The War Z'nin İsim Hakları Askıya Alındı

Alkan Adakaner

The War Z'nin geliştiricileri için önümüzdeki dönem çok zorlu geçecek


      Hammerpoint tarafından geliştirilen The War Z ile ilgili bir süre önce çok sayıda olumsuzluk ortaya çıkmıştı. Önce oyunun Steam sayfasındaki yanlış bilgiler nedeniyle geliştiriciler suçlanmış, ardından Valve oyunu Steam'den çekmişti. Ayrıca oyunun tanıtım resimlerinde The Walking Dead'den zombiler araklandığı da ortaya çıkmıştı.
 
     Son olarak ise World War Z adlı film ile isim benzerliği nedeniyle Paramount Pictures The War Z'nin geliştiricisini dava etmişti. "Amerika Birleşik Devletleri patent ve marka ofisi" ise bu şikayet sonrasında The War Z adının haklarını askıya aldı. Yani Hammerpoint artık bu adı kullanamayacak. Üstelik isim haklarının askıya alınması oyunun Steam'den çekilmesinin 2 gün öncesine rastlıyor.
 
     Hammerpoint'in isim hakkı başvurusu ise World War Z'den 10 gün sonrasına denk geliyor. Bu durum büyük bir tesadüften ibaret gibi görünüyor. Ayrıca The War Z adının değişmesi belki de geliştirici için olumlu bir durumdur; çünkü oyuncuların aklında The War Z ismi artık pek olumlu çağrışımlar yapmıyor.