aynen soyle bi laf kullandin "bu arada deerhunter1980 i kale almayin adam 4k tv leri konsollarin yayginlastiracagini dusunecek kadar agir cahil" ne oldu da simdi farkli goruslere sahip oldun???

aykut291

23.8.2012 17:12:35

0
Ya Çözünürlük Hikaye Donanımı Çok güçlü Olsun.Artık Daha yüksek seviyede grafik ve Yapay zekası içeriği daha geniş oyunlar isityoruz.Ps3 1080p ama Yüksek Grafikli Oyunlar 720p de çalışıyo.Konsolun Gücü yetersiz kalıyo aynısını ps4 de yaşamıyalım 1080p olsun ama çok daha kapsamşlı Oyunlar Oynayalım.Bu nesilde Yeteri kadar Grafikden ibaret Çöp, sıkıcı Bibirinin tekrarı Oyunları Gördük. Aynısını Yeni nesilde Yaşamayız umarım.

BSC Misafiri

23.8.2012 16:57:49

0
deerhunter1980 4k dalga dalevere dir yorumuma gülmüşsüm ama bence biraz aceleci davranmışsın, şimdi şöyle söyliyeyim, dvd den bluray geçiş önemliydi (buradaki kastım piksel rezolüsyon artışıdır) çünkü dvd standart ev kullanımı için yeterli değildi, çünkü bizim gözümüz çok daha yüksek piksel rezolüsyonlarını algılayabilecek kapasitedeydi. ama 4k için durum pek öyle değil diye düşünüyorum, sebebi evlerimizin fiziksel şartlarının belli olmasıdır, ama çok zenginsindir yayla gibi bir salonun 120 inch televizyonun vardır bak o zaman tamam ama kaçımızın böyle geniş salonu ve bu kadar büyük tv si var. Piksel rezolüsyonu, gözümüzün fark edebileceği piksel kapasitesi, imajın büyüklüğü ve gözümüzün imaja uzaklığı...... bu parametreler arasındaki ilişkiyi gösteren algoritmaları internetten bulabilirsin ve inan bana orada şunu göreceksin......40 inch televizyonum, ekrana olan oturma mesafemin uzaklığı ve 1080p görüntü mü hoppalaaaaaa biz kendimizi mi kandıyoruz????? Bu ülke ve tüm dünya insanlara 32 inch fullHD tv satılan bir yerdir, nasıl mı....insanların konu hakkında ki cehaletinin suistimali....başka birşey değil. Durum 1080p görüntüler için bile böyleyken var 4k yı sen düşün Görür gibiyim...teknosadayım 32inch tv fiyat: 3500 tl....soruyorum satış danışmanına bu niye böyle pahalı (eğlenmek bedava:)) cevap: abiiii bu süpeeeerrr 4k bu..... Saygılarımla

S.P.E.C.I.A.L.

23.8.2012 16:52:04

0
52" TV'de 3 metreden 720p 1080p farkını göremiyorum ama 2 - 2.5 metrede görüyorum. 4K'yı da 2 metrede tam olur mu bilmem ama faydasını göreceğimi düşünüyorum. 2 metre de OYUNLARDA bu boyutta ekrana bakmak için oynanmayacak yakınlıkta değil. Filmlerde yakın geliyor ama oyunlarda 3 metre bu ekran boyutunda bile bende kontrolün elimde olmadığı hissini yaratıyor. Ölü doğacak teknoloji falan değil. Bir kere "alternatif" bir teknoloji olması lazım ki ölü doğsun. Oysa piksellerin artması yıllardır olan birşey ve er geç olacak. Er geç 4K kullanacaksınız. "Şimdi" olmasın diyorsanız da, fiyatlar konusunda katılırım ama ben o kadar 5-10bin TL gibi abartı fiyatlarda olacağını düşünmüyorum, birkaç model olur tabii ama uygun fiyatlarda pek çok seçenek olacağını düşünüyorum. Kaldı ki fiyatlara takılmayın, bakarsınız bütçenize göreyse alırsınız, değilse almazsınız, 4K'nın çıkıp da kullanmamanızla 4K'nın çıkmayıp da kullanmamanız arasında ne gibi bir fark var? Bırakın da teknoloji ilerlesin, kullanmasak da ilerlesin. Çok geniş kıvrılan ekranlar satıyorlar mesela, ben alamıyorum diye almayın para tuzağı diyor muyum? Demiyorum çünkü birşeyler öncü olmalı ki fiyatlar da herkesin alabileceği duruma insin. Bıkmadınız mı DH'de zırt pırt birbirine benzeyen 1080p ürünlerin çıktığının haberinin yapılmasından? En kötü uygun fiyatlara 4K bir monitör alır orada oynarız. İyidir kötüdür ayrı 200TL'ye inmiş 1080p monitörler varken 4K monitörler en fazla 1000TL olur, o da kısa zamanda 500-800TL aralığına iner, TVlerde de aynısı geçerli aslında, 1000TL'ye iyi-kötü 1080p TV var, 4K tabii ilk çıktı diye faydalanılmak istenecek ama "HD" geçişi öncesine göre şu an biraz daha geniş bir ilgi var o yüzden uygun fiyatlara inmeler aşırı vakit almaz. Çıkış ne kadar gecikirse ucuzlamanın da o kadar geç olacağını da hatırlamakta fayda var. Bu arada 2K 1080p'nin dengidir, 4K da 2160p'nin dengidir. ("Eşit" demiyorum, itiraz etmeyin.) 2K ve 4K daha teknik/genel bir ifade olduğu için kullanılıyor ama asıl kullanacağımız ürünler yine HD adlı 16:9 oranına denk gelen 2160p, bir başka deyişle QFHD olacaktır. Bu da 3840x2160 çözünürlüğü ediyor, piksel sayısı olarak 1080p'yi 4'e katlamış oluyor. PS4'e gelince, PS4, 4K'yı "destekleyebilir", bu zor birşey değil ama oyunlar 4K desteğiyle gelir ve birileri bunları 4K ekranlarda oynatmaya çalışırsa iş orada değişir. 7970 bile 4K çözünürlükte zorlanacaktır. Hatta kısa bir arama sonucu şu: http://technewspedia.com/wp-content/uploads/2012/06/5142_4K-BF3-bench.jpg sonuca ulaştım ki tahmin ettiğim gibi BF3'te 4K'da akıcı görüntüye ulaşılamamış bile ortalama 21-22 fps vermiş, en düşükte de 13-14 fps'ye inmiş. Üstüne "yeni nesil"den BF3'ten daha iyi grafikler de bekleniyor, açıkçası donanım konusu zorlu. 7990 falan koyarlarsa iş değişir ama onun bile "yeni nesil" grafikler BF3'ün çok üzerinde olursa 4K'da zorlanacağını düşünmek mümkün. Üstelik böyle bir kart koyarlarsa, fiyatın ne olacağı ve sıcaklığın o ufak alanda nasıl dizginleneceği soru işareti. Olmasını isterim ama 4K'yı süs olsun diye değil oynatmak için çıkaracaklarsa böyle gerçekler var. Intel'in iddia ettiği 2013'teki çözünürlük devrimi gerçekten olacaksa Sony de bunu yapabilir, ama bu sorunları nasıl aşacaklarını merak ediyorum, masaüstünde dahi "4K oyun" başarması çok zor bir hedef.

BSC Misafiri

23.8.2012 16:48:35

0
8k isterizzzz ps4+8k oled güzel gider

deerhunter1980

23.8.2012 16:31:19

-1
Sayin BSC misafirleri 1.Param cok degil.2.Kimseyi assagilamadim sadece soru sordum.3.TV teknolojileri konusunda oldukca donanimli biriyim arastirmama yapmama gerek yok.4.evet gozun algilama sinirlari var ama 4k goruntu ile 1080p arasindaki degil 1 metre 20 metre den de direk gorebiliyosun.5.Siz istesenizde istemesenizde bu teknoloji gelecek LG ufakdan ufakdan basladi bile.6.Bu teknolojinin altyapilari cok hizli bi sekilde atiliyor film endustrisi ve medya olmak uzere NHK ve BBC 8k olarak canli yayin gerceklestirdiler.7.Sony konsolu boyle cikartiyorum itirazinizmi var derse ne diyeceksin?? Film olarak direk 4k verip oyunlarda cozunurluk seceneklerini tutacak kadar akilli bi firmadir heralde ilk elden kimse gidip 4k tv satin alacak hali yok.8.Madem gereksiz bi teknoloji hatta olu olan bi teknoloji ilerde 2000tl ye dustugunde neden alma gereksinimi duyuyorsun o zaman para cebinde kalsin.1080p tv ler ilk ciktiginda dudak ucuklatci rakamlardi simdiki rakamlarina bak derim yayginlasmaya basladiklarinda 10000$ olmuyacaktir fiyatlari.Esip cosmuyorum cok onceleri bunlarin olacagini soyledim burda cahillikle suclandim ama goruyosunuz iste olacagi bu kahin degilim,Sony veya MS la alakam yok ama baska bi firmada bu islerin icindeyim

MantarTheGreat

23.8.2012 16:28:11

0
quote:

@BSC Misafiri 23.08.2012 15:53:21
Diğer söylediklerinde doğru olabilirsin ki full hd tvsi olup daha hd yayın nedir bilmeyenler dolu olduğundan katılmamak elde değil, ama gözlüksüz 3d tvler konusunda katılamayacağım. En basit örneği 3ds in hali ortada ne kadar rahatsız edici bir teknoloji olduğunu herkes gördü. Kaldıki 3d denince akla "büyük" ekran gelir. Yani bu bahsettiğim büyük ekranlarımızıda Türkiye'de ki dairelerde görmek oldukça zor olur. Evde 3D istenirse kesinlikle 3D projeksiyon alınmalıdır. Hatta bu 4K teknolojisi projeksiyonda zevki 4e katlayabilir.

BSC Misafiri

23.8.2012 15:53:21

+1
deerhunter1980 23.08.2012 13:40:14 yapılan uyarılar saçma,yanlış değil dikkatli okur,araştırır ve önyargısız düşünürsen bunu anlarsın... 4k diye haykırılan teknoloji ölü doğacak ve kullanışsız bir teknoloji olacak...fiyat açısından uçuk olacak ve kullanılabilir yanı olmadığından son derece gereksiz olacak... bak birçok cahil insan fullhd tv diye 1080i tv leri 5000 tl civarında satın aldı ilk dönemlerinde ve eve koyup SD yayın izlediler maalesef...evinde 8 senedir hdtv olup hiçbir hd yayın izlememiş bir dolu insan var maaselef...avrupada olduğunu söylediğin hd yayınlarda 1080p değil 1080i dir bilgin olsun...bilgi sahibi olmak için gözle görmek şart değil araştırma yap öğrenirsin... 4k 1080p nin yaklaşık 4 katı üzerindedir fakat söz konusu 4kP ise böyledir çünki bununda p-i vs versiyonları olacak...5 senedir 42inc (106cm) 1080p hdv sahibiyim ve pc ekranı olarakta bunu kullanıyorum...oturma mesafem 3 metre ve bu mesafeden 720p ile 1080p arasındaki farkı algılayabilmek için çok çaba sarf etmek gerekiyor bilesin... 1 metre mesafeye girersen 720p ile1080p arasındaki farkı görebiliyorsun. 1080p ile 4k arasındaki farkı görebilmek için ki tamamen göremezsin çünki gözün algılama sınırı var ne kadar yakın mesafede olman gerektiğini sen hesapla güzel kardeşim... kısacası coşmaya gerek yok 4k gereksiz bir teknoloji olacak... haa çıkar ve ilerde 1000-2000 tl aralığında satılır o zaman alınır fakat 5-10 bin dolardan satın alan enayiler olacaktır ve eve koyup uydu üzerinden sd yayın izlemeye devam ediceklerdir dizileri ben ona yanarım:)))tıpkı seneler önce hdtv satın alıp hala kullanamayan yurdum insanı gibi...asıl beklenmesi gereken teknoloji 4k değil 1080p gözlük gerektirmeyen 3d tv lerdir....

