Multiplayer Tetris Üzerinde 10 Yıldır Çalışılıyor

Alkan Adakaner


 
     Tetris hiç kuşkusuz oyun dünyasının en büyük markalarından birisi ve hala büyük ilgi görüyor. Nintendo DS için piyasaya çıkan Tetris oyununun satış rakamlarına bakarak bunu rahatlıkla anlayabiliriz.
 
     Rus Alexey Pajitnov tarafından yaratılan Tetris basit bir mantığa sahip, ama uygulaması eminim Pajitnov için de hiç kolay olmamıştır, çünkü belki oynarken değil, ama geliştirirken matematiğe çok ihtiyaç duyduğuna eminiz.
 
      Bu ünlü oyunu yaratan Pajitnov, Tetris markasını devam ettirmek hatta geliştirmek istiyor. Bunun için de 10 yıldır multiplayer (çok oyunculu) Tetris üzerinde çalışıyor.
 
     Tetris'i multiplayer yapma yolunda büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Pajitnov,  oldukça yoğun bir oyun olan Tetris'te özellikle yüksek seviyelerde hız ve reaksiyonun önemini vurguluyor ve diğer oyuncuların aklını okuyamayacağımızdan oyunu birlikte oynamanın zor olduğunu söylüyor.
 
      Pajitnov'un açıklamalarına katılmamak elde değil. Kim bilir belki de Tetris tek kişilik olarak kalmalıdır ya da DS'deki Tetris gibi birbirimize karşı mücadele ettiğimiz bir yapısı olabilir.

kaynak