The Evil Within'den Yepyeni Detaylar

Talha Aynacı

 
   Capcom ayrılışı sonrasında kendi stüdyosu Tango Works'de oyun yapımcılığına devam eden Shinji Mikami'nin geçtiğimiz haftalarda Bethesda yayıncılığında duyurduğu yeni hayatta kalma/korku oyunu The Evil Within'den yepyeni detaylar geldi.
 
Japon yapımcının Almanya'da gerçekleştirdiği röportajda şu ayrıntılar öne çıkıyor:
 
- Oyun Japonya'da telaffuzu daha kolay olacağı için "Psycho Break" olarak adlandırılacak. Tıpkı Resident Evil'ın, Japonya'da Biohazard adıyla tanınması gibi.
 
- Sebastian güçlü bir karakter ve her şeyle başedebilecek kapasitede olarak tanıtılıyor. Ancak bu karakterin ruh hali mi yoksa oyun içi gücü mü belirtilmemiş.
 
- Ana ekranda arayüz olmayacak. Görevleriniz veya etrafta ilgi uyandırıcı objelerle ilgili yazılı bilgi gerektiğinde veya onlara yaklaştığınızda ekrana yansıyacak ve daha sonra ekrandan solacak.
 
- Çok fazla ses efekti ve müzik  bulunmayacak.  Bu her iki öğe de özellikle olaylar veya bilgi vermek açısından sinyal amaçlı kullanılacak. Ayrıca göremediğimiz ancak seslerini duyabildiğimiz düşmanların varlığından söz ediliyor.
 
- Silahlar ve diğer edavatlarınız için kullanacağınız menü çark tarzında olacak.  Ayrıca d-pad aracılığıyla bazı nesnelere hızlıca ulaşabileceksiniz.
 
- Hedeflediğinizde kamera açısı karakterin omuz hizasına gelecek. Resident Evil 4 sonrasında bu kamera kullanımı pek çok oyunda gözde olmuştu.
 
-  Oyunun tasarımı sinematik geniş ekran olması üzerine yapılmış. Yani ayarlarda 16:9 görüntüyü seçerseniz alt ve üstte siyah bantlar göreceksiniz.
 
-  Işık oyunları, yapımın en çetin kısımlarından birisi olacak. Işık kaynakları en kötü zamanlarda tükenecek.
 
- Düşmanlar yakın mesafede olduğunda ana karakterimiz Sebastian  çökme pozisyonu alacak.
 
- Düşmanları haklamak için kimi zaman diğer karakterlerle (sanırız diğer karakterlerden kasıt oyundaki NPC'ler) ortak çalışmamız gerekecek ancak çoğunlukla felaketlerle başbaşa kalacağız.
 
- Shinji Mikami çığlık atan, korkup kaçan ve akıllarını kaçıran korku oyunu karakterlerini sevmediği için bu tarz karakterlerle karşılaşmayacağız.
 
The Evil Within'in oynanış videosunu E3 2013 fuarında bekliyoruz.