Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fight Crab 2 Önümüzdeki Ay Geliyor

 
 
Calappa Games tarafından geliştirilen ve PLAYISM tarafından yayınlanacak olan aksiyon, dövüş, spor oyunu Fight Crab 2, 13 Şubat tarihinde geliyor.
 
Eğlenceli içeriği ve yapısı ile karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda hem dövüşlere adım atıyor hem de e-spor deneyimi ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Kariyer modu ve diğer modlarla beraber karşımıza çıkmayı bekleyen yapımda kendimizi deniz kabuklularının üzerinde buluyor ve bu kabukluları dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu olarak oynayabileceğimiz yapımda eğlencenin doruğuna çıkabiliyor ve gerçekten de zirve yapabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Kariyer modu ile beraber hem sıralamalarda üst sıralara yerleşmeye çalışıyor hem de kendi maceramızı burada yaşayabiliyoruz. Oyunda kendine özgü fizik motoruyla beraber yer alıyor. Bununla beraber karşımıza çıkan düşmanları veya diğer oyuncuları ters çevirmeye çalışıyor ve onların nakavt ederek oyunda galibiyet serimize başlamaya çalışıyoruz. Farklı farklı mekaniklerle ve içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde modern kontroller ve eğlenceli bir dinamik yapı bizlere sunulmak isteniyor.
 
Oyunda farklı farklı arenalar yani bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerde etrafı bir yandan keşfetmeye çalışıyor, bir yandan da etrafı kendi lehimize kullanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yengeçlerin hakim olduğu ve kendimizi bir yengeç terbiyecisi olarak görebileceğimiz yapım içerisinde yengeçlerin üzerine doğru atılabiliyor, burada yengeçleri dilediğimiz gibi kontrol edebiliyor ve diğer oyuncularla beraber bu yengeç mücadelesine katılabiliyoruz. Yengeçler burada mücadele ederken elbette onların bacaklarını uzuvlarımız gibi kullanmaya çalışıyor, çevrede bulunan nesneleri kendi lehimize kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda burada diğer oyuncuların yengeçlerini ters çevirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Ters çevirerek elbette onları tamamen etkisiz hale getirebiliyor ve böylece oyundan galip ayrılmaya başlıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modları yer alıyor. Bu modları dilediğiniz gibi geçiş yapabiliyor ve hangisine geçiş yapmak istiyorsanız o modu seçebiliyor ve eğlenceye dahil olabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunun elbette tek oyunculuk kısmında kariyer modu bulunuyor. Kariyer modu ile beraber güçlü düşmanlara karşı meydan okuyabiliyor ve burada kendi kariyerinizi üst seviyelere çıkarmaya hazırlanıyorsunuz. Aynı zamanda oyuna çevrimiçi çok oyunculu moduna geçiş yapmadan önce elbette bu kariyer modunu deneyimlemenizde fayda var. Hem de burada rehberler eşliğinde oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir, hem yeni yengeçleri kendinize dahil edebilir, hem de burada oyunun mekaniklerine ve kontrollerini daha iyi bir şekilde analiz edebilir ve kullanabilirsiniz. Diğerlerine karşı yarışabileceğimiz ve bir yandan da e-spor'un mantığı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 13 Şubat tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor.
 
Bu tarz oyunlar elbette eğlenceli içerikleriyle beraber ön plana çıkıyor ve ilk etapta oynanabilir erken erişim sürümü ile beraber bizlere sunulacağını belirtebiliyoruz. Steam platformu üzerinde erken yaşam sürümü ile beraber çıkış yapmayı bekleyen bu yapımda elbette ilk etapta çeşitli hatalar ve eksiklikler olabilir. Ancak geliştirici ekibin belirttiğine göre bu erken erişim sürümünde yer alan hatalar düzeltilecek ve aynı zamanda tam sürüme kavuşmadan önce birçok özelliğinin de oyuna dahil edileceğinin sözünü veriyor. Dolayısıyla oyuncu geri bildirimlerinin de aynı şekilde önemseneceği aktarılıyor.
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette kariyer modu dahilinde rehberler eşliğinde farklı görevleri doğru atılabiliyor ve buralarda sürekli olarak yengeçlerin kapışmasını deneyimleyebiliyoruz. 3 şahıs aksiyon ve dövüş içeriğiyle ve mantığıyla beraber hareket edebileceğimiz yapımda ilk oyuna nazaran yeni geliştirmeler bizlere sunuluyor ve ilk oyunda yer alan orijinal ve sevilen özellikler de gelişmiş bir şekilde buradaki yerini alıyor diyebiliriz. Kendi yengecinize hakim olabileceğiniz ve aynı zamanda canlı yorumlarında yayınlandığı yapım içerisinde yengeçler artık belirli eylemleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda burada yapay zekanın da bir ileri seviyeye taşındığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca yengeçler artık bir yerden sonra otomatik olarak belirli hedeflere doğru yönelebilecek, belirli eylemleri burada gerçekleştirebilecek ve sizlere bu kapsamda çeşitli kolaylıklar sağlayabilecek. Aynı zamanda yeni becerileri de bu kapsamda öğrenebilecek. Bu da sizlerin kısa sürede adapte olmanızı ve aynı zamanda oyundan zevk almanızı sağlayan unsurlar arasında yer alıyor diyebiliriz.

Tek başınıza veya arkadaşlarınızla beraber savaşa katılabildiğiniz yapım içerisinde zirveye doğru adım atarken elbette skor tabloları da buradaki yerini alıyor ve bu tablolar üzerinde ne kadar çok galibiyet serisi elde ederseniz o kadar çok yukarılara doğru tırmanabiliyorsunuz. Oyunda kariyeriniz boyunca ilerledikçe farklı farklı becerilerle ve silahlarla ortaya çıkabiliyor ve burada gerçekten gelişmiş bir sistemle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda farklı becerileri öğrenmeye çalışırken elbette rakipleri gafil avlamanın yollarını bulmaya çalışıyoruz ve bununla beraber de onları bir anda yerle bir etmeye çalışıyoruz. Farklı silahlarla beraber de aynı zamanda burada düşmanlara karşı gelmeye çalışıyoruz, onların boşluklarını iyi değerlendirmeye çalışır, zayıf yönlerini analiz etmeye çalışır ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Ek olarak burada kendi istatistiklerinizi yükseltebileceğiniz ve burada daha güçlü konuma gelebileceğiniz, aynı zamanda bu istatistiklerle beraber de farklı yönlere doğru evrilebileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bununla beraber de oyunda gerçekten güzel bir deneyimin bizlere sunulacağını garantileyebiliyoruz.
 
 

Oyundaki savaşlar eğlenceli bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve burada farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda burada sıralamalı amaçlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Sıralama maçlarının mantığı elbette diğer oyunlarda olduğu gibi rekabetin seviyesini üst seviyelere doğru çıkarmak. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca sıralamanın maçlarında ne kadar çok galibiyet alırsanız o kadar çok üst sıralara yerleşebilir ve lig atlayabilirsiniz. Dolayısıyla burada aynı zamanda diğer oyuncuların ne kadar zorlu olduğunu görebilir ve her galibiyetle beraber de daha usta oyuncularla beraber karşılaşmanız mümkün. Çünkü üst seviyelere doğru çıktığınız zaman elbette burada daha iyi oyuncularla beraber karşılaşabilir ve bu da sizin dövüş kapasitenizin sınırlarını zorlayan unsurlardan birkaç tanesi. Sıralama amaçlar elbette eğlenceli yengeç dövüşlerini bünyesinde barındırıyor ve kötü yengeçleri ortadan kaldırabileceğimiz ve aynı zamanda etkinlik savaşlarına geçiş yapabileceğimiz yapımda güzel ödüllerle beraber de karşılaşabiliyoruz.

Oyunda farklı farklı etkinlikler ve ödül içeriği bulunuyor. Bu etkinliklere katılarak en iyi şekilde burada dövüşlere katılabiliyor ve bir yengeç olarak buradaki yerimizi alabiliriz. Çevrimiçi maçları diğer oyunculara karşı dövüşmeye geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda becerilerimizi burada geliştirebiliyoruz. Oyunda kendi kariyerimizi diğer yeni başlayan oyuncularla beraber paylaşabiliyor ve onları aslında bir nevi yardımcı olabiliyorsunuz. Bu paylaşım elbette sizin profilinizin daha da ön plana çıkmasını ve diğer taraftan oyuncuların sizi fark etmenizi sağlayabiliyor. Bununla beraber de daha popüler olabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güzel ve eğlenceli mekaniklerden bir tanesi.
 
Oyunda ayrıca tamamen yeni oyuncuları hitap edecek olan alıştırma kısmı bulunuyor. Bu alıştırma kısmı elbette bu tarz oyunlardan hiç anlamayan oyunculara hitap ediyor. Eğer bu tarz oyunları oynamadıysanız ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek istiyorsanız alıştırma moduna geçiş yaparak burada neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda kendinizi deneme moduna da alabilirsiniz. Alıştırma modunun haricinde bir de eğitim alanı bulunuyor. Eğitim alanı içerisinde de neler yapabileceğiniz tamamen size kalıyor. Dolayısıyla burada hem temel kontrolleri öğrenebilir hem de oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu modları dilediğiniz gibi deneyimleyebilir ve burada yer aldığınız süre boyunca bu temel mekanikler üzerinde usta olabilirsiniz.
 
 
 
Oyunun kontrolleri elbette ilk etapta zor olabilir çünkü bu tarz oyunlarda büyük yengeçleri kontrol etmek ve yengeçlerin tüm uzuvlarına hakim olmak elbette ilk etapta zordur. Daha sonrasında ise kolay bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında oyunda çevrimdışı olarak oynayabileceğiniz çeşitli maçlar bulunuyor. Offline mod içerisine geçiş yapabileceğiniz ve bu mod dahilinde oyunda yer alan yapay zekalara karşı kapışabileceğiniz bir içerik bizleri bekliyor. Burada da öğrendiklerinize ve antrenman kısmında daha da güçlendirmek istediğiniz mekanikleri deneyebiliyor ve daha fazla içerikle beraber kendinizi burada sınayabiliyorsunuz. Bu da güzel eklemelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunun diğer taraftan çok oyunculu modu da gerçekten eğlenceli. 1 vs. 1 maçları bünyesinde barındırıyor. Bu maçlarla beraber sıralamalı ya da sıradan maçlara geçiş yapabiliyor ve istediğiniz şekilde 5 oyuncuya kadar odalarda yer alabiliyorsunuz. Kendinize ait bir lobi oluşturabildiğiniz ve bu lobi içerisinde istediğiniz şekilde arkadaşlarınızı çağırabileceğiniz ve bu arkadaşlarla beraber ekip oluşturarak kapışabileceğiniz yapımda hemen hemen her oyuncu kesimine hitap edecek bir oyun stili yer alıyor ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Oluşturduğunuz lobi içerisinde istediğiniz şekilde kuralları siz belirleyebiliyor ve bu kurallarla beraber de oyuna geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda görebileceğiniz gibi siz bir yengeç değil, sadece bir insansınız. Bu insan olarak yer aldığınız yapımda elbette yengeçleri yönetebilir ve onların kontrolünü ele alabiliyorsunuz. Serbest ve kontrol etmek için burada farklı silahları ve donanımları elinize alabilir ve en iyi şekilde bu silahlarla beraber diğer oyunculara karşı gelebilirsiniz. Elinize aldığınız uzun bir mızrak veya sopayla beraber burada diğer oyunculara karşı kapışabilir ve yengeç bir hayli yaklaştıktan sonra da onlara karşı gelebilirsiniz. Takım savaşlarında yengeciniz nakavt olsa bile takım arkadaşınız sizin yengecinize vererek savaşa devam edebiliyor. Dolayısıyla bu da güzel eklemelerden birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve rekabetin devamlılığı için güzel bir deneyim diyebiliriz.

Oyunda gerçekten de güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber istediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve farklı silahların olduğunu burada görebiliyoruz. Burada kendi avatarınızı istediğiniz şekilde görünecek nitelikte değiştirebiliyor ve kendi profilinizi diğer oyunculara sunabiliyorsunuz. Aynı zamanda arkadaşlarınıza ekleyebilir ve arkadaşlarınızı da bu mücadeleye davet edebilirsiniz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde güzel bir e-spor deneyimi ve dövüş aksiyon içeriği bizlere sunuyor. Burada insan olarak yer aldığımız süre boyunca yengeçleri kontrol edebilir ve yengeçlerle beraber aslında büyük bir maceraya atılabiliyorsunuz. Yengeçleri bir binek hayvanı olarak kullanabildiğimiz yapımda elimize farklı silahlar alabilir ve düşmanları ve diğer oyuncuları yengeçlerin üzerinden düşürmeye çalışıyoruz. O yüzden hem sıralamalı maçlar hem de tek oyunculu bir deneyim bizleri bekliyor. Farklı modlara geçiş yapabileceğiniz yapın 13 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek sayfası üzerinden istek ekleyebilir ve istediğiniz gibi oyundan haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Fight Crab 2
Epic Games, Marvel's Guardians of the Galaxy'i Ücretsiz Veriyor Like a Dragon: Infinite Wealth için Yeni Oynanış Videoları Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız