Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: Oyuncular Hala Kutulu Oyunları Tercih Ediyor

Killzone: Shadowfall gibi oyunları dijital olarak indirmek çoğu oyuncu için muhtemelen oldukça uzun sürecektir

     Steam'in ortaya çıkmasından sonra PC platformunda ve bu nesildeki konsollarda dijital oyun satışlarına olan ilgi patlama yaptı desek sanırım hiç yanlış olmaz. Bunda internet hızının artmasının da etkisi çok yüksek. Dijital oyun satışları her ne kadar artsa da kutulu oyunlardan vazgeçilmesi mümkün gibi görünmüyor. Sony de kutulu oyunlara karşı ilginin hala çok yüksek olduğunu belirtiyor. PlayStation pazarlama bölümünden Guy Longworth'un açıklamaları şu şekilde:

     "Bence gerçek şu: Bizim dijital satışları hızlı bir şekilde büyüyor ve aynı zamanda perakende satış firmalarıyla da oldukça güçlü ilişkilerimiz var. Yaptğımız şey ise her iki satış alanı için bir boşluk yaratmak ve hangisinin o alanı dolduracağına oyuncuların karar vermesini sağlamak. Herhangi bir alana (dijital veya kutulu) avantaj sağlamıyoruz, oyuncuların seçimine güveniyoruz."

     "İnsanların büyük kısmının Gamestop ve BestBuy gibi mağazalara gitmek istediği aşikar; oyunları şu an online satın almak istemiyorlar. Bu durumun gelecekte değişip değişmeyeceğini öngörmek oldukça zor. İnsanlar şaşırabilirler, ama kutulu oyunların düşündüklerinden daha uzun süre piyasada kalacağını düşünüyorum."
 
     Sanırım kitaplardaki durum oyunlar için de geçerli olacaktır. Bazı okuyucular nasıl kitapları dijital olarak okumuyorsa, bazı oyuncular da oyunları her zaman kutulu almak isteyecektir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Xbox One'da Bağımsız Geliştiricilere Yayın Hakkı Dark Souls II'de Denge Unsuru Çok Önemli
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

stun

3.7.2013 16:46:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: falanca17

Steam bu konuda iyi bir örnek sadece. Dijital satışlar ve kutulu satışların arasındaki avantaj ve dejavantajlarını söylemek için. Kutulu oyunlarda bende ikinci eli kullanıyorum. Last of us gibi bir oyunu 80 liraya ikinci el sitelerinden alabiliyorsun. 80 lira alıp, bir kaç günde bitirip aynı fiayata satabilirsin hatta. Bir oyunu çıktığı dakikada almazsan kimse ölmez. İkinci el piyasına iyi hakim olabilirsen çok düşük paralarla bir çok oyunu oynayabilirsin. Peki burda firmanın kazancı ne? Hiç! Dijital satışa bu yüzden önem vermeli diyorum. Dediğim gibi Steam sadece bir örnek zaten bire bir aynısı gelsin demek olmaz. Ama bir şeyler yapsınlar artık bu konuda. Psn hesabına bakıcam, hatta eklerim :)
tatildeyim bayadır gelınce eklerım ... zaten ekleyenı reddetmiyorum burdan yazabılırsın özel msj falan

Zarbo257

27.6.2013 10:36:20

0
Açıkçası ben dijital olayına hala ısınamadım Türkiye'de olan internet hızı malum AKK diye bir saçmalık var ki başa bela zaten.Ayrıca bir oyunun kutu alıp rafa dizmek ayrı bir haz bundan 30 yıl sonra çocuklarına bile gösterirsin kutuları :)

iamburak

26.6.2013 00:48:03

0
Açıkçası orjinal oyun satan bir yer bulmak, oraya gidip alıp gelmek, yüklemek falan filan bana uzun iş gibi geliyor. Onun yerine Steam'den 2-3 tık ile kendiliğinde pc'ne inip kuruyor, güncelliyor misler gibi. Hem CD gibi kaybettim derdi de yok Steam hesabında ömür boyu duruyor o oyun. İstediğin zaman istediğin PC'den indir kur oyna. Açık konuşmak gerekirse Steam ve Torrent sayesinde DVD yazıcımı kullanmaya kullanmaya bozuldu.

digimon52

25.6.2013 22:46:45

0
DRM dan nefret ediyorum o yüzden artik pc ye oyun almiyorum hemen steama oorigine cs vs bagaliyor.

rambocuk

25.6.2013 19:41:48

0
Kutulu tabiki çok güzel ama ciddi fiyat farkı oluyor o yüzden ben dijital alıyorum yeni nesildede tüm oyunlar dijital çıkabilicek kutulu benim için tarih oldu

bkaakco

25.6.2013 19:01:16

0
Kutulu en iyisi. İndirme derdi yok, kredi kartı derdi yok...

falanca17

25.6.2013 18:57:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: stun steam le bu sistemı karşılaştırmak çok saçma.. niye mi ? 1- steam sistemınde oyunları 2. el diye birşey yok... 2- 2. el olmadıgı için çok guzel ındırımler oluyor ancak istediğinide hemen takaslayarak alamıyorsun bence bu daha kötü.. bir örnek vereyım gow :ascension vardı bende üstüne 20 tl koyup spotçudan last of us ı açılmamış bir şekılde takasladım kodumda vardı mp da oynadım.. psn : SummitTR hesabıma bakabılırsın :D kd oranım ile baya bir övünürüm :D 3- ps3 kullanıpta ps plus a para verenler verdiği paranın karşılıgını alıyorlar bende psplus kullanıcısıyım ve batman ac-crysis 2-bioshock 2 veya 1 hatırlamıyorum - catherine little big planet 1-2 -infamous -rdr gibi oyunlarla karşılıgını aldıgımı düşünüyorum..
Steam bu konuda iyi bir örnek sadece. Dijital satışlar ve kutulu satışların arasındaki avantaj ve dejavantajlarını söylemek için. Kutulu oyunlarda bende ikinci eli kullanıyorum. Last of us gibi bir oyunu 80 liraya ikinci el sitelerinden alabiliyorsun. 80 lira alıp, bir kaç günde bitirip aynı fiayata satabilirsin hatta. Bir oyunu çıktığı dakikada almazsan kimse ölmez. İkinci el piyasına iyi hakim olabilirsen çok düşük paralarla bir çok oyunu oynayabilirsin. Peki burda firmanın kazancı ne? Hiç! Dijital satışa bu yüzden önem vermeli diyorum. Dediğim gibi Steam sadece bir örnek zaten bire bir aynısı gelsin demek olmaz. Ama bir şeyler yapsınlar artık bu konuda. Psn hesabına bakıcam, hatta eklerim :)

stun

25.6.2013 18:39:17

0
steam le bu sistemı karşılaştırmak çok saçma.. niye mi ? 1- steam sistemınde oyunları 2. el diye birşey yok... 2- 2. el olmadıgı için çok guzel ındırımler oluyor ancak istediğinide hemen takaslayarak alamıyorsun bence bu daha kötü.. bir örnek vereyım gow :ascension vardı bende üstüne 20 tl koyup spotçudan last of us ı açılmamış bir şekılde takasladım kodumda vardı mp da oynadım.. psn : SummitTR hesabıma bakabılırsın :D kd oranım ile baya bir övünürüm :D 3- ps3 kullanıpta ps plus a para verenler verdiği paranın karşılıgını alıyorlar bende psplus kullanıcısıyım ve batman ac-crysis 2-bioshock 2 veya 1 hatırlamıyorum - catherine little big planet 1-2 -infamous -rdr gibi oyunlarla karşılıgını aldıgımı düşünüyorum..

falanca17

25.6.2013 18:15:02

-1
Madem sen korsanla savaşmak istiyorsun o zaman dijital satışlara daha çok önem vermelisin. Ben bir oyunu kutulu aldığım zaman kaç kişi bundan para kazanıyor ama dijital aldığım zaman zaman bir çok faktör ortadan kalkıyor. Steam gibi bir yapının tek rakibi vardır oda korsan oyunlar. Adamlar korsan oyunları kendilerine rakip görüyorlar ve yaptıkları işte o kadar başarılar ve kullanıcı dostu oldukları için geldikleri nokta ortada. Steam gibi bir sistem çok kolaylıkla konsollara gelebilir. Steam bu işi çokta iyi yapabilir. Düşünsene bir hesap açıyorsun ve istediğin platformdan oyun alabiliyorsun. Hatta çoklu platforma çıkartılan oyunların yapımcısı veya bağımsız yapımcılar şunu bile diyebilir; Benim oyunumu bir kere satın alın istediğiniz platform üzerinden oynayın. Kullanıcı oyunları korsan mı oynuyor orjinal mi oynuyor bırak Steam kontrol etsin. Bizde çok uygun fiyatlara oyun oynayabilelim. Şimdi dersin ki ben bunu zaten yapıyorum niye birde Steam'e ekmek yedirim. Tamam. O zaman sende dijital satışlarını daha uygun fiyattan yap. Oyunu uygun fiyata satışa sunabilirsin. Bir kaç ay geçtikten sonra 10 lira indirim yapabilirsin. Uygun zamanlarda belli oyunları yarı fiyatına indirebilirsin. Oyun satışları iyice düştükten sonra fiyatı 20-30 liralık fiyatlara çekip tekrar iyi bir çıkış yakalayabilirsin. Korsan oyuncudan hiç bir şekilde bir kazanç sağlamıyorsun ama bu şekilde oyunun çıktıktan bir yıl sonra bile çok iyi paralar kazanabilirsin. Oyunun çıkış fiyatını bir yıl geçmesine rağmen sen değiştirmiyorsan kusura bakma ama o oyunu artık kimse almaz. Korsan oyuncu zaten almaz. Gider yarı fiyatını kutulu bir ikinci elini alır. Ben 130 liralık oyunu neden dijital alım ki. Kutulu alır sonra istediğim zaman satarım veya bekler ikinci el alırım. İkinci el aldığım oyunu bir kaç hafta içinde aynı fiyata veya 5-10 lira zararla elden çıkarırım. Canım nasıl isterse. Xbox One, Ps4 ve hatta oyun firmaları ikinci elden para kazanmak istiyorlar. Benim ikinci elden alıp sattığım oyun fiyatlarını dijital olarak bana sunarsan ben neden dijital oyun almıyim ki? Neden oyun almak için başka kullanıcılrla uğraşim? Senin kazancını karşındaki rakibinden çok ikinci el ve korsan oyunlar düşürüyor. Neyle savaştığını çözebilirsen çok daha iyi yükselebilirsin. Steam bizden yıllık ücret istemiyor ama sen yeni nesille beraber istiyorsun. Eyvallah diyoruz bunu da unutma!

DokuzKuyrukluTilki

25.6.2013 14:43:24

0
Kutusuz oyunlar sizin değil zaten size sadece kiralıyorlar istese Steam elindeki tüm oyunları silebilir. Amazon daha önce yaptı bunu bi kullanıcı işe hile hurda soktu ve bütün dijital kitapları sildi Amazon. Kutulu senindir Kutusuz kiralık maldır.

BSC Misafiri

25.6.2013 14:39:56

0
dijital oyun hicde sandiginiz gibi ucuza gelmiyor belki paketliden daha pahaliya bile gelebilir.ozellikle oyun boyutlari arttikca baya bir sıkıntı. onemli bir oyun cikmis 50 gB yaklasik bir ayda bunu 100.000 kisi indirsin. 5.000.000 /30*24*60*60 = 2 gB/sn ediyor buda yaklasık 2000 mB/saniye eder diyelim.tek bir oyun icin yuzlercesi-binlercesi icin diger oyunlar bu kadar yuksek depolama istemese bile onlara katlanmasi lazim bu bant genisliginin bununda oldukca yuksek bir maliyeti var,server giderleri ,bakim giderleri,eleman giderleri derken belki pahaliya bile gelebilir.oyuncu acisinda kotali internetleri saymiyorum bile.

alito

25.6.2013 12:24:19

0
Evet oyunu kitap gibi elimde tutmak isterim. Oynandıktan sonra rafımda bir anıya dönüşmesi hoşuma gidiyor. Dijitalde bunu yapamazsınız. Soğuk ve sıradan bir kod gibi hesabınızda durur, varlığını hissedemezsiniz.

.::_MasterTech_::.

25.6.2013 11:04:48

0
Tüm oyunun hard diskte yer kaplaması yerine alırım bluray varsa yaparız 5-10 gb yüklemesini.Çok fazla oyun çıkacaktır büyük ihtimal o nedenle kutulu oyun tercihimdir.

GamerHand

25.6.2013 10:08:14

+2
Kutusuz oyunların fiyatlarını digital oyunlar ile aynı seviyede tuttukları sürece kutulu satın alınacaktır. Şunu düşünüyor mantıklı insanlar. Digital aldığım oyunda "Kutu masrafı, kitap ve diğer materyaller, oyunun ülkeye girişi yani transferinin parası" gibi unsurlar olmadığı halde kutulu ile aynı fiyata satılıyor. Digital versiyon 39 dolardan kutulu 59 dolardan satılsa işler çok değişir. Digital versiyonu kutuludan daha fazla satar. Ayrıca hem çevre içinde iyidir. Plastik ve kağıttan dahası üretilen disc materyallerinden ve bunun geri dönüştürülmesi durumundan kurtulmuş oluruz. Kağıtların ormanları götürdüğü, plastiğin doğadan binlerce yıl kaybolmadığını düşünürsek bana digital mantıklı geliyor. Ama fiyat yüzünden bende genelde kutulu satın alıyorum.

RealArek

25.6.2013 10:02:40

0
Kutulu ve kutusuz çoğu yerde aynı fiyat bence kutusuz oyunlar daha ucuz olmalı o yüzden çoğunlukla kutulu alıyo herkez.

BlackBeasT

25.6.2013 09:54:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: snake1991

bence bu durum pc için geçerli, hakikaten dijital olarak steamde falan çok uygun. ama ben mesela ps3 kullanıcısıyım amncak kutulu oyun fiyatı neyse oyunun dijital sürümüde aynı fiyat oluor
Yeni nesil konsollarda 2.el, korsana karşı kafa yorucaklarına yeni konsolda digital oyunlar için fiyatları düşük tutarlar diye umalım, digital-kutulu oyun aynı fiyat olacaksa pek 1 cazip yanı kalmaz..

snake1991

25.6.2013 09:38:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Digital satışlar fiyat olarak çok uygun oluyor. Yapımcı kutusu, baskısı, matbası, maliyetlerinden yırtıyor. Konsol'da Kutulu oyunun yeri her zaman başka hem oyunda 1 bölümü çileden çıkarınca diski sakince konsoldan çıkarıp ani refleks ile kırıp streside atabilirsin ,Aynısını Digital oyunda PC kasasına yere çalamayacağına göre kutulu oyun iyidir iyi....
bence bu durum pc için geçerli, hakikaten dijital olarak steamde falan çok uygun. ama ben mesela ps3 kullanıcısıyım amncak kutulu oyun fiyatı neyse oyunun dijital sürümüde aynı fiyat oluor

BlackBeasT

25.6.2013 09:37:21

0
Digital satışlar fiyat olarak çok uygun oluyor. Yapımcı kutusu, baskısı, matbası, maliyetlerinden yırtıyor. Konsol'da Kutulu oyunun yeri her zaman başka hem oyunda 1 bölümü çileden çıkarınca diski sakince konsoldan çıkarıp ani refleks ile kırıp streside atabilirsin ,Aynısını Digital oyunda PC kasasına yere çalamayacağına göre kutulu oyun iyidir iyi....

harunsuv

25.6.2013 09:34:20

0
Fiyat açısından büyük avantaj olmadıkça dijital tercih etmem... Onu indirene kadar kargo gelir... :)

0lyimp0s

25.6.2013 09:26:28

+2
abi kutulu oyunu alıcaksın kutusunu koklıyacaksın koleksiyonuna yerleştirceksin oh mis

BSC Misafiri

25.6.2013 09:25:56

0
koleksiyoncu olmasam bile oyunu kutulu alıp evimde durmasını istiyorum kutusunun bende olması daha çok benim hissi uyandırıyor yoksa herkes biliyor psnden xbladan steamden oyun almasını

digimon52

25.6.2013 09:08:32

0
En azından arşivlik için ideal hem HDD de yer kalmamasını yoksa 2tane 4terbayt a ihtiyacım olacakdı.

mdoral

25.6.2013 09:02:01

0
Kutulu ile kutusuz fiyatı aynı. Neden kutusuz alayım ki? Nede olsa kutulu aldığında kutusuz ile aynı prosedür.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız