Assassin's Creed II DRM'sinde Koca Bir Sorun

Levent Polater


    Bugün Assassin's Creed 2'nin PC versiyonunda sorun yaşandığı rapor edildi. Oyuncular, Ubisoft'un sıradışı güvenlik sistemi DRM ile Ubisoft'a online bağlanarak oynamaya çalıştıkları Assassin's Creed 2'de hatayla karşılaştıklarını açıkladılar.
 
    Resmi Assassin's Creed 2 forumunda derinlemesine tartışılan bu konu PC oyuncularını epey sinirlendirdi. Sorunun kaynağının Ubisoft'un DRM server'larından kaynaklandığı açıklandı.
 
    Bilindiği üzere DRM sistemi, tek-kişilik oyuncu modunda bile Ubisoft server'ına bağlı kalınarak oyunun kopya oyunculuğa karşı geliştirdiği ve sıkı eleştiriler alan bir yöntem...
 
    Fakat DRM sisteminin çekirdeğinde kaynaklanan bu sorun yüzünden oyuncular server'a bağlanamadıkları için oyunu oynamaktan mahrum kalıyorlar. Forum'da tartışılan bu konuya yanıt veren bir Ubisoft yetkilisinin açıklaması şöyle oldu:
 
    "Bu bağlanma sorunları ve sorunlar tamamen kabullenemez, server'lar şu anda baştan aşağı taranıyor. Yarın sabahtan ilk işim sorunun ne olduğuyla ilgili bilgi toplamak, buna çözüm yaratmak ve gelecekte bir daha gerçekleşmemesi için güvence yaratmak olacak."
 
    Aslında Ubisoft'un baştan aşağı DRM sistemine bir yenilik getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Tamam kopya oyunculuğa karşı olabildiğince sert ve katı olabilirler, gayet mantıklı ancak internet bağlantılarındaki en ufak bir sorun yüzünden oyunun en kritik noktasında ilerlemeleri kaydedemeden oyundan kopmak çok sinir bozucu olsa gerek...