Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hugo Chavez: Playstation Zehirdir

Chavez'in oyunlardan önce nelerin insanı yanlış yollara sevk ettiğini görmesini diliyoruz
Venezuela'nın ve dünyanın en ilginç devlet başkanlarından Hugo Chavez'de oyun düşmanları arasındaki yerini aldı.
 
Hugo Chavez "Alo Presidente" adlı Tv şovunda Playstation'ın zehir olduğunu söyledi. Chavez'in Playstation'dan kastettiği oyunlar yoksa onun Nintendo veya Xbox fanı olduğunu sanmıyoruz.
 
"Bazı oyunlar size öldürmeyi öğretir. Mesela beni bir keresinde bir oyuna koymuşlardı, görevin adı Chavez'i öldürmelisindi." sözlerini söyleyen Chavez, Mercenaries 2'den bahsediyor gibi görünüyor.
 
Chavez oyun oynayan birisinin kendisini öldürmesinden mi korkuyor karar veremedik.  Belki de ülkesine oyunlar yüzünden bir devrim olmasından korkuyordur. CIA ajanları yoksa oyunlarda Chavez'i öldürme alıştırması mı yapıyor?
 
Konuşmasına oyunların zararlı yönlerinden bahsetmeye devan eden Devlet başkanı "sigara, uyuşturucu ve alkol satışları yapılıyor" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.
 
Sözlerinde biraz haklılık payı da olan Devlet Başkanının ülkesi Venezuela'da oyuncu olmak zor olsa gerek.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak chavez oyun playstation
11 - 16 Ocak İngiltere Satışları Bioshock 2'nin DLC'si de Gelecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Musculation

1.2.2010 23:01:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb Panzeheri nedir diye sormak lazim bu adama?
alkol,uyusturucu,sigara,kumar vs.

Olur Öyle Şeyler

1.2.2010 21:27:13

0
Bir tane oyun yaparım onun sülalesini satın alırım o kim olur ki ps ye zehir diyor haddini bil hugo sesimizi çıkartmıyoruz diye üstümüze gelme ana bacı kayarım bak

goxxxel

1.2.2010 20:53:19

0
Kac tane oyun var Amerika baskanının vuruldugu ? Kesin vardır böyle oyunlar , ancak o oyunlar da sonunda amerikan bayragı için kendini feda eden o baskanın anısıyla bir kahraman tarafından bitirilir. Bakınız, kahraman diyorum. Amerika zaten hep kahraman, hep işbirlikçi, hep düzene sokan ülkedir.(peh) Kendi bagımsızlık bildirgelerini (4 Temmuz, 1776) yazan Thomas Jefferson o bildirgede her insan eşit dogar demiştir. Ancak kısa bir süre sonra siyahları ikinci derece insan ilan eden yazısını yazmıştır. Amerika'daki yerlilere içkiyi, parayı, kumar'ı ogretip, onları bölen de yine Avrupa'dan gelip Amerikaya yerleşenlerdir. Yani demek istedigim oyunlarda Chavez ölüyorsa, bosuna ölmüyordur. Hangi oyunda Amerika'nın müttefigi bir ülkeye zarar verdigi görülüyor ki ? Ya rusya, ya da düşmanı olan baska bir ülkeye operasyon düzenliyoruz. Cunku barıs elcileriyiz Playstation zehir midir ? Bence değildir; tek basına o işlevi görmez yani. Ancak onunla insanlara yaptırdıgınız şeyler dogrultusunda, PS bir zehire dönüşebilir.

charnel

20.1.2010 16:24:28

0
Hugo Chavez in bir lider olarak eleştirebilecek yönleri vardır belki ama şu da bir gerçektir kendisi ABD den ne emir alırsa onu uygulayan, bağımsız hareket edemeyen, ülkesinin bağımsızlığını zedeleyen, cehaletten ve ranttan prim yapan bir devlet başkanı değildir. Kısaca ordaki durum pek bizim ülkemizdeki gibi değil..

Funzoku_22

20.1.2010 15:12:02

0
Adam sinirlenmekte haklı bea. Ben de olsam ben de kızardım. Kendinizi onun yerine koyun. Şimdi sizin düşmanlarınız gidecek sizi öldürmeli oyun yapacaklar. Kimse buna hoşgörü ile yaklaşamaz. Adam ülkesini ABD kontrolünden çıkarmaya çalışıyor ülkesinin çıkarlarını ABD çıkarlarından üstün tutuyor diye bu muammeleye tabi tutuluyor.

KaRgAKaRA

19.1.2010 16:33:44

0
kuş işini unutmuşum, okadar çok elektrikli telli duvar varki şehirde, oraya konan kuşlar çarpılarak kızarıyormuş, böylelikle bir süre sonra kalan kuşlar bu bölgeyi tekinsiz bularak göç etmişler. o yüzden şehirde asla kuş sesi duyulmuyormuş.

KaRgAKaRA

19.1.2010 16:30:16

0
sn blackcoupe lütfen yorum yaparken tabirlerinize dikkat edin. Kimse sizin densizliğinizi çekmek zorunda değil. Koyduğunuz o fotoğrafla belki mühtiş bir iş, şahane bir google araştırması yaptığınızı düşünebilirsiniz, ama belki resmin altındakileri de okusanız birşeyler öğrenme ihtimaliniz olurdu. Chavez darbeyle gelen bir lider değil, seçimle gelen bir liderdir. kendisine karşı ayrıca askeri bir darbe yapılsa da (amerikan destekli dabe, nekadar tanıdık değil mi ?), halk ayaklanarak hapisten çıkarmıştır. o fotoğrafta gördüğünüz evler Karakas'ın varoşlarıdır ve şehrin büyük çoğunluğu bu tip yapılardan oluşur. birazcık akıl ve fikirle bu kötü yerleşimin Chavezle birlikte gelmediğini anlayablirsiniz herhalde, nasıl ki istanbul bir seferde bu görünümüne kavuşmadıysa Karakas'ta daha dün kurulmadı. Ama haklısınız karakas güvenli bir şehir değil, ayrıca kuş sesi duyulmayan şehir olarakta nitelendirilir. nedenini açıklayayım, sn fahonun gösterdiği modern şehir manzaraları, zenginlerin yaşadığı bölgelerdir ve varoşlardan elektrik verilmiş dikenli tellerle ve yüksek duvarlarla ayrılır. varoşlardan hiç kimse bu sitelere giremez, yasaktır. aynı şekilde site dışına çıkan zenginler, kurşun geçirmez camlı arabalarda özel güvenlikle beraber yolculuk eder. İşte chavez böyle bir ortamda böyle bir ülkede seçimle başkan olmuştur. bu siteler hala durmaktadır, ama tekellerinde bulunan tarım ve petrol kamulaşmıştır. Buradan elde edilen gelir şeffaf bir sistemle, o gördüğünüz varoşlara eşit şekilde dağıtılmaktadır. eğer dediğiniz tarzda bir diktatör olsaydı o sitelerde kendisiyle birlikte tanıdıkları oturuyor olacaktı, ya da o sitelerin -sizin tabirinizin daha doğru bir kullanımı ile- şakşakçısı olacaktı. biraz aydınlanmanız umuduyla : http://tr.wikipedia.org/wiki/Venezuela, vikipedi özgür kütüphane iyi ve tarafsız bir kaynaktır (ayrıca taraflı bulduğunuz yanla varsa kaynak göstererek değiştirebiliyorsunuz). başka linkler de verirdim ama siyasi olmayan bir yazı konumuz için daha uygun olur dedim.

CANOZ

19.1.2010 11:42:32

0
İnsanların çoğu Sultanbeyli nin mahallelerini görmemiş. Ne sokak isimleri var ne sokak num araları. Yukarıda gecekondu resminde beter. İnsanlar her durma anında sigara içmeye dışarı çıkarken korkudan adımlarını atamıyorlar

LifeisJustaGame

19.1.2010 11:32:00

0
Bu adamın Japonlarla bir alıp veremediği yoktu ama ne oldu acaba, yada Playstation derken bütün oyun konsollarını mı kasteddi tuaf doğrusu. Oyun konsolları için genel olarak doğru bir tabir kullanmış zehir gibidir gerçekten bir kere damarlarınıza girmidi kolay kolay çıkmaz.

