Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quadstick Sayesinde Engelsiz Oyun Oynama Şansı


     Hayatta farkında olmadığımız kadar şanslı olduğumuz alanlar var. Başımızın üzerinde bir çatı, elimizin altında Steam indirimlerini takip edebileceğimiz bilgisarlar veya konsollar, hepsinden önemlisi ise bunların tadını çıkartmak için ihtiyaç duyduğumuz tam fonsiyonla çalışan bir vücudumuz var. Kickstarter kampanyası başlatılan Quadstick, quadripleji sebebiyle bu tür imkanları olmayan hastalar için bir oyun kumandasının klavyesinin veya farenin tüm hareketlerini emüle etmeyi amaçlıyor.
 
     Quadripleji (halk arasındaki diğer ismiyle Tetrapleji) boyun omurlarunda yaşanan zedelenme sonucunda meydana gelen felç durumudur. Hastanın boynundan aşağısı tamamen felçli kalır. Peki bir cihaz nasıl oyun oynanmasını sağlayacak? Bu biraz karışık bir sistem. Cihazın üzerindeki 4 farklı nefes sensörü, bir dil sensörü ve bir düğme sayesinde toplanılan veriler USB veya Bluetooth üzerinden aktarılarak bu görevi yerine getiriyor.
 
     Kontroller genel olarak sensörlere verilen nefes üzerinden sağlanıyor. Bunları kullanılan çeşitli oyun modları arasında değişim yapılabiliyor. Bir modda sol analog kol kontrol edilirken diğeri ile sağdakini, D-pad kısmını veya fare kontrolünü seçebiliyorsunuz. Kontrol sistemini anlayabilmek için yayınlanan demo videosunu izlerseniz, Quadstick kullanarak, PS3 üzerinden, nasıl Call of Duty: Ghosts oynandığını görebilirsiniz.
 
     Quadstick fiziksel kontrolün haricinde sesli komutlara da uygun. Oyun içinde "zıpla" "ateş" gibi komutları da ayarlamak mümkün oluyor.
 
     Cihaz, annesi Lou Gehrig hastalığı geçirdiğinde ona yardımcı olmak amacıyla bir çok farklı cihaz denemeye başlayan ve daha sonra bu motivasyon ile işe girişen Fred Davison tarafından bulunuyor. Daha sonra Ken Yankelevitz'in Quad Control Joystick kumandası ile karşılaşıyor ve bunu geliştirmeye karar veriyor. 1981 yılından beri engelli insanlar için oyun kumandaları yapan Yankelevitz artık 70'li yaşlarında ve sağlık sorunları sebebiyle artık bu işi yapamıyor. Fakat, artık kendi ürünleri satılmadığından dolayı, Davison'un kaldığı yerden devam edebilmesi için ona yardım ediyor.
 
     Quadstick şu anda PC, Playstation 3 ve Android cihazlarda kullanılabilir durumda. Xbox 360 için Cronus Max adaptörü ile kullanılabileceğini söyleyen Davison, Xbox One üzerinde denenmediğini ve PS4 desteğinin sağlanılması için çalışmlar yapıldığını söylüyor.
 
     10.000$ hedefle başlayan Kickstarter sayesinde 25 Quadstick yapılabilecek ve tanesi 399$ olacak. Ama daha fazla kaynak sağlanabilirse, daha fazla cihaz geliştirilecek. Başladığı ilk günden 4.280$ toplayan kampanyanın hala 29 günü daha var. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kickstarter quadstick quadripleji android pc ps3 joystick
To The Death'in Demosu Yayınlandı Oyun Dünyasının En Gerçekçi Projesi ReRoll Geliyor

dosta1

5.2.2014 16:09:16

0
güzel bi proje oyun oynamak istiyen engelli kardeşlerimiz için iyi bir haber onlar daha iyisini hak ediyorlar bu bir başlangıç dahada ileri teknolojik bir kontroller olsaymış ( yüz mimik hareketleriyle olabilir mesela Xbox one yada ps4 kameraları bu olayıda destekler içerdiği teknolojilerle ) oda olur inşallah
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız