Nvidia: Önümüzdeki Nesil, Son Konsol Nesli Olacak

Samet Konuksal


    Bulut teknolojisinin önümüzdeki nesillerde büyük önem kazanacağını biliyoruz. Konsol üreticileri de bu teknolojiye yatırım yaparken, Nvidia'dan ses getirecek bir açıklama geldi. Nvidia'nın bulut teknolojisiyle ilgili araştırmaları yöneten ekibinin lideri, "Önümüzdeki konsol nesli, son nesil olacak. Yerini bulut teknolojisine bırakacak." açıklamasını yaptı.
 
    Röportajda konuşan Phil Eisler, "Sektör içerisinde bazı kişiler son konsolları göreceğimizi söylüyor. Ben de bu düşünceye inananlardanım. Şimdiki konsollar, teknoloji açısından baktığımızda neredeyse 10 yıl kadar eskimiş durumda. Fakat bu süre içerisinde bulut oyunculuğu günden güne gelişti. Bizim bu teknolojiye yatırım yapmamızın en büyük nedeni, bu bölümün sürekli olarak yükselmesi ve doğru yolda ilerlemesi. Teknolojiyle birlikte sunuculara yatırılan para azalıyor, alınan verim artıyor. Seneler içerisinde alınan yol ise, oluşan gecikmeyi(latency) epey azalttı." sözlerini söyledi. 
 
    Devamında Eisler, "Bulut oyunculuk deneyimi her yıl itibariyle daha da gelişiyor. Bence çok yakında konsol oyunculuğunun yerini bulut oyunculuğu alacak." açıklamasını yaparak Sony'nin Gaikai'i satın alma işlemine de değindi; "Bu teknolojinin arkasında Sony gibi devler de var. Sony de bulut oyunculuğa inanıyor ki, 380 milyon dolarını bu teknolojiye yatırıyor."