V

19.1.2010 11:26:17

0
bizim maslak ayni
quote:

Orijinalden alıntı: faho

faho

19.1.2010 11:21:07

0
Adam haklı...ayrıca Caracas'dan 1-2 enstantene;

glazer

19.1.2010 10:57:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe bu kadar atıp tutacağına ülkesini düzeltsin. dünyanın en güvensiz başkenti venezüella'nın başkenti Caracas resmini de yayınlıyorum kaynak : google görsel arama'dan caracas yazıp aratabilirsiniz bazı arkadaşlar da şakşakçılığını yapıyor bu herifin. ülkeyi dışa kapatıp , tamamen iç denetimleri ve şeffaflığı olmayan bir hale getirdikten sonra, bütün kaynakları kendi nam ve hesabına kullanıp diktatör haline gelmesi mi hoşunuza gitti? dış sermayeyi engelledi de, ülkesini söz sahibi haline getirebildi mi? atıp tutuyor işte. ucuz numaralar bunlar mayk . işte size resmi de var başkentin : CARACAS
Dünya'nın en güvensiz 2 başkenti Bağdat ve Kabil'dir.Ne Caracas'ı ? o resimdeki manzaranın aynısı ülkemizin hemen her yerinde var ve bunun için googleda aramaya bile gerek yok.. Bir ülkenin iletişim sektörü en son özelleştirilmesi gerekendir ve bu sektörün neden bu kadar önemli olduğunu yazmayada gerek yok herhalde fakat ülkemizde 3 yıllık gelirine özelleştirilme yapılırken,Chavez kendisinden öncekilerin özelleştirdiği iletişim sektörünü kamulaştırmıştır. Chavez bir diktatör değildir,hiç bir diktatör o ülkenin en büyük sermaye kuruluşlarını karşısına almaz,çünkü asıl ekmeği onlardan yer.Chavez ülkesindeki büyük petrol kuruluşlarını karşısına almış biridir.Sonuçta Chavez karşıtı gösteri yapıp,onu düşürmek isteyenlerin büyük çoğunluğu ülkenin burjuvasıdır.Bir diktatör gibi gösterilmesinin tek sebebi ABD'dir,çünkü bu ülke yeni Küba'dır.En basit bir şekilde bakarsak ABD'nin düşman olarak baktığı,düşürmeye çalıştığı bir kişi nasıl olur da bu kadar kötü bir kişi olabilir ?

LilxE07

19.1.2010 10:44:22

0
birakin bu isleri yaw acin ps3u takin oyunun blurayini oynayin

ekostros

19.1.2010 10:32:17

0
Resimdeki yerde paintball oynamak baya zevkli olurdu.

evo_4

19.1.2010 10:25:29

0
Şu gösterdiğin manzarayı yer yer bizim başkentimizde de görebilirsin

blackcoupe

19.1.2010 10:22:15

0
bu kadar atıp tutacağına ülkesini düzeltsin. dünyanın en güvensiz başkenti venezüella'nın başkenti Caracas resmini de yayınlıyorum kaynak : google görsel arama'dan caracas yazıp aratabilirsiniz bazı arkadaşlar da şakşakçılığını yapıyor bu herifin. ülkeyi dışa kapatıp , tamamen iç denetimleri ve şeffaflığı olmayan bir hale getirdikten sonra, bütün kaynakları kendi nam ve hesabına kullanıp diktatör haline gelmesi mi hoşunuza gitti? dış sermayeyi engelledi de, ülkesini söz sahibi haline getirebildi mi? atıp tutuyor işte. ucuz numaralar bunlar mayk . işte size resmi de var başkentin : CARACAS

NextGenCeo

19.1.2010 06:56:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier Adamın Playstation dediğine bakmayın siz. Eskiden Atari derlerdi. Şimdi Playstation diyorlar. Xbox'ı ve Wii'yi nereden bilsinler? Dünyada video oyunuyla özdeşleşmiş tek marka Playstation. Dile kolay 15 yıl! İnsanların belleklerinde yer etti. Selpak, sanayağ, orkid, aygaz gibi...
Gerçekten doğru bir yaklaşım Biraz siyaset içeren bir başlık ne olursa olsun,konuya oyundan bile girsem siyasete bağlanacağı için bir şekilde tatsız bir ortam oluşur o yüzden konudan uzak durmayı tercih ediyorum Ama şunu eklemeden geçmeyeceğim,bugün oynadığınız her savaş oyunu özellikle FPS kamerasına sahip her savaş oyununun arkasında çok büyük planlar yatar.Dünya savaş için yaratılmış,1.2.3.4.5 bunun sonu dünya yok olana kadar sürecek.Ya da insan ırkı kendini yok edene kadar.Bugün deli gibi COD ve türevi savaş oyunları ile büyüyen küçük ve genç nesil askere gittiğinde azda olsa silahlarla ve adam öldürme tepkimeleri ile haşır neşir olacak. Birileri hala daha "Amann oyunmu çocukmusun" diye dursun,birçok ileri teknoloji ülke kendi savaş simülasyonlarını yapmak yerine,hergün evimizde oynadığımız oyunları özel askeri birliklerini eğitim amaçlı kullanmaya devam ediyor Bundan sonra ki dünya savaşında eli silah tutmamış insanlar bile oynadıkları oyunlar yüzünden savaşabilecek kapasitede olacaktır,bunu ben değil dünya"nın ve oyun teknolojisinin gittiği nokta söylüyor.Dikkatli gözlerden kaçmadığına eminim

mertvontrier

19.1.2010 06:25:58

0
Adamın Playstation dediğine bakmayın siz. Eskiden Atari derlerdi. Şimdi Playstation diyorlar. Xbox'ı ve Wii'yi nereden bilsinler? Dünyada video oyunuyla özdeşleşmiş tek marka Playstation. Dile kolay 15 yıl! İnsanların belleklerinde yer etti. Selpak, sanayağ, orkid, aygaz gibi...

mcbtrcs

19.1.2010 05:17:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: profiteer şahsen ben bir amerikalı olup dediğin kişileri öldürmeyi isterdim gül, diken, er yada geç doğmuş
gül, diken, er ya da geç doğmuşu öldürmek isterken gerçekten oyunlarda GÜL, dikEN i de öldürmek de istemezmiydin hocam

NECO ksk

19.1.2010 04:03:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy Adamın diğer konsollardan haberi yok. Sony ve Playstation markası böyle oluyor işte.

KaRgAKaRA

19.1.2010 03:41:01

0
bu arada kolombia ile venezuela arasına bir fark koyun sn. mr stark venezuelada petrol yetişir (çıkar) ve bölge olarak güney amerkanın ortalarındadır. kısacası kolombiada üretilen malı kuzeye taşımak için venezueladan geçirmezsiniz, çünkü bu iki ülke yaklaşık aynı enlem aralığında olmak üzere yan yanadır, abd ise kuzeydedir. yani yanında kolombia gibi uyuşturucu üretim devi varken venezula bu tekele karışmaz. amerika huysuz çocuk gibi geçiş oluyor %200 artışlar tespit ettik gibi zırvalar çıkartır arada, çiğ probagandadır, coğrafi olarak hiçbir mantığı yoktur. Alkol için çok birşey diyemeyeciğim, ama alkoliklik oranı kuzey avrupa ülkeleri gibi ciddi bir durum değil. Rom falan içerler diye biliyorum küba dan getiriyorlar zannedersem artık daha fazlası için google a bakarsınız. umarım bu konudaki merakınızı giderebilmişimdir.

