Assassin’s Creed Serisinin Toplam Satış Rakamı Açıklandı

Gazali Çetinkaya

 
 
   Assassin’s Creed serisi her ne kadar son dönemlerde her yıl çıkıp tekrara binse de özellikle Assassin's Creed II ve Brotherhood ile oyuncuların gönlünü kazanan bir seridir ve tabii ki Ubisoft'un da en büyük markalarından birisi.
 
   Ubisoft, bildiğiniz üzere dün akşam saatlerinde Assassin’s Creed: The Ezio Collection'ı bir video eşliğinde resmi olarak duyurdu ve blogu üzerinden yapmış olduğu açıklamada serisinin satış rakamlarını da değindi. Yapılan açıklamaya göre de Assassin's Creed serisi 100 milyon adet satışa ulaşmayı başarmış.
 
   2007 yılında ilk oyunuyla karşımıza çıkan Assassin's Creed markası, Nisan 2014 tarihinde yapılan açıklamada serinin 73 milyon adet sattığı belirtilmişti.
 

 
   Assassin’s Creed: The Ezio Collection, 15 Kasım tarihinde Kuzey Amerika, 17 Kasım tarihinde Avrupa bölgesi için çıkış yapacak. Remaster paketin çıkış yapacağı platformlar ise Xbox One ve PlayStation 4.
 
   Ubisoft 2016'nın başlarında yaptığı açıklama ile "Bu Yıl Yeni Assassin's Creed Çıkmayacak" demişti. Evet belki yeni bir oyun çıkmıyor ancak remastered olarak bir Assassin's Creed oyunu çıkış yapacak.