BSC Misafiri

23.8.2012 15:52:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 yapilan yorumlar cok komik yok cok buyuk ekran lazim bi de tv nin icine girmek lazim,hd7970 olursa konsolun fiyati 5000tl olur yok ne geregi var,yok araba parasi,baska abartilacak bisiler bulamadiniz heralde.Abicim niye kabullenmek istemiyosunuz anlayabilmis degilim 7-8 senedir full hd denilen goruntu teknolojisi kullaniliyor artik daha ust teknoloji seviyelerinin kapisi acilmali ve acilacakda neden itiraz ediyosunuz?kaciniz canli canli 4k goruntu gordunuz?? Avrupada ozellikle gelismis ulkelerde bakin abartmiyorum hemen hemen her kanalin (yerel kanallarin bile) hd yayin yapan ayri bi paketi var ulkemiz bu konuda gerideyse yapilcak bisi yok piyasa gelismis ulkeler uzerinden gidiyor.Itiraz edilen ve karsi cikilan yer bi tek bu forum sanirim diger ulkelerdeki insanlar bunu heyecanla beklerken biz itiraz ediyoruz.Sunu anlayamadim konsolda ust seviye bi kart olursa fiyati neden birden 5000tl ye hatta araba parasina denk geliyor ,konsolun donaniminin kaca patlayacagini Sony e nerden biliyosunuz? Bu herifler parcalari ticari anlasmalarla seri uretim uzerinden yapiyor yani senin 500€ aldigin gtx680 Sony e tas catlasin 200€,demekki siz daha pc toplayan adam gormemissiniz o zaman araba degil ev parasi ulan bu pc diyenleriniz de olur.Adamlar cokdan film ve medya endustrisini bu teknoljilerle altyapisini olusturdular ve olusturmaya da devam ediyolar ama yok abi ne geregi var cok sacma,anlamsiz ve kesinlikle yalan dolan seyler ahhh ahhh
sende para çok galiba oyundan zevk almaya bakın 4K yı adam istemez tabi 4K için tv ye okadar paramı vericek bu adam adamlar fark yaratmak için 4K diye göz boyuyular 800 tl lik asgari ücretlemi alıcaz bunu gelmiş buraya milleti aşağılıyorsun ayıp ''kaçınız 4K gördü'' nedir be görsek ne olur görmesek ne olur para değerli arkadaşım zevk alıyosan tüplü tvde senin için en iyisidir

E_Aydin35

23.8.2012 15:46:29

0
Artık gerçekten çoğu söylentilere inanmıyorum, önce Playstaiton 4 çıkmıyıcak denildi, yine bir söylenti olarak... Sonra PS 3 ile yoluna farklı tasarım ve değişikler ile gidilicek dendi, şimdide bir 4K teknolojili PS 4 çıkacağı iddaa ediliyor bana göre bu idda yalan ! Sony şu hamleyi yapsında iflasını versin..

aygun61

23.8.2012 15:05:25

0
Bu böyle. Her zaman yeni teknoloji gelecek ve her zaman bizden para çıkacak.

deerhunter1980

23.8.2012 13:40:14

-2
yapilan yorumlar cok komik yok cok buyuk ekran lazim bi de tv nin icine girmek lazim,hd7970 olursa konsolun fiyati 5000tl olur yok ne geregi var,yok araba parasi,baska abartilacak bisiler bulamadiniz heralde.Abicim niye kabullenmek istemiyosunuz anlayabilmis degilim 7-8 senedir full hd denilen goruntu teknolojisi kullaniliyor artik daha ust teknoloji seviyelerinin kapisi acilmali ve acilacakda neden itiraz ediyosunuz?kaciniz canli canli 4k goruntu gordunuz?? Avrupada ozellikle gelismis ulkelerde bakin abartmiyorum hemen hemen her kanalin (yerel kanallarin bile) hd yayin yapan ayri bi paketi var ulkemiz bu konuda gerideyse yapilcak bisi yok piyasa gelismis ulkeler uzerinden gidiyor.Itiraz edilen ve karsi cikilan yer bi tek bu forum sanirim diger ulkelerdeki insanlar bunu heyecanla beklerken biz itiraz ediyoruz.Sunu anlayamadim konsolda ust seviye bi kart olursa fiyati neden birden 5000tl ye hatta araba parasina denk geliyor ,konsolun donaniminin kaca patlayacagini Sony e nerden biliyosunuz? Bu herifler parcalari ticari anlasmalarla seri uretim uzerinden yapiyor yani senin 500€ aldigin gtx680 Sony e tas catlasin 200€,demekki siz daha pc toplayan adam gormemissiniz o zaman araba degil ev parasi ulan bu pc diyenleriniz de olur.Adamlar cokdan film ve medya endustrisini bu teknoljilerle altyapisini olusturdular ve olusturmaya da devam ediyolar ama yok abi ne geregi var cok sacma,anlamsiz ve kesinlikle yalan dolan seyler ahhh ahhh

BSC Misafiri

23.8.2012 13:19:23

+1
4k ...... saçma.... insan gözünün algı kapasitesinin çooook ötesinde anlamsız. Eğer 100 inçh televizyonunuza 2 metreden bakmıyorsanız.... Görüntü kalitesinin sadece bir öğesi olan piksel rezolüsyonunun pazarlama nedeniyle abartılmasından başka birşey değil. İnsan algısının piksel rezolüsyonu olarak kapasitesi bellidir, ve bu imaj büyüklüğü ve imajın uzaklığı ile belirlenir... ötesi yalan dolan dalga dalevere... 4k gibi şeyler göz boyama... asıl önemli olan görüntüdeki diğer öğeler nasıl olacak, contrast, efekt kalitesi, parçacık işleme gücü, antiallising vs vs vs vs bu liste uzarda gider... 4k.... üstelik oyunlarda??????,.....kaç inch tv kullnacağız, ne kadar uzaklıktan seyredeceğiz, 55 inchlerde bile yerlerde sürünen input lag ne olacak....herşey çok güzel olacak.... peki bu input lag olmayan 1.5 metreden 4k olarak seyredeceğim 70 inch tv nin fiyatı ne olacak... 4k = pazarlama stratejisi = dalga dalevere Dikkat edip dostlar cebinizdeki paraya göz koyanlar var

Evil.Morty

23.8.2012 13:10:17

0
ps3 çıkarken de 2 tane tv bağlayıp 1080p de oyun oynayabileceksiniz demişti ne oldu, çoğu oyun 720p ve 1 tane tv ile.

M@U

23.8.2012 11:38:16

+1
Zamanında "resmi olarak" açıklanan 2K gibi olmasın da... 2005'te PS3 duyurulurken FullHD'nin bile ötesinde 2K çözünürlükle gelecek deniyordu. Hatta iki ayrı görüntü çıkışı ile iki farklı uygulama çalıştırılacaktı. Ama konsolun çıkışına doğru görüntü çıkışı bire, çözünürlük ise FullHD'ye düştü. Ardından da konsol çıktığında anlaşıldı ki FullHD de hikaye Şimdi de 4K çözünürlük demişler. Demek ki konsol FullHD görüntü sunacak. Arada özel yapımlarla 2K çözünürlüklere çıkabilecek. Güzel bir hadise. Tabi şimdi PC'ler için standart olan FullHD, o zaman iyice artıp 4K vs. gibi çözünürlükler olmazsa... :)

BSC Misafiri

23.8.2012 11:23:57

0
microsoft xbox360 ile 6 sene önce 3k yı yaşatmıştı kullanıcılarına bu sony daha yeni 4k yı göstericek :))))))))))))))

BSC Misafiri

23.8.2012 11:23:37

0
Tüplü televizyon la oynamayı nasıl becerdin speederly?

BSC Misafiri

23.8.2012 11:23:30

+1
boş muhabbet tamamen... fullhd yani 1080p teknolojisi çıkalı 10 sene oldu fakat hala daha tv yayınları açısından bu teknoloji kullanılamıyor...hd kanallar diye lanse edilen kanallar 1080i yayın yapıyorlar. 1080p içerikli bir film edinmeye kalktığınızda ciddi paralar ödemeniz gerekiyor ve mevcut konsollara yapılan oyunlarda standart olarak 720p oldu. ps4 4k ile çıkarsa eleştirilmek için fırsat yaratmış olacak insanlara çünki gelecek nesil oyunlar 1080p olacaktır... ayrıca 4k teknolojisi ile çekilmiş,yapılmış bir film,oyun olur isede bunun 1080p formatından farkjını anlayabilmeniz için çok büyük ebatlarda 4k tv nizin olması ve bu ekrana çok yakından bakmanız gerekicek...böyle oluncada sinemada en ön koltukta oturmuşsunuz gibi olacak ve tüm ekrana hakim olamayacaksınız... yani 250,300 cm 4k tv ye sahip olup ekrana 2-3 metre mesafede oturmayacaksanız 102cm 1080p bir tv yeterli olacak ve gözünüzün algılayabildiği kalite aynı olacaktır... 3k-5k bunlar boş,gereksiz ve ölü doğacak teknolojilerdir gaza gelmeyin...