KaRgAKaRA

19.1.2010 03:21:56

0
Mr Stark Chavez sizce neden geri kafalı ? Ülkesini amerikanvari yönetmediği için mi ? Belki yıllarca Sn John Rambo dan ve türevlerinden aldığımız demokrasi dersi bize dünyadaki en güzel, en harika süper güç, fırsatlar ve özgürlükler ülkesi amerikadır doktrinini kafamıza kaka kaka empoze etmiş olabilir. Bu yoldan başka, alternatif (size göre güzel ya da kötü olabilir) yollar arıyan insanlara geri kafalı diyebiliyorsak gerçekten bu oyunlar bu rambolar işe yaramış demektir. Demokrasinin anlamının bile ne olduğunu bilmek bu kadar zorken uyduruk uyduruk tariflerle bir yerlere gelmeye çalışırken birde bunlar çıkıyor karşımıza Neyseki micheal moore gibi birkaç kişi varda özgürlükler ülkesininin ve demokrasisinin dikenli yollarını görebiliyoruz. bu arada demokrasi kelime anlamı ile halk iradesi anlamına gelsede, bilimsel anlamda (sosyoloji diyerek bilim dalını da ekleyelim) demokrasi, bir ülkenin ortak üretiminden eşit pay alma kavgasıdır (evet kulağa acayip goministçe geliyo değil mi ama sosyolojiye giriş derslerinde tanımı bulabilirsiniz, hatta tdk online sözlükte de vardı bkz sosyoloji. şeklinde, üzerinde de halkın kendi kendine yönetmesi diye birşey bulunuyordu, şimdi google da arattım bulamadım kaldırmışlar herhal). Yani anlam tekse de uygulanış açısından farklar görülür. Hele de olmazsa olmaz klasik batı özgürlükleri de (düşünce ve ifade özgürlüğü, iletişim özgürlüğü gibi şeylerdir bunlar , sırf doymakla bitmez iş değil mi ?) girince işin içine elimize geniş bir yelpaze almış oluruz. Bu bakımdan şimdi sizce chavez niye geri kafalıdır ? Ülkesinin petrolunu amerikan firmalarından alıp sermayesini halkına verdiği için mi ? ucundan azcık öcü sosyalist olduğu için mi ? katliamlardan sonra ısrailden elçisini çektiği için mi ? Bir adama geri kafalı diyorsanız nedenini de yazmalısınız, çünkü bunu yapan koca bir ülke zaten var karşısında. Bende belki adamın bir ton şeyini beğenmeyebilirim ya da eleştirebilirim. Ama başına geldiği amerikan uydusu muz cumhuriyeti bir ülkenin adını, butun dünyaya saygıyla duyurdu, ve biz müslümanların da derin sempatisini aldı. Bence bu bir ülke için ilerlemedir ve onu ilerleten kişi de geri kafalı olamaz. Oyun ahlakı açısından zaten tartışılmayacak kadar açık olan yanınını geçersek bir japon firmasının konsolunun bu tarz bir oyun çıkarmasına (ya da izin vermesine) de, bir tür acizlik olarak bakıyorum, japonya gibi onuru ile ün yapmış bir ülkenin, ucuz probaganda aracına dönüşmesi çok yazık. Nintendo da gereksiz, ucuz şiddet sahneleri ile dolu oyunlara taviz vermesi ayrı bir üzüntü kaynağıdır benim için. Umarım ayrıca böyle bir oyun görmeyiz bari Nintendo inadından vazgeçmesin, oyun oynamak, vur oldur, parçala dan çok daha başka biryerdedir, temeli insanca eğlenmek ve bu eğlenceyi de başkaları ile paylaşıp çoğaltmaktır.

glazer

19.1.2010 01:53:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: THX Fidel Castro Xbox oynadığına göre muhtemelen chavez'de Xbox fanıdır
Çalışma çoook başarılı ama yapanı kutlamak lazım gerçekten,bende bu grafik işlerine yeni sardım da

THX

19.1.2010 01:41:50

0
Fidel Castro Xbox oynadığına göre muhtemelen chavez'de Xbox fanıdır

ıYı

18.1.2010 22:41:33

0
ne kadar bencil bir adammış!bir oyunda kendi ismi alehine geçti diye tüm insanlara "zehirdir" diye hitap ediyor.

Lomax.

