Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

5. Nesil Pokémon'a 1. Nesil'den Referans (?)

 
 
Japonya'da tüm zamanların en iyi çıkış haftası satış rakamlarına ulaşan Pokémon Black ve White ikilisi beraberinde getirdiği 5. Nesil Pokémon'lardan biri olan Munma ile çok ilginç bir duruma sebebiyet verdi.
 
PokéBeach forumu üyelerinden Zierant'ın farkettiği ilginç durum şu şekilde: Pokémon'un ilk nesil oyunlarından Green, Red, Blue ve Yellow'da Rock Tunnel adlı mağaranın çıkışında karşılaşacağımız Lass statüsündeki eğitmeni yendiğimizde bu eğitmen : “The POKéMON here are so chunky! There should be a pink one with a floral pattern!” yani "Buradaki Pokémon'lar çok kısa! Çiçek desenli ve pembe bir Pokémon olmalıydı." diyor. Ve  Green, Red, Blue ve Yellow'un yaklaşık 15 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını düşünürsek, o dönemden günümüze kadar bu tanımlamaya uyan tek Pokémon'un, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen B/W'de ilk kez karşımıza çıkan 5. Nesil Pokémon'lardan Munma olması olayı ilginç bir hale getiriyor. 
 
   
 
Aynı durumun benzer bir hali de Red ve Green oyunlarının yeniden yapımları olan 2004 tarihli Fire Red ve Leaf Green'de de bulunmakta. Yine aynı yerde aynı eğitmen bu seferde : "I wish there were pink POKéMON with a floral pattern!" yani "Keşke çiçek desenli pembe Pokémon'lar olsaydı." diyor.
 
 
 
Bu ilginç durum karşısında ortaya birkaç seçenek çıkıyor:
1. Tüm Pokémon'lar 15 yıl öncesinden tasarlandı ve zamanı geldikçe yayınlanıyorlar.
2. Tüm Pokémon'lar olmasada en azından önemli bir kısmı önceden tasarlandı ve bu oyundaki yazılarda  son anda yapılan hangi Pokémon'un hangi nesilde olacağına dair yapılan plan değişikliklerinin ardından silinmesi unutulan veriler.
3. Munma, yapımcıların bu oyunlarda yaptıkları referans sonucu düşünülerek tasarlandı. 
 
Tabi ki pek çok olasılık daha var. Ve doğal olarak hiç birinin kesinliliğinin de kanıtlanması kolay değil. Ama bir gerçekte şu ki: Pokémon oyunları sırlarla dolu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Pokémon Pokémon White Pokémon Black Nintendo DS Game Freak
GoW: Ghost of Sparta'nın Demosu Bugün US PSN'de Super Street Fighter 4'teki Favori Karakter "Ryu"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CodeMachine

29.9.2010 00:30:51

-1
1. ve 2. seçenek olamaz ancak 3. seçenekteki gibidir bilerek yaptılar ve bu haber sayesinde bedava reklam yapmış oldular...

=lachesis=

28.9.2010 19:54:27

+1
gerçekten ilginç.

Jack Rabbit Slims

28.9.2010 17:01:58

0
Son cümleye katılıyorum, Pokémon cidden sırlarla dolu büyüleyici bir oyun. Bu arada farkeden adamda amma hafıza varmış be. :D

BSC Misafiri

28.9.2010 14:59:58

0
pokemonu ne hale getirdiler..bilen bilir 1. ve 2. nesil en güzelidir..çünkü çoğunda hayvanlara benzerlik söz konusu. 3. nesil ve sonrası ne olduğu belirsiz yaratıklardan oluşuyor..pokemon benim için 2. nesilde bitti..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokemon Black/White
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız