Sledgehammer: "Call of Duty Oyunumuz Çok İyiydi"

Alkan Adakaner

Sledgehammer Modern Warfare 3 sonrası kendi projesine dönebilir


     Activision'ın altın yumurtlayan tavuğu olan Call of Duty'i geliştirmek için 3 stüdyosu bulunuyor. Bunlar Treyarch, Infinity Ward ve Sledgehammer Games. Treyarch ve Infinity Ward'u zaten yakından tanıyoruz, ama Sledgehammer Games şu ana kadar herhangi bir Call of Duty oyunu ile karşımıza çıkamadı.
 
    Daha önce 3. kişi bakış açısına sahip bir Call of Duty oyunu geliştirdiği söylenen Sledgehammer'ın projesi Modern Warfare 3'e kurban gitmiş. Activision genel müdürü ve stüdyo kurucularından Glen Schofield'ın açıklamasına göre bu oyun üzerinde tam 6 ay çalışılmış.
 
     Sledgehammer'ın kurucularından Michael Condrey ise ellerinde bu oyunun bir prototipinin olduğunu ve bunun çok zorlayıcı olduğu kadar gerçekten de iyi göründüğünü söyledi. Buna rağmen stüdyodakiler Infinity Ward ile birlikte Modern Warfare 3'te çalışma fırsatını kaçırmak istememiş.
    
     Zaten Sledgehammer'da daha önce Call of Duty serisinde veya diğer FPS oyunlarında çalışmış çok sayıda kişinin olduğunu da belirten Condrey'e göre bu oyunda çalışma fırsatı kaçmazmış.