18.1.2010 21:54:20

0
Eğlence için yazılmış bir software içeriğinde, alenen gerçek bir kişinin hedef olarak gösterilip, öldürülmesini bir bölüm görevine bağlamak ne derece doğrudur onu tartışmak lazım yoksa siyasi tercihlerin konuyla ne alakası var? Gerçek kişilerden modelleme seslendirme bazında etkilenmek, esinlenmek bambaşka birşey, hedef olarak ismini vermek apayrı birşey.

addidas_85

18.1.2010 21:23:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Arkadaş orada devletin en başı Gül olduğu için onu yazmış, sevdiğinden olduğunu sanmıyorum. Bu durumda çıkışına gerek yoktu bence.
Hayır sevdiğim kişi o bu arada yazıları biraz okuyorumda bu ne ya AKPli olamaz mı bir insan

Cortland Andrus

18.1.2010 20:32:29

0
kesin xbox fanı.

Queen Hentai

18.1.2010 20:30:29

0
Chavez oyun oynayan birisinin kendisini öldürmesinden mi korkuyor karar veremedik. Belki de ülkesine oyunlar yüzünden bir devrim olmasından korkuyordur. CIA ajanları yoksa oyunlarda Chavez'i öldürme alıştırması mı yapıyor? Bu ne ya ? valla okurken yarıldım.

serhatsb

18.1.2010 20:19:24

0
Panzeheri nedir diye sormak lazim bu adama?

Jack Rabbit Slims

18.1.2010 19:29:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: glazer

Aynen çok dar düşüncelerim,cahilimde..Ama şunu bil şuan ülkemizin gerçek başı Amerika'da çiftlikte yaşıyor
Arkadaş orada devletin en başı Gül olduğu için onu yazmış, sevdiğinden olduğunu sanmıyorum. Bu durumda çıkışına gerek yoktu bence.

Senceru

18.1.2010 19:28:53

0
Şaşırmış ya bu...

In Isaac We Trust

18.1.2010 19:18:01

0
Chavez oyun oynayan birisinin kendisini öldürmesinden mi korkuyor karar veremedik. Belki de ülkesine oyunlar yüzünden bir devrim olmasından korkuyordur. CIA ajanları yoksa oyunlarda Chavez'i öldürme alıştırması mı yapıyor? komaya girdim burda okurken süper haber ya. adam zaten geri kafalı ve tepkisi normal oyunlara karşı olan birisi zaten bu adam olsa ne olur herifin ülkesini takan tek şey moda dünyası.uyuşturucudan alkolden bahsediyoda kendi ülkesinde ne yetişiyo merak ediyorum.yinede zamanında bush a o kadar sağlam laflar gömmüş bir adamdı o yüzden baya bi saygıyı hakedip gören birisi.

profiteer

18.1.2010 17:58:41

0
güldüm geçtim.... kötünün kötüsü kötü oluyor neyse.. bu arada zehirlendim ps3 bana diş attı.. ölüyorum

addidas_85

18.1.2010 17:56:47

0
Ya iş siyasete kaydı iyice daha öncekileri bir düşünün bunları eleştirirken onlar sanki çok mu iyiydi bir yağ için sıraya gir bir tüp için sıraya gir... bence bazılarına rahatlık batıyor Bu arada pmle mesj atmıştım burayada yazayım kısa ve öz "Bunlar kötünün iyisi" kimse bunların iyi olduğunu söylemiyor

profiteer

18.1.2010 17:51:39

0
şahsen ben bir amerikalı olup dediğin kişileri öldürmeyi isterdim gül, diken, er yada geç doğmuş

maydo67

18.1.2010 17:51:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: glazer

Aynen çok dar düşüncelerim,cahilimde..Ama şunu bil şuan ülkemizin gerçek başı Amerika'da çiftlikte yaşıyor
güzel seçim yapmış .çiflik huzur verir adama

glazer

18.1.2010 17:48:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

düşünceye bak.kişiye odaklı sadece eleştiri olsun diye cahilce yorum yapacağına bence hiç yazma .o mevkide kim olursa olsun ülkenin başıdır.gül olur diken olur farketmez.dar düşüncelerini yansıtacağına hiç yorum yapma bence..
Aynen çok dar düşüncelerim,cahilimde..Ama şunu bil şuan ülkemizin gerçek başı Amerika'da çiftlikte yaşıyor

profiteer

18.1.2010 17:44:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85 Bu konuda tamamen haklı sonuçta terbiyeizlikten başka birşey değil düşününkü bir israil yapımı oyunda görevlerden birinin Abdullah Gül'ü öldürmek olduğunu düşünün ne derece hoşumuza giderdi özellikle ABD kaynaklı bir çok oyunda bunu görüyoruz
kumdan kale yapıp oyna PS3 çok kötü bir virüs evlerimize girip bizleri esir alıyor

