"Nintendo, Switch'in Gücü Konusunda Cimri Davranmayacak"

Gazali Çetinkaya

  Nintendo'nun yeni konsolu olacak Switch hakkında teknik pek bir detay bilmiyoruz ve 12 Ocak tarihine kadar da öğrenemeyeceğiz ancak oyun geliştiricilerinden bazıları küçük tüyolar vererek kullanıcıların aklında küçük fikirler oluşmasını sağlıyor.
 
  Bu kez SteamWorld Dig, SteamWorld Heist yapımlarıyla tanıdığımız Image & Form Games twitter'dan Switch'in teknik detayları üzerine sorulan bir soruya "Maalesef teknik özellikler hakkında bir yorum yapamam. Fakat Nintendo kesinlikle güç konusunda cimri davranmayacak." cevabını verdi. 
 
   Bunun dışında ekran konusuna da değinen Image & Form Games, ekranın harika olduğunu ve sizi hayal kırıklığına uğratmayacağını belirtti. Son olarak cihazın kullanımının ve kontrolcülerinin rahatlığı hakkında bir soruya da Image & Form Games "Cihazı tuttuğunuzda memnun kalacağınızı düşünüyorum." cevabını verdi. 
 
   Şu ana kadar cihazda Nvidia'nın üzerinde epey emek vererek çalıştığını belirttiği Tegra işlemcisi olacağını biliyoruz. Söylenti olarak da 4GB bellek olacağı haberleri var ancak kesin değil.
 
   Bir de Euragamer'ın birkaç kaynağından doğrulattığı bilgiye göre Switch'in 6.2¨ boyutunda 720p çözünürlüğe ve aynı zamanda çoklu-dokunmatik ekrana sahip olduğunu haberinde yazmıştı. İlerleyen dönemlerde cihaz hakkında her şeyi öğrenmiş olacağız. 
 
   Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.