BSC Misafiri

23.8.2012 11:20:53

0
4k ne? 4knın ne farkı var şimdiki mevcut lcd veya led tvlerimizden? Bilen varsa açıklarsa sevinirim:)

BSC Misafiri

23.8.2012 11:20:22

0
4k ne? 4knın ne farkı var şimdiki mevcut lcd veya led tvlerimizden? Bilen varsa açıklarsa sevinirim:)

BSC Misafiri

23.8.2012 11:20:17

0
4k ile birlikte tv lerde buyuyecekmi ??

BSC Misafiri

23.8.2012 11:20:08

+1
rezalet olacak xbox720 ezecek bunu

aykut291

23.8.2012 10:59:25

0
Donanımı çok güçlü olmalı çözünürlük hıkaye ps3 de 1080p var ama donanımı yetersız olduğu için yapımcılar en fazla 720p yapabiliyolar.ps4 adını açık bırakacak donanım bayılıyorum...

cahitdikici

23.8.2012 10:44:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: mmert138 Hmm, 4K tv'ler için hala erken diyorum ben. Ayrıca 4K desteklemesinin anlamı AMD 7970 kullanacak olması demek oluyr sanırım. Çünkü piyasada 4K çözünürlük destekleyen tek ekran kartı o. Nvidia henüz 4K için bir çözüme sahip değil. Ancak 2 yıl sonra 4K monitör, televizyon vb displaylerin yaygınlaşması sonucu artabilir de 4K destekleyen ekran kartları. Umarım o kadar yüksek çözünürlüklü bir canavar yaptıktan sonra oyunsuz bırakmaz. Vita'ya dönmez umarım kaderi.
böyle bir teknoloji ile çıkarsa zaten sonunun vitadan farkı olmaz bir konsolun içerisinde 7970 olursa o konsol zaten 4000-5000tlden satılır bide tv alacaksın son sistem 2500de o desek satışlar vita gibi kalır büyük ihtimalle

Wayward Son

23.8.2012 10:43:28

0
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/21281240.asp

mmert138

23.8.2012 09:34:12

0
Hmm, 4K tv'ler için hala erken diyorum ben. Ayrıca 4K desteklemesinin anlamı AMD 7970 kullanacak olması demek oluyr sanırım. Çünkü piyasada 4K çözünürlük destekleyen tek ekran kartı o. Nvidia henüz 4K için bir çözüme sahip değil. Ancak 2 yıl sonra 4K monitör, televizyon vb displaylerin yaygınlaşması sonucu artabilir de 4K destekleyen ekran kartları. Umarım o kadar yüksek çözünürlüklü bir canavar yaptıktan sonra oyunsuz bırakmaz. Vita'ya dönmez umarım kaderi.

OnlyChaos

23.8.2012 08:57:37

0
Sony size zorla alın demiyor. 1080p TV'nizde oynasanizda olur ama tam performansı 4K bir TV'de alırsınız. Aynen tüplü TV'de oynayabildiğiniz ama tam randımanı HD TV'de aldığınız gibi. Ver yandım etmeye gerek yok.

rambocuk

23.8.2012 08:36:41

0
offf sony hayranı olarak üzüldüm çünkü konsol zaten bir araba parası değerinde olucak o tv yi almak isticez alamıcaz ne olcak pc deki gibi hep birşeylerimiz eksik gibi oyun hayatmı olur ya :S nasıl alacaz hepsini

speederly

23.8.2012 03:59:30

0
ya ben hala ps3 ü 55 ekran arçelik tüplü tv de oynuyorum bunlar 4k diyor :D bizimkinin çözünürlüğü 0.4k :D bu bizimkinin 10 katı mı oluyor yani :D ps4 alınır da tv ler pahalı olur

Sulu Çor Kağan

23.8.2012 02:53:25

+1
şimdi burdan sony'e bir söverim 6 yıl ban atsalar iflah olmam

TheBladeRunner

23.8.2012 02:38:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Böyle bişey yaparsa sony kesin batacağını düşünüyorum dünyada kriz varken daha daha makul cihazlar yapmalı şahsen.
o zaman teknoloji dursun,gelismesin nede olsa kimse satin almiycak.

BSC Misafiri

23.8.2012 02:23:31

0
Böyle bişey yaparsa sony kesin batacağını düşünüyorum dünyada kriz varken daha daha makul cihazlar yapmalı şahsen.

TheBladeRunner

23.8.2012 02:16:47

0
bir Wii U forumunda yeni nesilleri bu konsol uzerinden degerlendirmeyin bunlar 4k ile gelecekler dedim adamlarin bi deli demedigi kaldi ne oldu simdi?? Sony ps3 ile 1080p oyun sozu verdi ama tutamadi ve bu yuzdende basi agridi baska sebeplerden de dolayi bu nesli MSa kaptirdi suttten agzi yanan Sony nin bu sefer yogurdu ufleyerek yiyecegi kesin sunu demek istiyorum bu sefer oyunlarda native 4k olarak gelecek.Assagida yazilanlara katiliyorum kimsenin hd teknolojisinden haberi olmadigi donemde konsollar cikti bu teknoloji aldi basini gitti ayni senaryonun yeniden yasanacagi simdiden belli.

aterikasedi

23.8.2012 02:01:13

0
Bence de 4k ile gelmeli ve gelecektir de.Bu nesil nasıl 1080p çözünürlüğün öncüsü olduysa yeni nesil de 4k çözünürlüğün öncüsü olacak.PS3 ilk çıktığında insanlarda 720p hdtvler vardı ya da hiç hd tvleri yoktu.PS3 ile beraber insanlar 1080p hdtvleri almaya yönlendirildi.İnsanlar 1080p tvleri aldı fakat 1080p sunan PS3lerl ile 1080p olarak oynadıkları oyunlar iki elin parmak sayısını geçmedi. PS4 de aynı şekilde 4k destekleyecektir fakat bu çıkan her oyun 4k olacak demek değil.Oyunlarının büyük çoğunluğu 1080p olarak çıkacaktır.Ama biz tüketiciler PS4 4K diye 4k tvleri almak için can atacağız.Şahsen yeni nesilde , 4k bir tvde yeni nesil bir oyun nasıl gözükecek çok merak ediyorum.

turbo-powwer

23.8.2012 01:53:32

0
Beklediğim hamle , oyunlarda 1080p olur nihayet.

|Perseus|

23.8.2012 01:31:16

0
bakalım fiyatı iyi olursa yeni nesil her şeyi alacam ağa

resh_aykut

23.8.2012 01:08:08

0
Çıksın çıksın gerekirse ilk çıktığı gün hem tv hem PS4 için para biriktirmeye başlarız

deerhunter1980

23.8.2012 01:06:02

-1
dilimde tuy bitti ama anlatamadim insanlara bunun ticaret oldugunu ve yeni konsollarla ust seviye teknolojilerin gelecegini.Bu tv ler 2013 son ceyregi veya 2014 ilk ceyregi piyasada olacaklar ve yayginlasmasini buyuk olcude konsollar saglayacak bu nesilde oldugu gibi.Hanginiz ps3 aldikdan sonra hd bi tv almadi???Burada prequel diye bi arkadas su yukarda anlatilanlari yazdigim icin beni agir cahillikle sucladi alsin simdi ona ispat.bu arada bi tek Sony degil Panasonic basta olmak uzere diger bi cok firmalar bunun alt yapisini cokdan olusturdular sadece gun sayimi kaldi

SoNx27

23.8.2012 00:38:40

0
o kadar seviye birden atlanmaz bence başta 1080p sonradan biraz daha yükselecekti ama o kadar değil sonra ps4 adam 5000dolar a satar şu anda o çozunurlukte oyun oynamak için 5000dolar lık pc gerek

ugrcan1

23.8.2012 00:06:15

+1
külliyen yalan 1080 çıkarda hele 4k mıdır 5k mıdır ona sonra gecsekte olur :D

GoldPunch

22.8.2012 23:54:20

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo 1080p oyun goremedik daha ne diyor bunlar.ama yeni medya gelirse kopyayi komple bitirirler bence.
PS3 de olduğu gibi olacaktır. 1080p destekli çıktı fakat 1080p oyunu yoktu ilk çıktığında. Hoş şuan bile 15 tane var ya da yok ya...

CaSsErDoDo

22.8.2012 23:52:38

0
.

Zebercet

22.8.2012 23:50:05

0
birgün muhakkak o çözünürlüklerde yaygınlaşacak,neden yeni nesille temeller atılmasın?

cahitdikici

22.8.2012 23:49:05

0
"Böylece Sony, Playstation 4 alacakları 4K destekli televizyon setlerine iteklemek istiyor. " kısaca sony ps4 sahiplerine bu televizyonu resmen itekleyecek :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız