Miyamoto, Sıradaki Hit Oyunu Bulmak İçin Çalışıyor

Talha Aynacı

Günümüzdeki pek çok yapımcı, pek çok önemli oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto'yu kendine ilham kaynağı gösteriyor.

 
     Yapımını üstlendiği oyunlarla, endüstriye yön veren isimlerin başında gelen Shigeru Miyamoto, Nintendo'nun yeni IP'si üzerinde çalıştığını ve bu durumun oyun sektörüne getireceği yenilikler  yanı sıra şirketin geleceğini dahi etkileyebilecek olduğu için kendini baskı altında hissettiğini belirtti:
 
" Eski oyunlarımı ortaya çıkarırken harcadığım güç ve vakitten çok daha fazlasını yapımcı ekibimle birlikte harcıyorum şu sıralar. Nihayetinde büyük isimler ortaya çıkarmak Nintendo'nun finansal kaybına da bir çare olacaktır. Yeni bir ismin eğlence sektöründeki pek çok farklı anlayışı değiştirebilecek durumda olduğunun anlayışı içerisinde işime devam ediyorum. Biliyorum ki böylesi bir büyük değişiklik benim yaptığım işin temelinde."
 
     Hiç kuşku yok, özellikle konsol oyunlarına getirdiği yenilikler ve bakış açılarıyla ve hele hele konsolların 3D dünyaya geçtiği dönemde sunduğu mekaniklerle günümüz oyunlarına şekil veren büyük üstad, son olarak karıncalardan esinlenerek Pikmin isminde bir strateji oyununa imza atmıştı. Nintendo Gamecube'e özel çıkan oyun, çıkış yaptığı yılın en iyi strateji oyunlarından birisi olmuştu. Bakalım bu eski toprak, oyun dünyasına nasıl bir yenilik katacak ?