Kırmızı Pervane

18.1.2010 17:35:32

0
kim ne derse desin oyun sektörü geleceğin en büyük eğlence sektörü olucak ha bu arada ben oyunlarda amerikan propagandası görmekten sıkıldım ama sonucunda oyunu yapan adamlar amerikanlar tutupta modern warfare'da afganistanlı bir adamı alıp amerkilalıları öldürücekleri bir oyun beklemiyorsunuz demi... ki aklıma battlefield geldi orada seçebiliyordunuz

V

18.1.2010 17:33:14

0
1.ates cikmayan yerden duman da cikmaz 2.yarasi olan gocunur ne guzel atasozlerimiz var.

Hilmittin

18.1.2010 17:26:09

0
Bildiğim kadarıyla Venezuella'da ps3 satışı yasaklanmıştı. ABD'nin ambargolarına ve propogandalarına Chavez neden sessiz kalsın ki. Sony ve oyun yapımcılarının çoğu Amerikan şirketleri nasılsa, onlara gidecek para da batar adama.

colibra34

18.1.2010 17:20:09

0
güney AMERİKALI adam playstationa sövüyor AVRUPALIDA microsofta söver

BelkiDegismenLazim

18.1.2010 17:09:39

0
Dogru demis

evo_4

18.1.2010 16:56:48

0
Böyle zehire can kurban Akşam gideyim de birkaç doz daha zerk edeyim bünyeye

maydo67

18.1.2010 16:49:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: glazer

Şimdi bir yorum yapardım fakat Silivri'ye girmekten tırsıyorum
düşünceye bak.kişiye odaklı sadece eleştiri olsun diye cahilce yorum yapacağına bence hiç yazma .o mevkide kim olursa olsun ülkenin başıdır.gül olur diken olur farketmez.dar düşüncelerini yansıtacağına hiç yorum yapma bence..

U2ME2

18.1.2010 16:42:26

0
Haklılık payı var... Hepimizin ayıla bayıla oynadığı Modern Warfare serisi baştan sona ucuz bir Amerikan propagandası... Yok özgürlük götürüyoruz, yok Afganistan'da barışı sağlayacağız. Kimsiniz siz barış sağlyacaksınız?.. Yani öyle bir hale getirdiler ki sanki kendileri melek, dünya şeytan...

glazer

18.1.2010 16:29:18

0
ABD düşmanlarına karşı yıllardır medyayı bir propaganda aracı kullanıyordu,gerek filmler gerekse diziler ile..Ama bu işi açık açık propaganda değilde ufaktan ufaktan ince taktikler ile toplum üzerinde istediği tutumu yerleştiriyor..Artık sıra oyunlarda ve Mercenaries 2'de buna iyi bir örnek..Sonuçta bu açıklamayı yapmasıda oldukça normal.. Bir başka yönden bakarsak yeni nesilleri oyun delisi yaparak apolitikleşme ve asosyalleşmeyi sağlayarak koyunlar sürüsü yaptıklarını fark etmemiz gerek,hepimizi 4 duvar arasına kapatıp sanal yaşamları evimize sokup onları yaşamamızı,gerçek hayatta ne olup bittiğini,gerçekleri görmemizi istemiyorlar.. Çocuklarında oyunlardan etkilenip dehşet saçtığını unutmayalım (sayısız GTA örneği gibi)

addidas_85

18.1.2010 16:29:04

0
Bu konuda tamamen haklı sonuçta terbiyeizlikten başka birşey değil düşününkü bir israil yapımı oyunda görevlerden birinin Abdullah Gül'ü öldürmek olduğunu düşünün ne derece hoşumuza giderdi özellikle ABD kaynaklı bir çok oyunda bunu görüyoruz

Daxteroy

18.1.2010 16:28:48

0
Adamın diğer konsollardan haberi yok. Sony ve Playstation markası böyle oluyor işte.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız