Koizumi: Super Mario 3DS Köklere Dönüş Olacak

Alkan Adakaner

Yeni Super Mario oyunu 3DS'in satışlarını hızlandıracaktır


     Mario serisi sadece Nintendo konsollarının değil bütün oyun dünyasının en önemli yapımlarından birisidir. Nintendo'nun her konsolunda oynama şansını yakaladığımız Mario'nun yeni bir oyunu da 3DS için hazırlanıyor.
 
    Bu yıl sonunda çıkacak oyun yine milyonlarca satacaktır ve sanırım bizi kendine yine hayran bırakacak. Peki bizi nasıl bir oyun bekliyor? Mario serisinin tecrübeli yönetmenlerinden Yoshiaki Koizumi bu konuda bir açıklama yaptı.
 
    Koizumi, amaçlarının 3D bir Mario oyununda serinin ilk oyunlarındaki özü yakalamak olduğunu söyledi, çünkü yönetmen Super Mario 64 ile beraber artık çevreyi çok fazla araştırma şansımızın doğduğunu ve serinin özünden uzaklaştığını düşündüğünü belirtti.
 
    Koizumi'ye göre Super Mario'nun gerçek temelleri amacımıza ölmeden en kısa sürede ulaşmakmış, fakat Galaxy gibi oyunlarda bu his kaybolmuş. Galaxy'de oynanışın da ağır olduğunu ve halbuki diğer Mario oyunlarında hızdan dolayı ölmeden amaca ulaşmanın bizi zorladığını söyleyen yetkili Super Mario 3DS'te bizi neyin beklediğini şu sözlerle açıklıyor:
 
     "Bu defa Super Mario Bros'ta karşınıza çıkan 3 dakikalık bölümlere yakın şeyler bulacaksınız; yani bence, 3DS'teki oyun genel olarak ilk Super Mario Bros'un temellerine yakın geleneksel bir deneyim sunacak."
 
     Yoshiaki Koizumi'nin açıklamaları umut verici. 3DS'te oyun sıkıntısı çeken veya bu cihazı almak için önemli oyunlar bekleyenlerin gözü kulağı Super Mario 3DS'te. Umarız söylendiği gibi başarılı bir oyunla karşılaşırız.